
יו"ר ארגון המורים, רן ארז, קרא היום (ראשון) לממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן, לסיים את דיוני השכר עד הערב על מנת לפתוח את שנת הלימודים. "אני קורא לכם לחזור לשולחן המשא ומתן עוד הערב ולהגיע למשרד הארגון לישיבת משא ומתן רציפה, בניסיון אחרון למצוא פתרון לכלל המחלוקות".
במכתב תקף ארז את משרד האוצר שדחה לדבריו את ההסכמות שארגון המורים ומשרד החינוך הגיעו אליהם. "כך, סירבתם לעגן את ההסכמות אליהן הגענו עם השרה בהסכם קיבוצי, סירבתם לצרפן כנספח. לדידכם מי שאמור לנהל את משרד החינוך הם פקידי משרד האוצר ולא שרת החינוך"
דוגמה לכך היא הרפורמה של שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון, לקיצור שבוע הלימודים ל-5 ימים. "הודעתם כי אינכם מסכימים עם עמדת שרת החינוך בנושא וכי לדידכם יש לשנות את ההסכמה כך שמנהלי בתי הספר יקבלו סמכויות יתר אל מול זכות המורים בנושא".
עוד כתב ארז, "לשאלתי מכוח מה נציגי הממונה על השכר באוצר מבטלים את עמדת שרת החינוך וצוותה בנוגע לממשקי עבודה במערכת החינוך, שאין ביניהם לבין תקציב ולו דבר, הגבתם שלדעתכם צריך לתת יותר סמכויות למנהלי בתי הספר".
באופן כללי מתאר ארז 'גרירת רגליים' של משרד האוצר. "ההסכמות הכתובות הועברו למשרד האוצר לפני למעלה מחודש ימים, על מנת שזה יעגן את ההסכמות בכתב בהסכם קיבוצי. משלא פעלתם כאמור ולא קיבלנו נוסח משום סוג, פניתי אליך מספר פעמים והפצרתי בך לנצל את חופשת הקיץ לשם חתימה על הסכם קיבוצי. מאמציי לא הועילו".
ארז הוסיף כי משרד האוצר ביקש שקט תעשייתי עד פברואר 2024 לאחר שהארגון נעתר לבקשת שר האוצר לשקט תעשייתי עד סוף ינואר 2023. בקשה זו הגיעה לאחר הסכמה על שקט תעשייתי עד דצמבר 2023.
הסכם השכר הסתיים בפברואר האחרון. הנושאים העומדים במשא ומתן הם קיצור שבוע הלימודים, עבודה מהבית ורפורמת הבגרויות.