ממצאים מדאיגים עלו בביקורת פתע תברואתית וטכנולוגית שביצעו היום (שני) מפקחי שירות המזון מחוז הצפון של משרד הבריאות במפעל סנפרוסט, בהשתתפות רופאת המחוז, ד"ר אולגה ויניצקי.
תהליכי הייצור והאריזה במפעל נבחנו ונבדקו, לרבות תיעוד ומסמכים. לפי הודעת המשרד, ניתן דגש על האמצעים שאמורים להפחית ולטפל בהימצאות ונוכחות גופים זרים מן החי במוצרים.
הביקורת נעשתה לאחר ריקול ב-20 באוגוסט של המוצר שעועית חתוכה, וריקול יומיים לאחר מכן של כל מוצרי השעועית.
המפקחים מצאו שתוכנית בטיחות המזון והבקרה העצמית של המפעל טעונה בחינה מחודשת ושיפורים, החל משלבי המיון והימנעות מהימצאות של גופים זרים במוצרים.
עוד נמצא ששלבי המיון למניעת נוכחות גופים זרים במוצרים טעונים תגבור של עובדי בקרה ממיינים בכל השלבים, החל משלב האיסוף של התוצרת בשדה ולכל אורך שלבי הייצור.
נוסף על כך, בנוהל תלונות של המפעל כתוב שאוספים כל ממצא מהחי שמתגלה בעקבות תלונה, ואילו בפועל לא מתבצע איסוף של כל ממצא, אלא רק ממצאים שהוגדרו במפעל.
לפי הודעת המשרד, על המפעל להמשיך לפעול בכל הרמות ובכל המישורים, החל משלב הגידול בשדה ועד שלב תיעדוף רכישת ממיינת אופטית נוספת למפעל האריזה, כדי להמשיך לפעול לצמצום והפחתה של המצאות גופים זרים במוצרים.
משרד הבריאות הודיע שהוא ממשיך בטיפול ומעקב שוטף מול המפעל. נוסף על פעולות מתקנות ותגבור מערך המיון שבוצעו ברמה המיידית, המשרד דרש מהמפעל להמשיך בתחקור האירועים וגורם השורש, לרבות היוועצות עם גורמים ומומחים בינלאומיים בתחום.