עגבניית השרי החדשה של חברת 'זרעים גדרה סינג'נטה' נבחרה כעגבנייה המשובחת בישראל. התחרות הייתה חלק מתערוכת החקלאות הבינ"ל "אגרומשוב" שהתקיימה השבוע בבנייני האומה בירושלים.
השף אייל שני, הידוע באהבתו לעגבניות, עמד בראש צוות השיפוט המיוחד שנבחר למשימה. העגבנייה שנבחרה כעסיסית, המתוקה והנאה ביותר, עוד לא זכתה לשם ולכן נקראת על פי מספרה הסידורי: 605271. אל המקום השני בתחרות הגיעה עגבניית 'לוץ' של חברת 'טופ זרעים' ובמקום השלישי נבחרה עגבניית וויטני של חברת 'הזרע'.
לצידו של אייל שני בצוות השיפוט, התייצבו גם ראש תחום ירקות בשה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע של משרד החקלאות) שלי גנץ, אברהם ארליך (נונה) נציג מועצת הצמחים. השופטים בחנו, טעמו וניקדו 15 זני עגבניות על-פי שורה של מדדים החל ממרקם, רמת קושי-רכות, צבע, וכמובן הטעם.
מנכ"ל אגרומשוב, חיים אלוש, אמר לאחר התחרות: "התחרות עצמה נועדה בעיקר לעודד את חברות הזרעים והמגדלים ליצור עגבניות עם טעם 'של פעם', עסיסיות ומתוקות. אני בטוח שאייל שני וצוות השופטים המכובד לא רק נהנה לשפוט ולדרג, אלא גם לאכול את הירק הקסום הזה".