
מועצת העיר כפר סבא אישרה לעשרות עובדים שעברו את גיל הפרישה, להמשיך לעבוד בעירייה. בישיבת מליאת המועצה אושר המשך עבודתם של 81 עובדים מבוגרים שעברו את גיל 70.
בעיריית כפר סבא הסבירו כי המהלך נובע כחלק מרצון להוביל את המאבק בתופעת ה"גילנות" בישראל, כלומר אפליה בשוק העבודה על בסיס גיל. תופעה זו באה לידי ביטוי בפיטורין או בהכוונה ארגונית לפיטורין ובקושי רב בו נתקלים העובדים המבוגרים בבואם לחפש עבודה חדשה, כשהסיכוי של בני 65 ומעלה למצוא עבודה נמוך פי שמונה משל צעירים (לפי דוח של מכון ברוקדייל) – זאת על אף שבעשורים האחרונים עלתה תוחלת החיים בישראל.
בעירייה הדגישו כי מחקרים קובעים שלאובדן מקום העבודה ומקור הפרנסה משמעויות רגשיות ונפשיות, שכן לעבודה ולקריירה תפקיד משמעותי בהערכה העצמית והחברתית של האדם.
ראש העיר רפי סער: "תוחלת החיים בישראל כיום היא מהגבוהות בעולם, ובכפר סבא נהנים תושבות ותושבי העיר מאריכות ימים נוכח רמת החיים הגבוהה המאפיינת את עירנו. העבודה היא תעסוקה בריאה והיא מעניקה מהות ומשמעות ואיננו רואים כל סיבה מוצדקת לוותר על עובדים מסורים, שקמים כל בוקר מתוך מחויבות לתפקיד ולמקום העבודה. העולם לא שייך לצעירים במיוחד שמדובר במקצועיות וניסיון. אני קורא לעיריות וארגונים נוספים לאפשר למי שרוצים להמשיך לעבוד, לעבוד".
יו"ר מנהלת אזרחים ותיקים, אברהם (ממה) שיינפיין: "ההחלטה להשאיר במסגרת עיריית כפר סבא עשרות עובדים ותיקים, למרות שחצו את גיל הפרישה, היא אות וסמל לערכים המצוינים בהם דוגלת העיר כפר סבא הרואה באזרחיה הוותיקים ובניסיונם יתרון משמעותי שאין אשר ידמה לו. אני גאה שאני מתגורר בעיר שבה הכבוד וההערכה כלפי האזרחיות והאזרחים הוותיקים היא למעלה מכל מס שפתיים, ואני גאה בהנהלת עיריית כפר סבא ובראש העיר רפי סער שמובילים את המגמה הזו".
יו"ר ועד העובדים חיה שפירא יזהר: "כמי שמשמשת בעירייה שנים רבות כיו"ר ועד העובדים, אני יכולה להעיד כי אין שמחה ממני שראש העיר והנהלת העיר כולה באים לקראת עובדי העירייה הוותיקים שהגיעו לגיל פרישה ומאפשרים להם להמשיך ולתת ממיטבם למען תושבי העיר. אני קוראת לראשי ערים נוספים ולעוד מועצות מקומיות ועיריות להצטרף אלינו ולאפשר לעובדיהם להמשיך ולשרת בתפקידיהם".
החוק בישראל כיום מפלה עובדים בני 67 ומעלה, שכן הוא מאפשר למעסיקים לחייב עובדים לפרוש לגמלאות, מבלי שהדבר יחשב לאפליה אסורה. דווקא המגזר הציבורי בישראל מתאפיין במימוש נרחב של האפשרות הזו לפיטורי עובדים עם הגיעם לגיל 67, כשבנציבות שירות המדינה ומשרדי הממשלה ניתן לאשר במקרים חריגים בלבד הארכת השירות עד גיל 71 בלבד.