דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י' באייר תשפ"ד 18.05.24
30.4°תל אביב
  • 29.8°ירושלים
  • 30.4°תל אביב
  • 27.6°חיפה
  • 28.6°אשדוד
  • 35.6°באר שבע
  • 39.6°אילת
  • 36.1°טבריה
  • 28.4°צפת
  • 32.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מדיני בטחוני

לפיד: ״ההסכם הוא הישג כביר"; גנץ: "קובע משוואה ביטחונית חדשה"

ראש הממשלה אמר שהסכם הגבול הימי עם לבנון ״מרחיק את האפשרות של התלקחות צבאית מול חיזבאללה״ | גנץ: ״הסכם חשוב ונכון, משרת את האינטרסים העמוקים ביותר של ישראל״

ראש ממשלת ישראל יאיר לפיד, במסיבת עיתונאים על הסכם הגבול הימי עם לבנון (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
ראש ממשלת ישראל יאיר לפיד, במסיבת עיתונאים על הסכם הגבול הימי עם לבנון (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

ראש הממשלה יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ ושרת האנרגיה קארין אלהרר קיימו הערב (רביעי) מסיבת עיתונאים בנושא החתימה על ההסכם הימי עם לבנון, ממשרד רה"מ בירושלים. זאת, לאחר שמוקדם יותר היום הממשלה אישרה את עקרונות ההסכם והוא הונח על שולחן הכנסת הערב.

ראש הממשלה יאיר לפיד התייחס בפתח דבריו לגל הפיגועים ואמר: "לפני הכול אני רוצה לשלוח את תנחומי כולנו למשפחותיהם של נועה לזר ועידו ברוך זכרם לברכה שנפלו השבוע בעת מילוי תפקידם בהגנה על אזרחי ישראל, לא נשקוט ולא ננוח עד שנשים את ידינו על המרצחים".

ראש הממשלה לפיד, שר הביטחון גנץ ושרת האנרגיה אלהרר במסיבת עיתונאים לאחר אישור ההסכם הימי עם לבנון (צילום: שידור חי, לשכת ראש הממשלה)
ראש הממשלה לפיד, שר הביטחון גנץ ושרת האנרגיה אלהרר במסיבת עיתונאים לאחר אישור ההסכם הימי עם לבנון (צילום: שידור חי, לשכת ראש הממשלה)

הוא המשיך: "אחרי משא ומתן מורכב שנמשך חודשים והגיע לשיאו בימים האחרונים, הצלחנו להגיע להסכם כלכלי ימי עם לבנון על הגבול הימי בין המדינות. סירבנו לדרישות האחרונות של ממשלת לבנון שעלו בשבוע שעבר, הן הוסרו מהנוסח הסופי. מדובר בהסכם כביר למדינת ישראל".

"ההסכם הוצג היום בפני הקבינט והממשלה, שניהם אישרו ברוב גדול את המשך התהליך. אני מודה לביידן ומקרון על התמיכה הגיבוי והסיוע. זהו הישג כביר למדינת ישראל לביטחון ישראל למדינת ישראל ולכלכלת ישראל".

"ההסכם משמר את ביטחון יישובי הצפון, את חופש הפעולה של צהל ואת השליטה של צהל באזור הקרוב לחוף הקרוי קו המצופים. מערכת הביטחון הבהירה לקבינט ולממשלה שההסכם נותן מענה מיטבי לצורכי הביטחון שלנו, כמו שאמר הרמטכ"ל הוא לא משמר את הביטחון או מחזק את הביטחון".

"ההסכם הזה מרחיק את האפשרות של התלקחות צבאית מול חיזבאללה. ישראל לא חוששת מחיזבאללה, צהל חזק יותר מכל ארגון טרור ואם היינו יוצאים למלחמה היינו מכים אותם מכה קשה, יחד עם זאת תפקידה של ממשלה אחראית הוא למנוע מלחמה".

"לאורך כל הדרך הבהרנו ללבנוניים שאם יהיה הסכם או לא יהיה ישראל לא תעכב אפילו ביום אחד את ההפקה מאסדת כריש, ולא תיכנע לשום איום. מאגר כריש נמצא בשטחנו הריבוני, והתקפה עליו הוא התקפה על מדינת ישראל. לא נהסס לרגע להשתמש בכוח כדי להגן על המאגר. ההסכם משריין את הביטחון האנרגטי של ישראל, ויניב הכנסות של מיליארדים שמהם תהנה כל משפחה בישראל".

אסדת הגז הצפה של מאגר כריש (צילום: משרד האנרגיה)
אסדת הגז הצפה של מאגר כריש (צילום: משרד האנרגיה)

"ישראל תקבל כ-17 אחוזים מהכנסות שדה הגז הלבנוני אם וכאשר יפתחו אותו. בנינו את ההסכם כך שהכסף מהמאגר לא יגיע לחיזבאללה. הממשלה אישרה להניח את ההסכם על שולחן הכנסת. בפני ועדת החוץ והביטחון יונחו כל הפרטים הסודיים, שלא נוכל להביא למליאת הכנסת".

לפיד ציין כי "כשההסכם יונח בפני הציבור כל אחד ואחת יוכלו לראות בעצמם איזה הישג היסטורי יש פה לישראל, ועד כמה התעמולה השקרית והרעילה שהופצה לגביו מנותקת לגמרי מהמציאות ונועדה רק לצרכים פוליטיים. היא נעשתה בעיקר ע"י אנשים שאין להם מושג מה יש בו ומה אין בו".

"הוצאתי היום הזמנה ליו"ר האופוזיציה לעדכון ביטחוני כדי שיכיר את ההסכם ופרטיו. נזמן את כל ראשי מפלגות האופוזיציה, לחשוף אותם בפעם הראשונה לפרטי ההסכם. זהו הסכם שעליו חתומים כל גורמי הביטחון שארצות הברית והקהילה הבינלאומית מברכים עליו. שבמקום מלחמה מביא לאזרחי ישראל הכנסות של מיליארדים וביטחון אנרגטי לשנים ארוכות".

שר הביטחון גנץ: "ההסכם משרת את האינטרסים העמוקים ביותר של ישראל"

גם שר הביטחון בני גנץ פתח את דבריו בהתייחסות למצב הביטחוני ואמר: ״ראשית, אני מבקש להשתתף בצער משפחותיהן של סמל נועה לזר וסמ"ר עידו ברוך ז"ל. אנחנו מרחיבים את הפעילות מול הטרור באיו"ש. נשים את ידינו על המחבלים ושולחיהם, ונפרק את קיני הטרור. אנחנו נחושים יותר מהטרור ואנחנו נביס אותו".

הוא המשיך: ״מדינת ישראל עומדת מול מגוון אתגרים ביטחוניים מורכבים – מהאיום האיראני ושלוחותיו, דרך המאבק ההכרחי בטרור, והמציאות האופרטיבית בצפון ובדרום. אנחנו נידרש להמשיך להתמודד איתם, גם בתקופה הקרובה".

שר הביטחון בני גנץ, במסיבת עיתונאים על הסכם הגבול הימי עם לבנון (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
שר הביטחון בני גנץ, במסיבת עיתונאים על הסכם הגבול הימי עם לבנון (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

"אסור לשכוח לרגע – על גבולנו הצפוני ניצב ארגון טרור רצחני, שנתמך על ידי איראן, ומחזיק בעשרות אלפי טילים. צה"ל וכל כוחות הביטחון ימשיכו לעמוד על המשמר. לא נאפשר התבססות איראנית והעברה של אמל"ח מתקדם לסוריה וללבנון, ונעשה כל מה שנדרש בכדי לספק ביטחון לאזרחי ישראל".

"אני מבקש לדבר היום בתור מי שהחל את רוב השירות הצבאי הקרבי למען מדינת ישראל בלבנון לפני למעלה מ- 40 שנה, מכיר את המציאות הביטחונית, את מחיר המלחמה, ואם יורשה לי גם את העם הלבנוני. ההסכם שאנו דנים בו היום הוא הסכם חשוב ונכון, והוא משרת את האינטרסים העמוקים ביותר של מדינת ישראל".

גנץ הדגיש כי "ההסכם מבטיח את המשך חופש הפעולה באזור הסמוך לחוף ובכל מקום שיידרש, קובע משוואה ביטחונית חדשה בכל הנוגע לים ולנכסים האסטרטגים של מדינת ישראל, ויש לו פוטנציאל להקטין את ההשפעה של איראן על לבנון. אני מבקש להדגיש שלא ויתרנו על מילימטר אחד של ביטחון".

"לצד הפן הביטחוני, ההסכם מבטא גם הסכמה כלכלית חשובה, ונותן מענה לשני הצדדים ובכך יתרונו המובהק. ההסכם טוב גם לאזרחי לבנון, ומסייע לחיזוק היציבות באזור כולו", הוסיף.

גנץ הודה כי "אכן, מועד הבשלת ההסכם סמוך לבחירות אינו רצוי – אך הכרחי ולכן נכון לקבלו ולקיימו משום שאנו בחלון הזדמנויות שעלול להיסגר – זהו האינטרס של אזרחי ישראל". עם זאת, הוא לא חסך בביקורת ותקף את נתניהו: "לצערי, אנחנו נתקלים בביקורת פוליטית ולא עניינית מצד יו"ר האופוזיציה נתניהו, שיש בה בכדי לפגוע באינטרסים של ישראל עבור נזיד עדשים פוליטי".

"ההתנגדות של נתניהו מצערת, ומצביעה על השיקולים שלו בעת הזו. טוב היה עושה אם היה נוהג באחריות, משפיע על ההסכם, ומסייע להביאו בקונצנזוס פוליטי, בדיוק כפי שנהגתי אני בהסכמי אברהם ובכל פעם שנושא חשוב לאזרחי ישראל הגיע לפתחי".

"אני מבקש להודות לשותפינו האמריקאים, למנהיגים ממדינות נוספות באזור שהייתה להם תרומה, וכמובן לראש המל"ל, לאנשי משרד האנרגיה, לצה"ל ומשרד הביטחון שפעלו באינטנסיביות בחודשים האחרונים. אני מודה גם לראש הממשלה שמוביל ומנהל ביחד איתי, עם שרת האנרגיה והקבינט את הנושא החשוב הזה".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!