
"אם לא יהיה הסכם שכר שייתן פיצוי על האינפלציה ויוקר המחיה בינואר 2023, ההסתדרות תפעיל את כל הכוחות שלה כדי להביא לשינוי במאזן הכוחות, עד כדי שביתה כללית וסגירת המדינה", אמר היום (שני) יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד בתוכנית "צבע הכסף" בכאן רשת ב'.
בר-דוד הבהיר שהדרישה שלו לחתימת ההסכם לא תלויה בתוצאות הבחירות, ותעמוד בעינה גם אם מערכת הבחירות לא תוכרע וישראל תלך לבחירות נוספות. "זה לא מעניין אותי. נתתי שנה למדינת ישראל להתארגן אחרי הקורונה. מצב המשק הישראלי השתפר. יש עודפי גבייה עם מדינה עשירה ואזרחים עניים. הייתי אחראי וממלכתי במהלך כל השנים האחרונות ובטח בשנה האחרונה אחרי הקורונה. כלו כל הקיצין והגיעו מים עד נפש. ינואר 2023 זה תאריך היעד שלי, קו פרשת המים. אנחנו מצפים להסכם שכר חדש. אם לא – נירה בכל הכלים. אם לא נצליח לייצר את הסכם שכר שאני מצפה לו, אנחנו צפויים לתקופה מאוד מסובכת ומורכבת ביחסי העבודה, כולל שביתה כללית".
בר-דוד התייחס גם למאבק ההסתדרות ביוקר המחיה, לאחר שאתמול פנה למנכ"לי רשתות השיווק בדרישה שלא יאפשרו העלאת מחירים. "כרגע הם לא עונים לנו בכתב מסיבות כאלה ואחרות, אבל מהשיחות שלי איתם עולה שהפניה שלי נופלת על אוזניים קשובות ואין רשת אחת שמתכוונת להעלות מחירים."בגל הקודם של עליות המחירים הקול החזק והברור של ההסתדרות בנושא בלם את עליית המחירים ושם אותה על סדר היום", הוסיף בר-דוד, והביע אכזבה מכך שהמדינה עצמה לא פועלת בנושא. לדבריו, גם לאחר החגים, בתקופה שבה טענו רשתות רבות שבכוונתן להעלות מחירים, הוא עומד בקשר עם הגופים והחברות הגדולות במשק במטרה למנוע זאת.בר-דוד הוסיף שבהסתדרות עובדים בימים אלו על הקמת סופר חברתי ראשון, שיפעל ככל הנראה במתכונת אינטרנטית ויציע כמאה מוצרים בייבוא מקביל ובסבסוד, בדגש על מוצרים מקבילים לאלו שהתייקרו לאחרונה ונכללו ברשימת החרם שפרסמה ההסתדרות באוגוסט כחלק מהמאבק. "ניתן פייט לחברות הללו ולכל מי שינסה להרים פה מחירים על גב האזרחים", אמר בר-דוד. "אני קורא למפלגות: תתחילו לטפל בדבר הזה, תכניסו את זה לאג'נדה שלכן, כי אחרת זה יתפוצץ ותהיה פה מחאת אזרחים כזו שתעלה השמיימה. אם גל המחירים יעלה, יש לנו תוכנית סדורה להוציא הפגנות לרחובות ולהבעיר את המדינה".


