
ביאנה לאגר הודחה אתמול (שישי) מהסיבוב השני של אליפות העולם בטאקוונדו הנערכת במקסיקו, לאחר הפסד ליריבה מקובה. נבחרת ישראל קיוותה להמשיך את התחרות עם הישגים נוספים, לאחר שדנה אזרן זכתה במדליית הכסף, ואבישג סמברג סיימה במקום החמישי.
לאגר בת ה-23 עלתה לפני כחצי שנה לישראל מרוסיה, ונחשבת לספורטאית בעלת פוטנציאל גבוה להגיע להישגים עולמיים בענף הטאקוונדו. ב-2011 היא זכתה באליפות רוסיה, מדינה שהיא מעצמה בענף.
לאליפות במקסיקו הגיעה לאגר כשהיא מדורגת במקום ה-16. הספורטאית שמתחרה במשקל של עד 53 ק"ג עלתה באופן אוטומטי לסיבוב השני, שם פגשה את תמרה רבה רובלס הקובנית.
לאגר הובילה 7 שניות לסיום המערכה הראשונה בתוצאה 2:3, אך ערער של רובלס הוביל למהפך בתוצאה, וניסיון של לאגר להשוות העניק עוד ניקוד לקובנית בדרך ל-8:3 במערכה הראשונה.
במערכה השנייה לאגר שמרה על אסטרטגיה הגנתית, והצליחה לנצח את הקובנית עם תוצאה נמוכה, 0:3. במערכה השלישית והקובעת, רבלס הקובנית עלתה ליתרון מוקדם וגרמה ללאגר לצאת לקרב התקפי יותר, במטרה להשוות, מה שאפשר לקובנית לשלוט בקרב ולסיים בניצחון 12:4 במערכה, ו-2:1 בקרב כולו.
נציג ישראלי נוסף באליפות, יגור רוגוז'ין (63 ק"ג), הפסיד אתמול 2:1 בסיבוב הראשון לבן יונוס קונטה מחוף השנהב. היום (שבת) יתחרה טום פשקובסקי (54 ק"ג) בשמינית הגמר מול המנצח בסיבוב הראשון.