
שרת הכלכלה אורנה ברביבאי ונציגי ההסתדרות בביקור במפעל טכנולוגיות להבים שעתיד להיסגר ב-2024 (צילום: דוברות ההסתדרות)
דבר
צרו קשר עם המערכת:
עדכון אחרון: 11.12.2022 | 16:34
שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה () אורנה ברביבאי, נפגשה היום (ראשון) עם עובדי מפעל טכנולוגיות להבים (BTL) בנהריה, ועד העובדים, נציגי ההסתדרות, הנהלת המפעל וראשי רשויות האזור.
השרה ברביבאי אמרה לאחר הביקור כי "בשיח עם עובדי מפעל טכנולוגית להבים בנהריה ראיתי את הדאגה העמוקה של העובדים למקור פרנסתם. משבר האמון בין העובדים להנהלה מחייב מעורבות של ממשלת ישראל לנוכח היקף המפוטרים הצפוי לעמוד על כ-900 עובדים בפריפריה״.
״התחייבתי לעשות כל מאמץ מול ההנהלה המקומית והאמריקאית כדי לבחון את החלופות שקיימות על הפרק על מנת למנוע את סגירת המפעל״, הוסיפה ברביבאי. ככל שיידרש, באם תכנית הפיטורין תצא לפועל בשנת 2024, יש לוודא כי הממשלה הבאה תומכת את התהליך באמצעות שילוב זרועות עם מעסיקים בצפון, תכנית הכשרות ייעודית והשמה״.

