
מאות תיירים, מתוכם ישראלים רבים, מצאו את עצמם תקועים במאצ'ו פיצ'ו שבפרו, בעקבות מהומות אלימות שהחלו במדינה בשל נסיון הפיכה.
במדינה מדווחים על עוצר לילי, מצור על עיירות מרכזיות, חסימות כבישים על ידי מפגינים, פירוק מסילות רכבת וידו אבנים אל עבר מי שמנסה לצאת מהעיר ברכב.
תנועת הרכבות לאזור אתר אונס"קו המפורסם מאצ'ו פיצ'ו הופסקה. במקביל, ראש העיירה הסמוכה טען שמחסור במזון כבר מורגש בעקבות השיבושים ובעקבות המחסור בתיירים שמהם מתפרנסים תושבי האזור.
חברות הביטוח "פספורטכארד" ו"מגנוס" החלו במבצע לחילוץ עשרות תיירים ישראלים הנמצאים באזור. "עוקבים מקרוב אחרי כל שלבי החילוץ, ונמצאים בקשר רציף עם המבוטחים והגורמים בשטח", נמסר מטעם החברות.
הצוותים מאתרים את המחולצים המצוידים במכשירים לוויינים לאורך כל הדרך, וזאת על מנת להביאם לכפר היעד בדרך הבטוחה ביותר.
משרד החוץ לא מסייע בפינוי, אך ממליץ לנקוט במשנה זהירות
ישראל טרם החלה לפנות אקטיבית את אזרחיה מאיזורי החיכוך, אבל משרד החוץ המליץ להימנע מלהגיע לאזורים בהם ישנם ריכוזי הפגנות ועימותים. באזהרת המסע נכתב כי "לאור ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות בפרו והכרזה על מצב חרום במדינה לחודש הקרוב, משרד החוץ ממליץ לאזרחים ישראלים השוהים בפרו להימנע ככל שניתן מהתקהלויות, מהגעה למקומות בהם מתקיימות הפגנות בעת הזו, ולהיות קשובים לאמצעי התקשורת ולהודעות משרד החוץ.

