
נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין המריא אתמול (שני) לבלארוס בצעד נדיר של יציאה מהמדינה מאז החלה המלחמה. פוטין נפגש עם נשיא בלארוס, אלכסנדר לוקשנקו, בשעה שחיילים רוסים ובלארוסים נערכים לסדרת תרגילים צבאיים מיוחדים, כך לפי הודעת הקרמלין.
בלארוס היא אחת התומכות הבולטות של רוסיה, ולמעשה נמצאת בחסותה. היא סיפקה תשתיות כמו מעברים ומנחתי שיגור לרוסיה בתחילת המלחמה, ונראה שהיא עשויה לסייע לה גם בשלב זה.
פוטין הודיע כי הוא תומך בהצעה של לוקשנקו לאמן צוותים של מטוסי קרב בלארוסים שכבר הוסבו לשימוש בראשי נפץ מיוחדים, כאשר מדובר ככל הנראה בהתייחסות לנשק גרעיני. הוא אמר כי הוא ולוקשנקו יצרו "מרחב הגנה אחיד" באזור, אך דחה את הטענות כי מדובר בסיפוח בלארוס.
הוא ציין כי הכוחות המיוחדים יבטיחו את שלומם של האנשים החיים בחלקים אותם רוסיה כבשה, כאששר בחלק מהאזורים הללו ובעיקר בחרסון, הממשל הרוסי סבל מהתנגדות ותקיפות צבאיות.