דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י' באייר תשפ"ד 18.05.24
22.9°תל אביב
  • 22.3°ירושלים
  • 22.9°תל אביב
  • 23.8°חיפה
  • 23.6°אשדוד
  • 26.8°באר שבע
  • 35.1°אילת
  • 25.0°טבריה
  • 24.2°צפת
  • 24.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

בהשקעה של כ-21 מיליון ש"ח: רשות החדשנות תתקצב 12 תוכניות לשילוב האוכלוסיה הערבית בהייטק

התוכניות צפויות להכשיר למקצועות שונים בתעשייה מעל 2,200 גברים ונשים מהחברה הערבית במהלך השנתיים הקרובות בכל רחבי הארץ | דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: ״שילוב מהיר ונכון יאפשר שינוי משמעותי, כלכלי וחברתי״

משרדי חברת הייטק ישראלית (צילום ארכיון: נתי שוחט / פלאש 90)
משרדי חברת הייטק ישראלית (צילום ארכיון: נתי שוחט / פלאש 90)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

12 תוכניות ייעודיות לשילוב האוכלוסייה הערבית בענף ההיי-טק נבחרו על ידי רשות החדשנות וזרוע העבודה ויקבלו תקציב כולל של 21.6 מיליון ש״ח. התוכניות צפויות להכשיר מעל 2,200 גברים ונשים ערביים במהלך השנתיים הקרובות בכל רחבי הארץ.

מעל 50% מהתוכניות צפויות להכשיר לתפקידי פיתוח מתקדמים, תוך דגש על הכשרה עיונית ומעשית OJT בשילוב של מיומנות רכות להרחבת סט הכישורים של המועמדים והמועמדות והגדלת סיכוייהם לקבלת תפקיד איכותי בהייטק.

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "מדינת ישראל רואה בתעשיית ההייטק קטר הצמיחה של המשק הישראלי המשלב את כלל המגזרים והאוכלוסיות בחברה הישראלית. אף שאחוז של הערבים המועסקים בשוק ההייטק עדיין נמוך מהממוצע הארצי, בשנים האחרונות אנו רואים מגמה חיובית של השתלבות גוברת של החברה הערבית בענף ההייטק ועלייה משמעותית במספר הסטודנטים הערבים הלומדים במקצועות ההייטק באקדמיה.

מטרתנו הינה להגדיל את היקף המועסקים הערבים בהייטק וליצור שינוי משמעותי, כלכלי, חברתי ואזורי כחלק מחיזוק וגיוון בהייטק הישראלי. שילוב מהיר ונכון של בוגרי תכניות אלה יהווה אחד הנדבכים המשמעותיים לצמצום המחסור בכוח אדם טכנולוגי בהייטק בהסתכלות רחבה וארוכת טווח״.

תאיר איפרגן , מנכ"לית זרוע העבודה: "האוכלוסייה הערבית בישראל מהווה כ-20% מכוח העבודה במשק אולם ייצוגם בהייטק עומד על אחוזים בודדים. זרוע העבודה פועלת לשילובם בתעסוקה בכלל המשק כנגזרת מיעדי התעסוקה לשנת 2030 ובמסגרת זו לשילובם בהייטק במגוון דרכי פעולה ותכניות שונות. בשנת 2022 הועסק מעל 10 אלף עובדים מהחברה הערבית בענף ההיי-טק ומתוכם כמחצית בתפקידים שאינם טכנולוגים.

ממצאי מחקר 'משתלבים אבל לאט: מגמות גיוון בהייט-טק' אשר פורסם זה עתה מטעם זרוע העבודה מצביעים על פוטנציאל תעסוקה של אלפי בוגרים מהחברה הערבית במקצועות ה-STEM, וכן מתחומים נוספים שאינם מועסקים כיום בהייטק, בהשוואה למקביליהם היהודים. התכניות שזכו בקול קורא משותף ופורץ דרך זה הינן נדבך חשוב להגעה לקהלי יעד חדשים שיועסקו בתפקידים מגוונים בהייטק ולהעלאת רמת המיומנויות והפריון של ההון האנושי באמצעות הכשרה המקצועית אפקטיבית ומגוון תכניות חדשניות".

הנתונים בתחום התעסוקה בהיי-טק מלמדים כי על אף מגמות חיובית שחלו בשנים האחרונות, הרי ששיעור התעסוקה בהיי-טק בקרב החברה הערבית עדיין נמוך – רק כ-2% מהגברים הערבים ו-1% מהנשים הערביות מועסקים בהיי-טק, בהשוואה לשיעורים של כ-12% ו-8% בהיי-טק בקרב גברים יהודים לא-חרדים ונשים יהודיות לא חרדיות, בהתאמה. זאת, אל מול יעדי התעסוקה של הממשלה בתחום שילוב החברה הערבית בתעסוקה איכותית, ואל מול יעדי הממשלה בתחום המענה למחסור בכוח-אדם מיומן בענף ההיי-טק כפי שנקבעו בהחלטות ממשלה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!