השף אייל שני זכה היום (רביעי) בפרס על תרומתו לחקלאות הישראלית, במסגרת ועידת ישראל לחקלאות ה-13. שני זכה באות ההוקרה על תמיכה בתוצרת החקלאות בכחול-לבן. "בן אדם שעובד ברמה הבין לאומית ואין לו מקום שממנו הוא בא, הוא אדם חסר", אמר שני. "המקום שאני מדמיין ויוצא ממנו זה הארץ".
השף שני מוכר באהבתו העזה לירקות ישראלים משובחים, ובפרט לעגבניות, הוא משמש כפרזנטור של עמותת "נבט" המגייסת תרומות עבור כריכים לילדים מעוטי יכולת בבתי הספר, וגם כשופט בתוכנית "מאסטר שף", בה התוצרת הישראלית זכתה ממנו לשבחים לא פעם.
"אני 35 שנה מבשל בארץ הזו, כשעוד לא היה פה כלום, אבל היה המון", אמר שני לאחר קבלת הפרס. יש לי 50 מסעדות ברחבי העולם ואין לי שום ערך מדיני או חיצוני. בן אדם שעובד ברמה הבין לאומית ואין לו מקום שממנו הוא בא, הוא אדם חסר. המקום שאני מדמיין ויוצא ממנו זה הארץ".
"הירקות בארץ, התדר שלהם, הטעם, הייחוד, זה דבר שאני לא מוצא בשום מקום בעולם. זו נוסחת היסוד שלפיה אני מתקדם הלאה", המשיך שני במחמאות לחקלאות הישראלית. "חתך הטעם של הירק הישראלי מגיע לכל העולם. אין מחיר לארץ. האוכל הטוב בעולם מתבשל פה בארץ".
חיים אלוש, מנכ"ל ועידת ישראל לחקלאות, החמיא לשני: "כולנו מכירים ויודעים את האהבה והתמיכה שלו לחומר הגלם המקומי ולחקלאות הישראלית. גם הוא יודע שהתוצרים שמיוצרים בישראל על ידי-החקלאים הישראלים הם הטובים בעולם".