דפנה איזברוך
כתבת
צרו קשר עם המערכת:
עדכון אחרון: 17.01.2023 | 14:02
ההסתדרות הרפואית השביתה היום (רביעי) את העבודה בבית החולים סורוקה בבאר שבע למשך שלוש שעות, במחאה על תקיפת רופא ילדים בסורוקה אתמול.
פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, הדגיש שההסתדרות הרפואית תפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי להיאבק במגפת האלימות במערכת הבריאות. "השביתה של מחר היא שביתת אזהרה בלבד, וככל שהמדינה לא תפעל לאלתר לחיזוק מערכי האבטחה ולהאצת הליכי החקיקה להחמרת הענישה והאכיפה – נשבית את המערכת כולה".
לפי משרד הבריאות, כל יום מתרחשים 3-2 מקרי אלימות בבתי החולים הממשלתיים. ביוני שעבר, ההסתדרות הרפואית שבתה למשך יומיים בדרישה למתן פתרון לתופעת האלימות כלפי צוותים רפואיים. שר הבריאות דאז ניצן הורוביץ הודיע בעקבות שביתת הרופאים שיפעל להשלים תהליך רב שנים של הצבת שוטרים בכל בתי החולים הממלכתיים במדינה.