דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בתמוז תשפ"ו 23.06.26
23.2°תל אביב
  • 18.6°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 22.0°חיפה
  • 22.5°אשדוד
  • 20.6°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 20.9°טבריה
  • 19.4°צפת
  • 21.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בארץ

איליה סוסנסקי, שאול חי ורפאל בן אליהו שנרצחו בפיגוע בירושלים הובאו למנוחות

בן אליהו (56), תושב נווה יעקב, עבד בדואר והשאיר אחריו אישה ו-4 ילדים | אחד מהם נפרד: ״אין לי חור בלב, יש לי בור״ | ח״כ לשעבר אביר קארה ספד לאיליה סוסנסקי (25): ״נתן לכולם הרגשה טובה״ | מתפללי בית הכנסת בו שימש שאול חי (68) כגבאי: ״הוא נרצח על קידוש השם״

הלווייתו של רפאל בן אליהו שנרצח בפיגוע בנווה יעקב בירושלים (צילום: אוליבייה פיטוסי/ פלאש90)
הלווייתו של רפאל בן אליהו שנרצח בפיגוע בנווה יעקב בירושלים (צילום: אוליבייה פיטוסי/ פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

רפאל בן אליהו (56), איליה סוסנסקי (25) ושאול חי (68) שנרצחו בפיגוע בשכונת נווה יעקב בירושלים בערב שבת האחרון, הובאו היום (ראשון) למנוחות.

מאות בני אדם הגיעו להר המנוחות בירושלים, על מנת ללוות את רפאל בן אליהו בדרכו האחרונה.

בן אליהו הוא תושב שכונת נווה יעקב שעבד בדואר ישראל. הוא הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים. מכריו מספרים על אדם צנוע, עניו ונעים הליכות. בנו ספד לו: ״אני לא אשכח את הלילה הזה בחיים, ראיתי אותך שרוע על הכביש, ראיתי את המוות בעיניים. כשהיית, אבא, היה לי עם מי לדבר, עם מי לצחוק, לא חלמתי בחלומות השחורים שלא תהיה בחתונה שלי. רק אתמול נולד לך נכד, שלא שתזכה להכיר".

"המחבל לא נותן לך הזדמנות. איזה אסון, אבא. כמה אני אוהב אותך. אין לי חור בלב, יש לי בור בלב. אתה חצי מהלב שלי. אתה גיבור. תמיד רצית לרוץ ראשון לסייע, בדיוק כמו שעשית בשבת".

עבד כברמן ודיג׳יי ונרצח על אופנוע בדרך לעבודה: איליה סוסנסקי הובא למנוחות

איליה סוסנסקי, עבד כברמן בעיר ונרצח בדרך לעבודה, בעודו רוכב על אופנוע. הוא גדל בשכונת נווה יעקב, שבה התרחש הפיגוע, והיה בן אמצעי בין אחות קטנה ואח גדול.

"גדלנו ביחד מגיל אפס. היינו החברים הכי טובים כל השנים ובאותה חבורה. היינו ישנים ואוכלים אחד אצל השני, ההורים שלו גידלו אותנו", סיפרה חברתו שרונה יאדגרוב. "תמיד אומרים על אנשים שנרצחים הוא היה בן אדם טוב, אבל עליו באמת אפשר להגיד את זה. גם כשהכול היה הולך חרא הוא היה רואה הכול בטוב, תמיד היה מצחיק את כולם. לא היה בו רוע. בן אדם של שלום. הוא הלך בטרם עת, לפני שראה עולם והביא ילדים".

איליה סוסנסקי, בן 26, שנרצח בפיגוע הירי בבית הכנסת בשכונת נווה יעקב בירושלים (צילום: אלבום פרטי)
איליה סוסנסקי, בן 26, שנרצח בפיגוע הירי בבית הכנסת בשכונת נווה יעקב בירושלים (צילום: אלבום פרטי)

עשרות חברים ומכרים של איליה ספדו לו ברשתות החברתיות. חלקם הכירו אותו דרך מסיבות הטבע בהן לקח חלק בשנים האחרונות. עבורו הן היו מעבר לבילוי: איליה עבד כדיג'יי תחת השם "אננדה", והיה מוכר לרבים בכינוי זה. "אני בהלם, אין לי מילים. איזה איש מתוק, איזו אבידה לעולם. החיוך שלך יישאר כאן לנצח, זה בטוח", כתב אחד החברים, ואחד אחר הודה כי חשב בהתחלה שזו רק שמועה: "לא מעכל ולא מאמין. לקחו אותך אח יקר. תמיד עם חיוך על הפנים, ככה הכרתי אותך. נוח על משכבך חבר".

בר ה"קקטוס 9" בו עבד נותר סגור אתמול בעקבות מותו. "בחרת כל דקה מחדש לחיות את החיים האלו באומץ ושלמות ובראבאק לטרוף את העולם", כתבה חברה לעבודה. בלילה שלפני הטבח עוד היה במשמרת. "ביום שישי ב-06:00 בבוקר זכיתי להגיד לך תודה בחיבוק אחרון של סוף משמרת, לא חשבתי שכזה של סוף החיים. היית מאסטר בשמחת חיים, שד טזמאני ותמיד עם חיוך".

חבר הכנסת לשעבר אביר קארה הכיר גם הוא את איליה. "קשה כל כך לדבר עלייך בזמן עבר. ילד מקסים שאתה. כשרוני, מלא שמחת חיים, אוהב אדם, עם המון צניעות וענווה", סיפר עליו בטוויטר. "לא היה לך גרם אחד של אגו. נתת לכולם הרגשה טובה. מרחב איליה קראתי לזה".

״נפל על קידוש השם״: גבאי בית הכנסת נרצח בדרך לשיעור תורה

שאול חי, בן 68, היה גבאי בית הכנסת בשכונת פסגת זאב, ונטמן גם הוא בעירו בהשתתפות מאות בני אדם אך ללא נוכחות תקשורת. חי עשה את דרכו מבית של קרוב משפחה בנווה יעקב לפסגת זאב, נתקל במחבל שפתח לעברו באש ורצח אותו. הוא היה בדרכו לשיעור תורה של ליל שבת.

מתפללי בית הכנסת כתבו לאחר הירצחו: "המומים מזועזעים וכואבים, הגבאי המסור והנאמן של בית הכנסת זכור לאברהם פסגת זאב, אהוב על הבריות ועל המקום, ר' שאול חי הי"ד שנפל בערב שבת קודש על קידוש השם וארץ ישראל".

אירנה קורלובה, אזרחית אוקראינה שעבדה כמטפלת סיעודית בישראל נרצחה גם היא בפיגוע, ואיננה צפוייה להיקבר בארץ.

נשיא אוקראינה זלנסקי, כתב בטוויטר: "אנו שותפים לכאב העם בישראל בעקבות הפיגוע בירושלים. הפשעים בוצעו באופן ציני ביום השואה הבינלאומי. אין מקום לטרור – לא בישראל ולא באוקראינה".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!