
הממשלה אישרה אתמול (שני) את ההסכם שנחתם בנובמבר האחרון בין ישראל לגרמניה, המגדיר סכום של 7 מיליון אירו בשנה שתשלם גרמניה לישראל על הוצאותיה עבור ניצולי השואה הסיעודיים. המשמעות: 1,500 ניצולי שואה סיעודיים יזכו לתוספת של 1,200 שקלים בחודש, כתוספת לקצבת הסיעוד המשולמת להם מהביטוח הלאומי.
ההסכם שנחתם בין המדינות עוסק בהשתתפות כספית עבור חלק מהוצאותיה של מדינת ישראל על צרכיהם של תושבים ניצולי שואה המקבלים קצבה חודשית מממשלת גרמניה. צעד זה, שנועד להגדיל את תקציבי המדינה עבור ניצולי השואה, הוא חלק מתכנית סיוע כוללת שקידמה ישראל מול גרמניה בעלות של 60 מיליון אירו בשנה בספטמבר האחרון.
את עיקר כספי התכנית, 53 מיליון אירו בשנה, תשלם ממשלת גרמניה לוועידת התביעות החומריות של יהודים נגד גרמניה. כספים אלה ישמשו לצורך הגדלת הסיוע לניצולי שואה סיעודיים ברמת תפקוד 5 בעלי 5 ו-5.5 נקודות תלות, שכיום לא זכאים לתוספת שעות סיעוד שבועיות. 7 מיליון האירו הנוספים בשנה במסגרת התכנית יגיעו לרשות לזכויות ניצולי השואה, וישמשו את המדינה בהוצאותיה עבור ניצולי השואה שמקבלים קצבה מגרמניה.
סכום נוסף זה יאפשר למדינה גם לשלם את התוספת עבור ניצולי שואה סיעודיים שמוכרים על ידי הרשות לניצולי שואה אך אינם מוכרים על ידי ממשלת גרמניה, כגון יוצאי מרוקו הספרדית, עיראק וחלק מיוצאי לוב, וישמשו גם להרחבת הסיוע הסיעודי שמעניקה הרשות לכלל הזכאים.
לפי הערכת משרד ראש הממשלה, העברת כספי הסיוע לרשות לזכויות ניצולי השואה תיטיב עם כ-1,500 מקבלי תוספת שעות סיעוד, להם הרשות תשלם ישירות, והמהלך הכולל יטיב עם כ-14 אלף ניצולי שואה סיעודיים שלמרביתם ישולם הסיוע על ידי ועדת התביעות.