דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י' בתמוז תשפ"ו 25.06.26
27.0°תל אביב
  • 21.5°ירושלים
  • 27.0°תל אביב
  • 26.7°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 24.3°באר שבע
  • 30.5°אילת
  • 27.4°טבריה
  • 22.5°צפת
  • 26.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

דרעי: ״לא חוזרים בנו מהרפורמה, אבל מוכנים להידברות בשבוע הקרוב לפי מתווה הנשיא״

יו״ר ש״ס התייחס לפסיקת בג״ץ נגדו ולהסדר הטיעון עליו חתם: ״לא קיבלתי הסדר מקל, אולי הפוך מזה. גם מנדלבליט אמר שנעשה עיוות הדין״ | במהלך דבריו התפרצו פעמיים פעילים בקריאות ״הרס הדמוקרטיה״ והוצאו מחדר הסיעה

יושב ראש ש״ס אריה דרעי מגיב לפסיקת בג״ץ נגדו (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יושב ראש ש״ס אריה דרעי מגיב לפסיקת בג״ץ נגדו (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

יו״ר ש״ס, חבר הכנסת אריה דרעי, קיים היום (שני) הצהרה לתקשורת מחדר הסיעה של המפלגה, ואמר כי "נשיא המדינה הניח מתווה וקרא מדם ליבו למנוע מלחמת אחים ולהגיע להידברות. יש לנו לפחות שבוע לדון במתווה – אני לא מסכים לכולו, אבל חושב שזה בסיס לדבר עליו".

בפתח דבריו דרעי הביע צער על פיגוע הדריסה הקטלני שאירע בירושלים ביום שישי, ולאחר מכן התייחס לפסילת כהונתו כשר על ידי בג"ץ. "אתמול שמענו את הדברים של היועץ המשפטי לשעבר אביחי מנדלביט, שלמעשה מאמתים את כל מה שאמרתי כל השנים – לא קיבלתי שום הסדר מקל, אולי הפוך מזה". בשלב זה התפרץ לעבר דרעי אחד הפעילים וקרא "תתבייש לך, יותר מחצי עם אומר. לא תהרסו את הדמוקרטיה". הפעיל הוצא ודרעי המשיך בדבריו.

״היועץ אביחי מנדלבליט אמר אתמול שהוא מודה שהיה עינוי דין במשך שנים ארוכות לי ולבני משפחתי. זה התחיל בחשדות חמורים ונגמר כמו שזה נגמר. אני מוסיף שזה היה הסדר מחמיר, אזרח אחר לא היה מגיע לבית המשפט בגלל דבר כזה. מנדלבליט אמר גם שהוא לא מכיר בהתחייבות שלי לפרוש לא באופן זמני או קבוע בחיים הפוליטיים. צר לי שיועמ״ש אומר את הדבריו הללו וזה לא מונע מבית המשפט העליון לפסוק את מה שפסק״.

״מצד הקואליציה יש נכונות לא לרדת מהרפורמה, אבל מוכנים לדבר על התוכן שלה לפי המתווה של הנשיא. אפשר לדון על הנקודות האלה״, סיכם דרעי.

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!