דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ב' בתמוז תשפ"ו 17.06.26
24.7°תל אביב
  • 20.2°ירושלים
  • 24.7°תל אביב
  • 23.5°חיפה
  • 24.9°אשדוד
  • 23.6°באר שבע
  • 33.5°אילת
  • 26.3°טבריה
  • 22.3°צפת
  • 24.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

שר העבודה בן צור בביקור ניחומים אצל משפחות עובדים שנהרגו בתאונת עבודה: "נגמרו ימי החסד"

השר יואב בן צור מש״ס הגיע לנחם את משפחות סאבא וחדיד, ששכלו את בני משפחתם בתאונת עבודה באשדוד ביום חמישי | בביקורו התחייב השר: "נרחיב את סמכות האחריות גם על קבלני המשנה, יזמים ובעלי האתר"

שר העבודה בביקור ניחומים אצל משפחות עובדים שנהרגו בתאונת עבודה (צילום: משרד העבודה)
שר העבודה בביקור ניחומים אצל משפחות עובדים שנהרגו בתאונת עבודה (צילום: משרד העבודה)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

שר העבודה, יואב בן צור (ש״ס) הגיע הבוקר (שלישי) לניחום אבלים אצל משפחת סאבא ומשפחת חדיד, ששכלו את בני משפחתם בתאונת עבודה באשדוד ביום חמישי. לביקור התלוו ראש מינהל הבטיחות במשרד העבודה חזי שוורצמן, ראש מועצת עוספיא בהיג' מנסור וראש מועצת דלית אל כרמל רפיק חלבי.

השר בן צור ניחם את המשפחה בשעתה הקשה, ועדכן את המשפחה שהאסון מצוי בחקירה בימים אלו בכדי להגיע לחקר האמת ולמצוא מי אשם ברשלנות הקשה שהובילה למותם המצער.

עקאב סאבא (50) מעוספיה ומג׳יד חדיד (60) מדלית אל כרמל נהרגו ביום חמישי במהלך עבודות חפירה להטמנת תשתית חשמל, עבור חברת החשמל באשדוד, כשמקטע של חומת בטון נפלה עליהם.

"לצערי מהנתונים העולים על שולחני, עולה תמונת מצב עגומה", אמר השר בביקור "ענף הבניה בישראל לוקה בחסר בכל נושא בטיחות העובדים, מה שמוביל לתאונות עבודה קשות והרוגים רבים בענף. בימים האחרונים קיימתי פגישות מקצועיות עם מנהלי אגפים במשרד העבודה בכדי לחקור את הנושא ולקדם מהלכים". לדבריו, משרד העבודה עושה עבודת קודש בכדי לעצור את הליקויים ולשמור על שלומם של הפועלים, אך האחריות היא על הקבלנים בשטח שאינם ממלאים את הוראות הבטיחות.

שר העבודה בביקור ניחומים אצל משפחות עובדים שנהרגו בתאונת עבודה (צילום: משרד העבודה)
שר העבודה בביקור ניחומים אצל משפחות עובדים שנהרגו בתאונת עבודה (צילום: משרד העבודה)

"נגמרו ימי החסד. המדיניות שלי היא ברורה, נחזק את ענף הבנייה מתוך חזון לאומי לתת מענה למצוקת הדיור השורר בארץ אבל לא אתן שזה יהיה על חשבון חיי אדם, אני דורש מכלל הגורמים המקצועיים להירתם למאבק הנחוש והצודק כל כך". הוסיף השר, והתחייב כי בתקציב המדינה הקרוב ידרוש מהאוצר הגדלת תקנים של מפקחי הבניה באופן משמעותי לפי הסטנדרטיים הבינלאומיים.

"נפעל לשיח עם הרשויות המקומיות בכדי לרתום אותם לעניין . נדרוש ממערכת אכיפת החוק לעונש מקסימום על בעלי אתרים לא מדווחים. נרחיב את סמכות האחריות גם על קבלני המשנה, יזמים ובעלי האתר".

מאז מותם נהרג גם מוחמד מחמוד נתשה (56) מחברון  שנלכד במכונה במפעל איטונג באשקלון, וכן העובד יאסן חאסן זעבוט (35) ממחנה הפליטים נור אל שמס שנפל אל מותו באתר בניה בנהריה, נו נפצע עובד נוסף באורח בינוני מנפילה רק יום קודם לכן. מניין ההרוגים מאז תחילת השנה בתאונות עבודה עומד על 9.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!