דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פוליטי מדיני

לפיד: ״הקואליציה נותנת גיבוי לטרור״; גנץ: ״בעל הבית השתגע ואנחנו משלמים את המחיר״

ראש האופיזיציה תקף את מדיניות הממשלה לאחר הפיגוע והפרעות שבאו אחריהן בחווארה: ״האנשים ששרו יישרף לכם הכפר יושבים בממשלה ושורפים כפר״ | גנץ: ״הטרור משתולל, ביקור נתניהו באמירויות בוטל ובקואליציה עוסקים בביטול הדמוקרטיה״

ראש מפלגת יש עתיד יאיר לפיד וראש מפלגת המחנה הממלכתי בני גנץ (צילום ארכיון: גילי יערי ויונתן זינדל / פלאש90)
ראש מפלגת יש עתיד יאיר לפיד וראש מפלגת המחנה הממלכתי בני גנץ (צילום ארכיון: גילי יערי ויונתן זינדל / פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

סיעות הכנסת החלו היום (שני) בישיבות השבועיות בצל האירועים האחרונים בחווארה והמתיחות הביטחונית לאחר הפיגוע בשומרון. בהצהרת ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף יו״ר יש עתיד את הקואליציה, וטען כי זו ״נותנת גיבוי לטרור״.

"נתניהו והליכוד הקימו ממשלה עם אנשים שהלכו בתהלוכות ושרו "שיישרף לכם הכפר", אז עכשיו האנשים האלה שרפו כפר. במקום שכוחות הבטחון ירדפו אחרי הרוצחים של הלל ויגל, הם צריכים להתעסק עם טרור יהודי״.

לפיד הוסיף: ״מה שקרה בלילה זו אנרכיה גמורה. האנרכיה הזו נוצרת כי בממשלה הזו לכל אחד יש מדיניות משלו. לבן גביר, שר הטיקטוק והפיתות, יש מדיניות אחת, לסמוטריץ', הזרוע המדינית של נערי הגבעות, יש מדיניות שניה, לגלנט יש מדיניות שלישית ונתניהו חלש ולא מצליח להעמיד אותם במקום".

יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, אמר בפתח ישיבת סיעתו: "הפסגה בעקבה היא חשובה מאוד, לצערי הפסגה הפכה מהזדמנות לתקלה אסטרטגית. זו עלולה להיות ראשית הדרך לשבירת הדרך האסטרטגית שלנו. זה הגיע עד הכחשה של רה"מ לגבי מה שהיה שם, זו פחדנות והפקרות. איך יעמוד ראש השב"כ מול מקבילו המצרי או הירדני".

"הטרור משתולל, ביקור ראש הממשלה באמירויות מבוטל והממשלה ממשיכה לעשות חיסול לדמוקרטיה הישראלית. מורשת נתניהו תהיה הפיכה משטרית, בעל הבית השתגע וכולנו משלמים את המחיר".

בהמשך, סיעת העבודה תתכנס בשעה 14:50 וחד"ש תע"ל תתכנס ב-15:35.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!