
עובדי יבואנית הרכב פריזבי (לשעבר קבוצת קרסו) התאגדו בהסתדרות במטרה לנהל משא ומתן קיבוצי להסדרת תנאי עבודתם. ההסתדרות הודיעה להנהלת החברה על יציגותה.
פריסבי, המופעלת על ידי קבוצת קרסו מוטורס הפועלת בישראל מאז שנת 1933, עברה תהליך מיתוג מחדש בתחילת השנה. החברה מעסיקה כ-1,400 עובדים, היא מייבאת לישראל את רכבי רנו, ניסאן, צ'רי ועוד ומספקת גם שירותי ליסינג, מימון ורכישת מכוניות משומשות. על פי פרסומי ההסתדרות היא יבואנית הרכב הראשונה בישראל שעובדיה מתארגנים.
על פי פרסומי ההתאגדות, מאחוריה עומדים קבוצת עובדים בסניפים, במכירות, בשירות הלקוחות, במרכז הלוגיסטי, בתפעול, בצוותים הטכניים של הבק אופיס, במטה החברה, במשרדיה, בניידות השירות, מוסכי החברה ובאולמות התצוגה. "החלטנו להצטרף להסתדרות ולהוביל מהלך להקמת ועד שייצג את כל עובדי freesbe", כתבו, וציינו כי בין מטרותיהם שיפור השכר, תגמול בגין ימי כוננות, תנאי רווחה וייצוג לעובדים.
"העובדים הם הכח החשוב ביותר שמניע את החברה ולכן יש את הזכות והחובה להיות שותפים לקביעת החלטות משותפות בחברה", מסרה לימור סגלוביץ', עובדת החברה מזה כ-15 שנים, מנהלת סניף השכרה ותפעול בחיפה ויושבת ראש ועד הפעולה. "כשהעובדים מרוצים מהתנאים ומרגישים שייכות, כשמגיעים בחיוך לעבודה זו ההצלחה של החברה״.
ענף ייבוא הרכב עובר בשנים האחרונות שינויים משמעותיים, הנובעים בין היתר מכניסת טכנולוגיות חדשות כמו הרכבים החשמליים וההיברידיים, התרחבות השירותים אותם רוכשים הצרכנים מהיצרנים (דוגמת שירותי און-ליין), והתפתחות תצורות צרכנות רכב חדשות דוגמת מודל הרכבים השיתופיים.


