ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (שני) החלת דין רציפות על הדיון בחוק סימון ארץ המקור של תוצרת חקלאית שאינה ארוזה מראש. הצעת החוק עברה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת בקדנציה הקודמת והועברה לוועדת הכלכלה להכנה לקריאה שנייה ושלישית.
הצעות החוק שמקדמים ח"כ רם בן ברק (יש עתיד) ושר החקלאות לשעבר ח"כ אלון שוסטר (המחנה הממלכתי), הן תוצר של יוזמה משותפת של ח"כים מרחבי הקשת הפוליטית, חברי השדולה למען החקלאות בכנסת. ההצעה נדונה בוועדת השרים לחקיקה בשבוע שעבר וזכתה לתמיכת הממשלה.
מדובר בשיתוף פעולה בין הקואליציה לאופוזיציה לקידום חוקים לביסוס בטחון המזון ופיתוח החקלאות המקומית. שר החקלאות ח"כ אבי דיכטר (הליכוד) וסגן שר החקלאות ח"כ משה אבוטבול (ש"ס) הביעו תמיכה בהצעת החוק והכריזו שיפעלו לקידום החקיקה.
ההצעה היא תיקון לחוק הגנת הצרכן. לפי התיקון, תחול חובה לסמן באופן בולט את ארץ הייצור בצמוד לתוצרת החקלאית כגון: פירות, ירקות, גידולי שדה, מוצרי חלב, ביצים, דבש, בקר, צאן, עופות או דגים.
כיום חלה החובה לסימון ארץ הייצור על מוצרים ארוזים בלבד. יחד עם זאת, צרכנים רבים מבקשים לדעת מה מקור התוצרת החקלאית המוצעת להם לרכישה, ובפרט אם התוצרת ישראלית. התיקון בא להסדיר את חובתו של מוכר תוצרת חקלאית בתפזורת לסמן באופן בולט את ארץ הייצור לצד התוצרת החקלאית שהוא מוכר. כדי לאפשר היערכות ליישומו של ההסדר המוצע, הוא ייכנס לתוקף בתום שישה חודשים מיום פרסומו.
ח"כ רם בן-ברק: "יש חשיבות גדולה לצרכן הישראלי לדעת מאין הגיעו המוצרים שהוא רוכש כדי להבטיח שאנחנו קונים תוצרת ישראלית איכותית. החוק הוא לטובת הצרכנים והחקלאים יחד".