דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ"ה בניסן תשפ"ד 03.05.24
20.8°תל אביב
  • 15.5°ירושלים
  • 20.8°תל אביב
  • 19.1°חיפה
  • 21.0°אשדוד
  • 19.3°באר שבע
  • 29.2°אילת
  • 22.5°טבריה
  • 15.5°צפת
  • 20.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

מדריך / 1,500 טונות של דגים לפסח: מה המחירים ואיך בוחרים

לקראת החג עולה צריכת הדגים הטריים ב-34% לעומת שאר ימות השנה, וגם הדגים מקבלים מזון כשר לפסח | הורדת המכס על היבוא גרמה לצמצום הייצור המקומי בכ-30% והמדגה הישראלי תחת איום קיומי

דגים בשוק מחנה יהודה בירושלים (צילום ארכיון: נועם ריבקין פנטון/פלאש 90)
דגים בשוק מחנה יהודה בירושלים (צילום ארכיון: נועם ריבקין פנטון/פלאש 90)
מאיה רונן

על שולחן חג הפסח של הישראלים יעלו כ-1,500 טונות של דגי בריכות טריים, לפי נתוני משרד החקלאות, צריכת הדגים הטריים ברשתות השיווק בפסח שעבר עלתה בכ-34% לעומת הצריכה הממוצעת ביתר ימות השנה.

כבכל שנה, גם השנה הקרפיון הוא "מלך הסדר". במהלך ההכנות לחג עולה הצריכה הממוצעת של דגי קרפיון טריים לאדם, ומגיעה לכמעט פי 3 לעומת שאר חודשי השנה. מנתוני ארגון מגדלי הדגים עולה שהישראלים צורכים בפסח כ-600 טונות של דגי קרפיון טריים.

דייג בנמל יפו (צילום: חורחה נובומינסקי/ פלאש90)
דייג בנמל יפו (צילום: חורחה נובומינסקי/ פלאש90)

לצד הקרפיון, על שולחן הסדר בולטים דגי האמנון הישראלים והסלמון שמיובא בעיקר מנורבגיה. לצדם מככבים גם הדניס והטונה. בארגון מגדלי הדגים ממליצים לרכוש דגים טריים רק בחנויות המפוקחות על-ידי המחלקה הווטרינרית של הרשות המקומית ולהקפיד על סימני ההיכר לזיהוי דג טרי:

  1. ברק – על העור להיות מבריק, לח ומעט רירי. אם העור אינו רירי יש לחשוד בחוסר טריות של הדג.
  2. גמישות – חשוב שהבשר לא יהיה גמיש מידי. בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה. כלומר, כאשר לוחצים על בשר הדג עם האצבע לא נוצרת גומה והעור נשאר מתוח.
  3. עיני הדג – יש לוודא שעיני הדג אינן עכורות.
  4. צבע הזימים – הזימים צריכים להיות אדומים, מבריקים ולא דבוקים זה לזה.
  5. ריח הדג – ריח לא נעים מעיד על חוסר טריות. ריח הדג צריך להיות "דגי" אך לא בלתי נעים.

השוואת מחיר הדגים הטריים ברשתות:

  • סלמון שלם טרי: 130 שקלים לק"ג
  • פילה סלמון טרי: 200-50 שקלים לק"ג
  • דניס שלם טרי: 90-50 שקלים לק"ג
  • פילה דניס טרי: 150-30 שקלים לק"ג
  • אמנון שלם טרי: 50-20 שקלים לק"ג
  • פילה אמנון טרי: 100-60 שקלים לק"ג
  • פילה בורי טרי: 110-90 שקלים לק"ג
  • פילה לברק טרי: 140-47 שקלים לק"ג
  • קרפיון שלם טרי: 38-25 שקלים לק"ג
  • קרפיון פרוס טרי: 75-29 שקלים לק"ג

בארגון מגדלי הדגים מציינים שהורדת המכס על יבוא הדגים הביאה לצמצום הייצור המקומי בכ-30% והמדגה הישראלי כולו נמצא תחת איום קיומי ממשי. בארגון מתריעים שתוצאות המהלך, שהוביל משרד האוצר באופן חד צדדי וללא בחינת ההשלכות על המחיר לצרכן ועל הענף, יהיו הרסניות ויחסלו כליל את הייצור המקומי.

גפילטע פיש (צילום: שני כהן)
גפילטע פיש (צילום: שני כהן)

"ללא בחינה מחודשת של תכנית הורדת המכסים על ידי משרד האוצר, שכאמור לא הביאה לירידת המחירים לצרכן", מזהיר שיקו דומוביץ', מנכ"ל ארגון מגדלי הדגים בישראל, "קיים חשש אמיתי שתוך פרק זמן של שנים בודדות, לא יהיה ניתן למצוא דג ישראלי טרי ובריא ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!