קצינת משטרה הופלתה על רקע מגדרי על ידי מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך בהחלטתו לא לקדמה, ותקבל פיצויים של עד 120 אלף שקלים, כך קבע בית המשפט המחוזי בירושלים (בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים).
במסגרת ראיון שנערך לקצינה על ידי מפכ"ל המשטרה דאז, רב ניצב (כיום בדימוס) רוני אלשיך, נאמר לה במפורש שלא מינה אותה לתפקיד ראש מדור מהימנות ביחידה לביטחון מידע במשטרת ישראל, תפקיד שדרגת התקן שלו היא סגן ניצב, משום שראה לנכון למנות לתפקיד גבר ולא אישה.
נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה והתעשייה טענה במסגרת עתירה שהוגשה בשם הקצינה בנובמבר 2020 שהמשטרה, ככל רשות ציבורית, פועלת כנאמן של הציבור, ומחויבת להפעיל את שיקול דעתה וסמכויותיה בתום לב, בהגינות, בסבירות ובמידתיות, בלי לשקול שיקולים זרים ובלתי ענייניים, וחובתה להתנהל בשוויון וללא אפליה.
השופטת דנה כהן מבית המשפט המחוזי בירושלים קיבלה את עמדת הנציבות, וקבעה שנשקל שיקול מגדרי מפלה ופסול על ידי אלשיך בהחלטתו. לצד זאת, קבע בית המשפט שנשקל גם שיקול ענייני וראוי של הרצון לרענן שורות ביחידה. עם זאת, הדגיש בית המשפט שהשיקול הפסול מכתים את ההחלטה כולה.
"יש להבחין בין מישור האחריות למישור הסעד", העיר בית המשפט לצדדים במסגרת הדיון. "הבאה בחשבון של שיקול מגדרי שלא מתחייב מאופיו של התפקיד וממהותו, ולפיכך פסול, מטיל אחריות על המשיבה לפי החוק, וכן לפי 'עיקרון ההכתמה'".
מכיוון שההחלטה התקבלה משיקולים מעורבים, קבע בית המשפט שאין מקום לחייב את המשטרה למנות את הקצינה לתפקיד, והסתפק בסעד הצהרתי שלפיו נלקח בעניינה שיקול מגדרי פסול. בהסכמת הצדדים נקבע שבית המשפט יפסוק לטובת הקצינה פיצוי בסכום כולל של עד 120 אלף שקלים, ללא צורך לנמק את שיקוליו.
את נציבות השוויון ייצגו בהליך עו"ד פיראס פראג', נציב אזורי מחוז חיפה והצפון; עו"ד סיון אזולאי, נציבה אזורית מחוז ירושלים והדרום; ועו"ד בת אל אסרסה מנציבות ירושלים והדרום.
עו"ד מרים כבהא, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה, בירכה על פסק הדין, ואמרה שהוא "קובע בצורה ברורה וחד-משמעית שאין מקום לאפליה מגדרית בשוק העבודה, ומבהיר למעסיקים שהם לא יכולים להסוות החלטות פסולות ומפלות תחת כסות של שיקול ענייני אחר כמו שהיה במקרה דנן".
תגובת המשטרה לא התקבלה עד פרסום הידיעה, ותפורסם כשתתקבל.