האינפלציה בארצות הברית ממשיכה לרדת, בפעם התשיעית ברציפות. השיעור השנתי ירד במרץ ל-5%, מ-6% בפברואר, לפי המשרד האמריקאי לסטטיסטיקת עבודה. הירידה הייתה מהירה מציפיות האנליסטים, שחזו ירידה ל-5.2%. בשיאה ביוני, עמדה האינפלציה בארצות הברית על 9.1%. אינפלציית הליבה, שאינה כוללת את מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים, עלתה ב-0.1 נקודות האחוז ל-5.6%, בהתאם לציפיות.
ברמה חודשית, עלו המחירים במרץ ב-0.1%. פחות מעשירית ממרץ 2022, שבו המחירים זינקו ב-1.2%. הפער הזה הוא הסיבה להשפעה הדרמטית על השיעור השנתי; עם כניסתו לחישוב של מרץ האחרון, שבו המחירים כמעט לא עלו, יצא ממנו מרץ 2022.
מדד המגורים, שמורכב מהוצאות הדיור השונות, עלה במרץ ב-0.6%, והיה התורם המרכזי לעליות המחירים. במקביל, צנחו מחירי האנרגיה ב-3.5%, ירידה דרמטית שאחראית לכך שבסיכום כלל המדדים, העלייה חודשית מזערית. לשם השוואה, ממוצע העלייה החודשי בששת החודשים שקדמו למרץ היה גדול פי יותר מ-3.
מדד אינפלציית הליבה עלה בניגוד למדד הרחב, מפני שהוא כולל את העלייה המשמעותית במחירי המגורים, ומתעלם מהירידה במחירי האנרגיה. במרץ 2022, אינפלציית הליבה עלתה רק ב-0.3%, שכן הקפיצה במחירים נבעה מזינוק של 11% במדד מחירי האנרגיה דאז.
הנשיא ג'ו ביידן וממשלו יכולים להיות מרוצים מכך שהירידה העקבית באינפלציה מגיעה במקביל לביצועים חיוביים של הכלכלה האמריקאית, בפרט בנוגע לשוק העבודה. חרף האזהרות החוזרות והנשנות מכך ששוק העבודה ההדוק ימנע את בלימת האינפלציה, בין היתר מבכירי הפדרל ריזרב, נראה שהכלכלה האמריקאית נהנית מעצירה של עליית המחירים לצד שמירה של שיעור אבטלה נמוך וקצב יצירת משרות גבוה.