חילופי אש דווחו היום (שבת) בכמה מוקדים בחרטום בירת סודאן, ובערים נוספות ברחבי המדינה. לפי דיווחים, נמל התעופה הבינלאומי בח'רטום הושבת, ולרשתות הועלו תעודים של חמושים על מסלולי הנחיתה וההמראה לצד המטוסים.
ערוץ אל-ג'זירה דיווח שהכבישים המובילים לארמון הנשיאות נחסמו במשוריינים כבדים של הצבא. עוד דווח כי כל הגשרים החוצים את הנילוס בבירה בח'רטום נחסמו.
לטענת צבא סודאן, כוחות אופוזיציה בשם "ההתערבות המהירה" תקפו את עמדותיו בבירה ואף ניסו להשתלט על מפקדת הצבא. לטענת "ההתערבות המהירה" הם אלו שהותקפו ראשונים. "ההתערבות המהירה" טוענים שהשתלטו על שדה התעופה מרווי שבצפון המדינה.
שני הצבאות שחולקים את השלטון במדינה מאשימים זה את זה בניסיון הפיכה. הגנרל מוחמד חמדן דגלו, שעומד בראש "כוחות ההתערבות המהירה" האשים את ראשי הצבא בניסיון הפיכה בשיחת טלפון שערך עם רשת אלג'זירה.
הגנרל הידוע בשם חמיטי שולט במיליציה שכונתה בעבר ג'ינג'אוויד ואחראית לרצח העם בדארפור שנערך בעשור הראשון של המאה.
מנגד האשים ראש הצבא הסודאני, עבד אל-פתאח אל-בורהאן, את כוחותיו של חמטי בניסיון הפיכה אלים.
מזכיר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן, התייחס למאורע וכינה אותו 'שברירי', אך הוא עדין מאמין שניתן להשלים את תהליך העברת השלטון לגורמים אזרחיים. כך דווח בסוכנויות הידיעות. שליח האו"ם בסודאן, וולקר פרתס, גינה את האלימות וקרא לשני הצדדים להניח את נשקם על מנת להחזיר את הביטחון לתושבי המדינה.
בסוף חודש אוקטובר הכריז בדרמטיות יו"ר מועצת הריבונות של סודאן דאז, השליט הצבאי הזמני עבד אל-פתאח אל-בורהאן, על פירוק המועצה הריבונית הזמנית השולטת במדינה, פיטורי הממשלה ומושלי המחוזות. הוא הבטיח כי במקומה תקום ממשלת מומחים לאומית שתנהל את ענייני המדינה עד לבחירות ביולי 2023 והכריז על מצב חירום. מאז מצויה הממשלה במצב שברירי