הצעת החוק לתיקון ״חוק הירושה״, המבקשת למנוע מצב בו גבר שרוצח את בת זוגו יורש את חלקה בדירה המשותפת, עברה בקריאה טרומית. במהלך ההצבעה על החוק נכחו במליאה בנותיה של רחל אייזנשטדט ז״ל, אשר נרצחה על ידי בעלה בשנת 2021.
כיום, סעיף 5 לחוק הירושה קובע כי מי שהורשע בגרימת מוות במתכוון של המוריש, פסול מלרשת אותו. אולם במקרים שבהם נקבע כי האדם אינו כשיר לעמוד לדין או במקרים בהם הרוצח מתאבד – לא תהיה הרשעה והסעיף לא יחול.
ישנם מקרים בהם הרוצח מבצע עסקאות בחלקו בעיזבון, ולא משלם את חובותיו ביחס לחלק שלו בנכסים המשותפים, באופן שפוגע בזכויות יורשיה האחרים של הנרצחת בנכסים המשותפים.
"בשנים האחרונות אנחנו עדים לעלייה במספרם של מקרי רצח בהם אדם רוצח את בן זוגו. חלק ממקרי רצח אלה מסתיימים בהתאבדות של הרוצח או בקביעה שהנאשם לא יכול לעמוד לדין בשל מחלה נפשית. ישנם מקרים בהם אדם כאמור מבצע עסקאות בחלקו בעזבון ולא משלם את חובותיו ביחס לחלק שלו בנכסים המשותפים באופן שפוגע בזכויות בנכסים המשותפים". נכתב בדברי ההסבר לחוק. "במקורות הוזכר "הרצחת וגם ירשת", התיקון לחוק מבקש למנוע עוולה זו"
הצעת החוק, שהציעה בכנסת הנוכחית ח"כ דבי ביטון (יש עתיד), מציעה לתקן את סעיף 5 ולקבוע פסילת ירושה לאדם שהתאבד אחרי שגרם במתכוון למותו של המוריש, או למי שנמצא כלא כשיר לעמוד לדין משום שלקה בנפשו. עוד מוצע, על מנת להבטיח הגנה על הנכסים המשותפים, לקבוע שיורש שהוגש נגדו כתב אישום על שגרם במתכוון למותו של המוריש לא יוכל לפעול לשינוי מצב הזכויות בנכסים ולא יוכל להשתמש בחלקו בירושה עד לסיום ההליך הפלילי, ושחלקו של הנאשם יועבר למנהל עיזבון עד לסיום ההליך הפלילי וינוכו ממנו חובות היורש ביחס לחלקו בנכסים אלו.