
ארווין קוטלר, שר המשפטים של קנדה לשעבר ופעיל ציוני ותיק, זועם על ההתעלמות בתקציב מאלפי הממתינים לעלייה באתיופיה.
״יש לפחות ששת אלפים שנשארו באתיופיה שיש להם קשר משפחתי, וצריכים להעלות אותם באופן מיידי״, אומר ל’דבר׳ קוטלר, שפועל שנים להעלאת יהודי אתיופי והיה שותף למאבקיהם של נתן שרנסקי ונלדסון מנדלה, השתתף הבוקר (רביעי) בכנס 'בתה ישראל – היסטוריה של התמודדות ומאבק' שהתקיים במוזיאון אנו.
״אומרים שהמספרים לא ייגמרו, אבל אין קהילה אחרת בעולם שאומרים עליה דבר כזה. אם היו אוקראינים היו מעלים אותם מייד. הם זכאים לעלייה וצריך להביא אותם באופן מיידי גם כי המצב באתיופיה מסוכן״.

קוטלר מתייחס גם לעובדה שבתקציב משרד העלייה והקליטה שאושר הלילה, אין תקציב המיועד לטובת המשך העלייה, לאחר שההחלטה על ׳צור ישראל׳ תתמלא, והעולה ה-3,000 יגיע לישראל. ״צריך לתקן את זה, לא להניח מכשול מטעם התקציב. צריך שתהיה החלטה מיידית, אפשר למצוא תקציב בשביל זה, ולשים את העלייה בסדר עדיפויות מיידי״.
בשבוע שעבר התקיימה מחאה בארגון המטה להעלאת יהודי אתיופיה מול ישיבת הממשלה בירושלים. 300 קרובי משפחה של ממתינים הגיעו להשמיע את קולם ולדרוש שהממשלה תאפשר את העלייה.
"כשחברים שואלים אותי איפה אמא שלי ואני אומר שהיא באתיופיה, הם חושבים שזו בחירה שלה, כי אצל אחרים מי שרוצה לעלות פשוט עולה לארץ", אמר זרפו גברה (26) שעלה עם סבתו לישראל לפני 21 שנים, בעוד אימו ואחיו שנשארו בגונדר באתיופיה, מבקשים כבר שנים לעלות לישראל. "הם שייכים ליהדות, אבל אצלנו יש פרוצדורה".
הבוקר פורסם כי בחודש הקרוב תצא משלחת של מנכ״לי משרדי ממשלה ושרים לאתיופיה, כדי לבחון מקרוב שוב את מצב הממתינים בגונדר ואדיס אבבה.