
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיע הערב (שלישי) לזירת הפיגוע בעלי. ״אני קורא לראש הממשלה ולשר הביטחון גלנט – הגיע הזמן לצאת למבצע צבאי ביהודה ושומרון״, אמר בן גביר. ״לחזור לסיכולים הממוקדים, להוריד בניינים, לגרש מחבלים ולהעביר בקריאה שניה ושלישית את חוק עונש מוות למחבלים״.
קצת לאחר מכן, גראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לפיגוע: "מעומק ליבי אני שולח תנחומים למשפחות הנרצחים ובשם העם כולו איחולי החלמה לפצועים. כוחותינו פועלים עכשיו בשטח כדי לבוא חשבון עם המרצחים. אנחנו כבר הוכחנו בחודשים האחרונים שאנחנו באים חשבון עם כל המרצחים, בלי יוצא מן הכלל. כל מי שפגע בנו – נמצא או בקבר או בכלא. אני רוצה להגיד לכל מבקשי נפשנו – כל האופציות פתוחות. אנחנו נמשיך להילחם בטרור במלוא העוצמה ואנחנו ננצח אותו".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד פרסם בחשבון הטוויטר שלו: ״בשורות קשות מעלי. ארבעה נרצחים והלב נשבר על משפחות וחברים שאיבדו את היקר מכל בארוע טרור רצחני ומכוון. אני שולח ניחומים והשתתפות בצער המשפחות ומתפלל יחד עם כל בית ישראל לרפואה ונחמה. מחזק את כוחות הבטחון שפועלים ללא הפסקה נגד הטרור וסומך עליהם שישיגו את המרצחים ושולחיהם״.
יו״ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, פרסם תגובה לאחר הפיגוע: ״אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב למשפחות הנרצחים מהפיגוע הנורא בעלי ולאחל החלמה מהירה ומלאה לפצועים. בעת הזו, נדרשות פעולות נחושות ואחראיות בהובלה של גורמי הביטחון. נגבה כל החלטה נכונה של הממשלה מול הטרור הרצחני״.
שר העבודה יואב בן צור בטוויטר: ״המראות המדממים מהפיגוע בעלי בו נרצחו ונפצעו טובי בנינו ובנותינו ע״י מחבלים צמאי דם, פוצעים את הלב של כולנו. בלב רותח, שולח תנחומים למשפחות השכולות ומתפלל לרפואת הפצועים. צפון השומרון לא יהיה עיר מקלט למחבלים, אני קורא למערכת הביטחון לצאת במבצע צבאי ולהכות ביד ברזל את מעוזי הטרור״.
השרה אורית סטרוק במליאה על הפיגוע בעלי: "לא יכול להיות שכל פלסטיני יכול ליסוע בכביש שסמוך לישובים שלנו בלי שום תעודת יושר והוא יודע כשהוא יוצא מהבית שהסיכוי שהרכב שלו יבדק הוא אפס. איך זה יתכן? את השאלה הזו שאלתי שוב ושוב ושוב בממשלה ועוד לא נענתי. והיום אנחנו עם הרוגים, עם פצועים, עם תושבים שמסתגרים בבתיהם. זה לא הגיוני".

