דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ט בסיון תשפ"ו 14.06.26
21.5°תל אביב
  • 17.8°ירושלים
  • 21.5°תל אביב
  • 20.1°חיפה
  • 21.4°אשדוד
  • 21.1°באר שבע
  • 28.8°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 20.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
ספורט

השייטים נועה לסרי וניתאי חסון עולים על הגל לאולימפיאדת פריז: "התקווה היא להגיע לפודיום"

הצמד הישראלי ב-470 מעורב התחילו היום (א') את התחרות הקדם אולימפית שתיערך במארסיי, המקום בו יתקיימו השיוטים באולימפיאדה | בראיון ל'דבר' הם מספרים על תחילת הדרך בענף, החיבור כצמד והשאיפות להיות בין הטובים בעולם: "שום דבר לא עוצר בעדנו"

השייטים ניתאי חסון ונועה לסרי (צילום: A. Lelli)
השייטים ניתאי חסון ונועה לסרי. "זאת ההזדמנות הכי טובה שיש לנו לקראת האולימפיאדה" (צילום: A. Lelli)
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

שייטי ה-470 מעורב נועה לסרי וניתאי חסון, פתחו היום (ראשון) את הופעתם בתחרות הקדם אולימפית שתיערך במארסיי, צרפת. במהלך התחרות, הצמד הישראלי יתחרה מול השייטים הטובים בעולם, במה שתהיה הכנה הכי טובה לאולימפיאדת פריז 2024. 

התחרות נערכת באתר האולימפי, בו גם יערכו בעוד שנה המשחקים האולימפיים. "זאת ההזדמנות הכי טובה שיש לנו, להמשיך ולחקור את האתר האולימפי", אומרת נועה לסרי בראיון ל'דבר'.

בתחרות הקדם אולימפית, כל מדינה שולחת צמד אחד בלבד, בדומה לתחרות האולימפית. "זה מיוחד, כי בדרך כלל בשייט יש באליפות העולם ובשאר התחרויות מספר נציגים מכל מדינה", אומרת לסרי, שמסמנת מטרה גבוהה בתחרות, "מבחינתנו לסיים באזור השביעייה זה יהיה ממש טוב וזאת תוצאה ריאלית שאנחנו יכולים לעמוד בה".

בסיומה של האליפות, ימשיך הצמד הישראלי להתאמן בצרפת עד אליפות העולם שתיערך בחודש אוגוסט בהולנד. המסירות והנחישות של הצמד מתבטאת באופן ישיר בבחירה להישאר גם בסיום התחרות הקדם אולימפית לאימונים אינטנסיביים בצרפת ולהשלים חודשיים של הכנה לתחרות, בה יחולקו הקריטריונים הראשונים לאולימפיאדה. "באליפות העולם המטרה היא להיות בעשירייה הראשונה וזה ככל הנראה יבטיח לנו את הקריטריון לאולימפיאדה". אומרת לסרי.

השייטים ניתאי חסון ונועה לסרי. "כיף לדעת שהטוב עוד לפנינו" (צילום: A. Lelli)
השייטים ניתאי חסון ונועה לסרי. "כיף לדעת שהטוב עוד לפנינו" (צילום: A. Lelli)

הצמד מגיע לאליפות, לאחר שסיים במקום ה-10 באליפות אירופה שנערכה בחודש מאי. אחד האתגרים הגדולים של הצמד הישראלי הצעיר הוא להשלים את הפער הטבעי שקיים באופן טבעי בענף, שבו הניסיון הוא קריטי להצלחה ורב המתחרים הבכירים נמצאים סביב גיל השלושים ומעלה. 

"למרות שהגיל זה דבר חשוב בענף שלנו, זה לא מעניין אותנו. אין שום סיבה שלא נהיה יותר טובים מהם ושום דבר לא עוצר בעדנו", אומר חסון. "מצד שני, כשאנחנו מסיימים תחרות בעשירייה הראשונה ואז מסתכלים על הטבלה ורואים שאנחנו הכי צעירים, זה כן דבר כיף לדעת שהטוב עוד לפנינו".

עבור חסון בן ה-25, הים הוא הסביבה הטבעית. "כמעט נולדתי בשייט, מגיל שמונה התחלתי להפליג במועדון השייט בשדות ים", הוא מספר. "התחלתי בחוג ובעצם עשיתי את הדרך הקלאסית שעוברת מדגמי הילדים, דרך הקדטים לנוער עד ל-470 של הבוגרים. בדרך זכיתי בשתי מדליות זהב באליפות אירופה לנוער (עם טל הררי, 2015 ו-2018)".

בניגוד מוחלט, לסרי בת ה-24 עשתה דרך לא רגילה בענף. בגיל 5 החלה את דרכה בטניס, בהמשך הייתה סגנית אלופת ישראל עד גיל 15 והמדורגת ראשונה עד גיל 16. "נסעתי להמון תחרויות בחו"ל וזה בעצם היה החיים שלי", היא מספרת. דווקא בשיא של גילאי הנוער, החליטה לסרי לעזוב את הענף.

בגיל 17, המאוד מאוחר, עשתה לסרי את המעבר הבלתי שגרתי לשייט, אליו הגיעה בלי שום ניסיון מוקדם. "גרתי אז בבנימינה, שזה עשר דקות משדות ים. התגלגלתי לים והתחלתי להפליג עם צוף זמט. אני חושבת שכל דיסציפלינה של הספורט מתאימה לי, אני בן אדם רציני ואני חרוצה אז אני יודעת להתפקס על מטרה ולנסות להשיג אותה".

התוצאות הגיעו במהירות מפתיעה. לסרי וזמט זכו באליפות ישראל לנערות ובמקום השביעי באליפות אירופה לנערות באיטליה. "זה לא היה בתכנון, אבל מהר מאוד זה התגלגל למשהו רציני ותחרותי", מספרת לסרי. "עליתי על הסירה והבנתי את הטכניקה הבסיסית של הדברים. של איך להחזיק את המפרש, של מה קורה עם הרוח. ממש זרמתי אם זה. אני לפעמים תוהה איך נשארתי בשייט, זה היה מפחיד, הייתי מגיעה לים והיו מלא גלים ולפעמים סערות. אבל פשוט התחברתי לזה, אני בן אדם תחרותי אז ברגע שאומרים לי שיש תחרות, אני בפנים". 

"זה מצריך סל הרבה יותר רחב של יכולות חברתיות"

במהלך הקמפיין האולימפי לפריז 2024 הוחלט באיגוד השייט העולמי להפוך את התחרות האולימפית משייט זוגות 470 גברים וזוגות 470 נשים, לתחרות מערובת. צמדי הגברים והנשים פורקו ובאיגוד החלו לנסות להרכיב צוותים מעורבים מהשייטים הטובים. 

איך היה המעבר מצמד גברים למעורב?
חסון: "לי באופן אישי המעבר עשה טוב. אני מרגיש שבצוות מעורב אני מצליח לממש יותר מהפוטנציאל שלי. אני חושב שזה מצריך סל הרבה יותר רחב של יכולות חברתיות, בין אישיות ורגישות, שיש לי אותן".

לסרי: "כמו לניתאי, לי זה עשה רק טוב. באופי שלי אני פשוטה, מה שרואים זה מה שאת מקבלת. אין לי פסיכולוגיה הפוכה, אז לי זה ממש נוח שזה הפך למעורב ולי זה מרגיש ממש נוח וטבעי עם תקשורת נכונה, בריאה וטובה. מבחינתי זאת חוויה מתקנת ופשוט רק כיף". 

השייטים הישראלים התחילו יחסית מוקדם את המעבר והגיעו לתוצאות מרשימות בתחילת הדרך. גיל כהן ונועם חומרי זכו במדליית הזהב באליפות העולם 2021, נועה לסרי וטל שדה זכו במדליית הכסף באותה תחרות. ניתאי חסון וסער תמיר זכו באליפות אירופה 2021. 

טל שדה ונועה לסרי זוכים במקום השני באליפות העולם במפרשיות בדגם 470 (צילום: איגוד השייט בישראל)
טל שדה ונועה לסרי זוכים במקום השני באליפות העולם במפרשיות בדגם 470 (צילום: איגוד השייט בישראל)

"הזכייה באליפות אירופה הייתה תחושה מדהימה. סער (תמיר) הגיעה אחרי הפסקה ארוכה משייט", מספר חסון. "חצי שנה לאחר שהתחלנו להפליג הייתה השתפרות מטורפת. עבדנו קשה ונכון וזה השתלם לנו. אני מרגיש שהצלחנו לבנות די מהר, צוות די מאפס. זה משהו שהייתי נורא גאה בו. תוך כדי התחרות משהו התחבר ואני הצלחתי להשתמש בכל הניסיון שנצבר לי ב'מאחורה' של הראש ופשוט מביא אותו לידי ביטוי בזמן הנכון".

לסרי: "הפלגתי שנתיים וחצי עם טל (שדה) הינו סגני אליפות העולם לנוער ולבוגרים. היה מיוחד, לעמוד על הפודיום ולשמוע את התקווה גם אם זה לא אנחנו שזכינו. אני הרגשתי שזאת הייתה סגירת מעגל טובה מאוד. לא ידעתי מה אני הולכת לעשות עם השייט ונשארתי רק כי רציתי, אף אחד לא רדף אחריי בסיום הקמפיין של טוקיו".

"איכשהו הכל הסתדר, הכל עבד"

ההתחלה המוקדמת של השייטים הישראלים במקביל לכך שהשייטים המובילים בעולם היו בסיום הקמפיין לטוקיו, הביאו להישגים חסרי תקדים. "בגלל שזה היה קמפיין חופף זאת לא הרמה שאני וניתאי עכשיו מתחרים בה", מדגישה לסרי, כשכעת הטופ העולמי של שייט גברים והנשים השלימו את המעבר לשייט 470 מעורב. 

בסיום רצף תחרויות לסרי החליטה לפרוש מהשייט והחלה ללמוד גאולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון. "החלטתי שחסר לי לדעת מי אני כבן אדם ולא רק נועה הספורטאית. הייתי כמעט עשרים שנה רק בספורט. למדתי שנה. בחופשה בין הסמסטרים ניתאי התקשר אליי ואמר לי שסער נפצעה והאם אני רוצה לבוא לתחרות הראשונה של השנה בפלמה. 

שמונה חודשים לא הייתי על הסירה ולא ידעתי עם אני עדיין בכושר ואיך זה יהיה, אבל אמרתי 'יאללה למה לא?' אני ממש מעריכה את ניתאי וידעתי שגם גידי (קלינגר, מאמן ה-470) יהיה שם. אז אמרתי לעצמי שרע לא יכול להיות. סיימנו במקום החמישי אחרי שבוע אימונים. שזה היה מטורף. איכשהו הכל הסתדר, הכל עבד". 

בספורט זוגי נדרש שיתוף פעולה ותקשורת ברמה גבוהה, איך אתם עובדים על זה?
"זה עניין של ניסיון. זה עוד אימון, לראות עוד סרטונים שלנו ולפעמים של אחרים ולתחקר את מה שעברנו. אולי פה הינו צריכים להגיד מילים אחרות, כדי שנוכל להבין יותר טוב אחד את השנייה", אומרת לסרי.

"אף פעם התנאים לא חוזרים על עצמם, אף פעם השיוט לא חוזר על עצמו ולכל שיוט יש את הסיפור שלו ואז אנחנו משתפרים תוך כדי תנועה. צריך להיות מאוד ממושמעים. עם אורך רוח לכל התהליך ארוך טווח הזה. רוצים להיות טובים בסוף באולימפיאדה עוד שנה וחצי. אנחנו עם העניים קדימה, אנחנו מנסים לעבוד כמה שיותר דברים כדי להיות טובים השנה". 

ניתאי חסון ונועה לסרי. "זה מצריך המון תקשורת רציפה בנינו" (צילום: Sailing Energy)
ניתאי חסון ונועה לסרי. "זה מצריך המון תקשורת רציפה בנינו" (צילום: Sailing Energy)

חסון: "כל פעולה של אחד מאיתנו משפיעה על השנייה. צריך תאום ברמה גבוהה מאוד ואנחנו עובדים על זה הרבה באימונים. מעבר לזה, חלק גדול מהצלחה זה קבלת החלטות נכונה. בהתאם לשאר הסירות, בהתאם למצב הים ומזג האוויר. צריך לנווט את הסירה במהלך כל השיוט שזה כמעט שעה. זה מצריך המון תקשורת רציפה בנינו. כך שכל הזמן חייב שכל אחד מאיתנו יביא את הנתונים שהעניים שלו רואות והגוף שלו מרגיש לידי ביטוי במילים ואז ביחד מקבלים את החלטה הטובה ביותר. צריך שיהיה חיבור קליל ומתאים שלא לוקח הרבה אנרגיות".

"התקווה והחלום זה להגיע לפודיום באולימפיאדה"

מה המטרות שלכם לקמפיין האולימפי?
חסון: "המטרה המרכזית של השנה הזאת היא לעשות את הקריטריון. החלוקה של הכרטיסים שתהיה באליפות העולם, זה לשמונה המדינות שיסיימו ראשונות (כל מדינה מקבלת רק כרטיס אחד. ל.ב.). כנראה שזה אומר לסיים במקום 11-12, כי עוד אי אפשר לדעת איך החלוקה תהיה". 

"המטרה לעונה הבאה זה לעשות עוד קפיצת מדרגה ולהתחיל להתקרב אל הפודיום. אם עכשיו אנחנו מאוד יציבים על העשיריה אז לתת את קפיצת המדרגה, לעשות את החידודים ולעבוד על שאנחנו יודעים שיש את הקריטריון למדינה ואנחנו יכולים להתעסק נטו באולימפיאדה. ולעשות את קפיצת המדרגה, כי התקווה והחלום זה להגיע לפודיום באולימפיאדה".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!