עובדי כפרי הנוער מאיימים לא לפתוח את שנת הלימודים בשישי הקרוב, במחאה על אי-יישום הסכמי המסגרת במגזר הציבורי שנחתם ביולי האחרון. ראש חטיבת כפרי הנוער בהסתדרות המעו"ף, ניר אלון, הודיע אתמול (ראשון) למשרד החינוך על הפעלת סכסוך עבודה של העובדים, ודרש ליישם את ההסכמים עד חמישי הקרוב.
לדברי אלון, "לתדהמתי בניגוד להוראות ההסכם החל, כמו בבסיס ההבנות של הצדדים, לא יושמו הסכמי המסגרת". בהסכמים שנחתמו סופית ביולי האחרון נקבעו העלאות שכר רוחביות לעובדי המגזר הציבורי, שכולל את שירות המדינה, הרשויות המקומיות ושורה ארוכה של תאגידים ציבוריים. בהסתדרות מדגישים שלפי הסכמים קודמים, הסכמים אלו חלים גם על כפרי הנוער, ודורשים ממשרד החינוך לתקצב אותם בהתאם כדי שיוכלו להעניק לעובדים את התוספות שסוכמו.
הדרישה להחלת הסכם המסגרת לכלל עובדי המגזר הציבורי הוצבה בזמן שעובדי כפרי הנוער נמצאים בשנה האחרונה במשא ומתן לחידוש הסכם השכר הייחודי שלהם, לאחר שהסכם השכר האחרון נחתם בשנות ה-70 והוא בין ההסכמים הוותיקים במשק. המשא ומתן שנוגע ל-3,000 עובדים נמשך לאורך כל שנת הלימודים החולפת, ביוני קיימו העובדים שביתת אזהרה בת יום אחד. העלאת שכר המינימום היא הבסיס להסכם השכר הייחודי לעובדי כפרי הנוער. אך העובדים מוחים גם על תנאי המגורים הירודים שבהם הם מתגוררים.
בתקציב המדינה האחרון אושרה עלייה בתקציב של כפרי הנוער, אך ללא תקציב להסכם שכר לעובדי כפרי הנוער. גם העלייה בתקציב הייתה לא מספקת ועמדה על 15 מיליון שקלים בלבד, כשהדרישה של מנהלי כפרי הנוער עמדה על 56 מיליון שקלים. חשוב לציין כי תוספת תקציבית זו היא מהכספים הקואליציוניים, כלומר אינה קבועה.
בישראל כיום יש 46 כפרי נוער בהם לומדים למעלה מ-12 אלף חניכים. החניכים מורכבים מבני נוער עולים, כאלו המגיעים מאוכלוסיות מוחלשות או לחלופין מי שהתקשו בבתי ספר במתכונת רגילה. המודל של כפרי הנוער מורכב מבית ספר, פנימייה ומשק חקלאי.