היועצת המשפטית לממשלה מבקרת בחריפות את הליך הדחת יו"ר הדואר מישאל וקנין וכתבה שהוא 'לוקה בפגמים מהותיים היורדים לשורשו של ההליך ומביאים לבטלותו".
בתגובה ששלחה היום (שלישי), התייחסה גלי בהרבה מיארה להחלטתם של שר התקשורת שלמה קרעי והשר דודי אמסלם הממונה על רשות החברות, להדיח את יו"ר דירקטוריון הדואר, וטענה שהטענה כי הוא 'אינו ממלא את תפקידו כראוי' הייתה לא מבוססת.
וקנין שהודח ביולי האחרון הגיש עתירה לבג"צ נגד ההחלטה, יחד עם חברת דואר ישראל. אמסלם וקרעי טענו שהדחתו הכרחית על מנת להשלים את תהליך ההפרטה של החברה ושהוא סגר סניפי דואר ופגע בשירות לציבור מבלי להעמיד אלטרנטיבות לציבור. בהרב-מיארה תקפה טיעונים אלה, וקבעה שהם אינם מבוססים על תשתית עובדתית.
בנוסף ציינה היועצת המשפטית לממשלה את הצורך להתייעץ עם רשות החברות, והוסיפה כי זו הפעם הראשונה בה השרים מחליטים על הפסקת כהונתו של דירקטור בחברה ממשלתית.
בתגובה לבית המשפט נכתב כי הסמכות הנתונה לשרים, בהתייעצות עם רשות החברות הממשלתיות, להעביר דירקטור מתפקידו מן הטעם ש"אינו ממלא תפקידו כראוי", נועדה למקרים חריגים ביותר ומחייבת רף גבוה של כשל במילוי התפקיד המבוסס על תשתית עובדתית מוצקה. במקרה זה לא עלה בידי השרים להניח תשתית עובדתית שהולמת את הפעלת הסמכות החריגה. בנוסף, החלטת השרים נתקבלה מבלי שקוימה כהלכתה חובת ההיוועצות הסטטוטורית עם רשות החברות הממשלתיות. במסגרת קבלת ההחלטה נפלו פגמים בהליך השימוע שנערך ליו"ר הדירקטוריון, שבהצטברותם יחד עם יתר הפגמים, מצדיקים את ביטול ההחלטה.
שר התקשורת שלמה קרעי בתגובה: "היועצת המשפטית לממשלה הגדילה לעשות הערב בתשובתה לבגץ על הדחת יו״ר הדואר. 91 עמודים – מלאכת מחשבת של חרטוט, מנותקת מהמציאות שכל אזרח מרגיש יום יום. היועמ״שית לא קשורה לעניין, מנהלת רשות החברות לא מעניינת כאן, רק הציבור נוגע בדבר. אנחנו נייעל את השירות לציבור לפני, תוך כדי ואחרי ההפרטה, תהא אשר תהא החלטת בג״צ בחמישי הקרוב. כולי תקווה שהשופטים יבינו את אחיזת העיניים, את הזלזול במצוקות הציבור ואת קשר השתיקה של הקליקה ששומרת על עצמה בכל מחיר."