דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ט' בתמוז תשפ"ו 24.06.26
26.8°תל אביב
  • 22.4°ירושלים
  • 26.8°תל אביב
  • 26.9°חיפה
  • 26.9°אשדוד
  • 24.3°באר שבע
  • 29.7°אילת
  • 27.7°טבריה
  • 23.0°צפת
  • 26.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בארץ

5 נעצרו בחשד ליריקה על נוצרים בכנסייה בעיר העתיקה בירושלים; בן גביר: ״מכוער, אבל לא פלילי״

אחד החשודים נעצר לאחר שזוהה בגין מקרה שהיה מוקדם יותר השבוע, והיתר, בהם קטין, נעצרו בעקבות אירועים שהתרחשו ביממה האחרונה | את הצעדה ארגן אחיו של ח״כ שמחה רוטמן | מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, הנחה לבחון הטלת קנסות מנהליים | בן גביר: ״צריך לפעול בדרכים של הסברה וחינוך״

ח״כ איתמר בן גביר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בירושלים (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

תופעת היריקות וביזוי הנוצרים בירושליםחמישה חשודים, בהם קטין, נעצרו הבוקר (רביעי) על ידי שוטרי מחוז ירושלים בחשד ליריקה לעבר נוצרים בכניסה לכנסייה בעיר העתיקה. אחד החשודים נעצר לאחר שזוהה בגין מקרה שהיה מוקדם יותר השבוע, וארבעת האחרים ממקרים שהתרחשו ביממה האחרונה, בהם חשוד שירק לעבר עובד בכניסה לכנסייה. כלל החשודים הועברו לחקירה במרחב דוד.

את הצעדה, שבה תועד אחד החשודים יורק, הוביל הרב נתן רוטמן, אחיו של יו"ר ועדת החוקה, חבר הכנסת שמחה רוטמן.

בתוך כך, מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, הנחה לבחון מהלך שיאפשר הטלת קנסות מנהליים ואמר: "כל זה עדיין לא יפתור את הבעיה ביחס לאותם ילדים, חלקם צעירים מאוד הרבה מתחת לגיל העונשין, ושם צריך מעורבות משמעותית ומיידית של גורמי חינוך, דת והנהגה, ואחריות הורית, שכולם יוצאים באמירה ברורה וחד משמעית שמעשים אלו: אסורים, פסולים וראויים לכל גנאי״.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התייחס לראשונה לסערת היריקות על נוצרים, וטען כי לדעתו לא מדובר באירוע פלילי. "אני עדיין חושב שיריקה על נוצרים זה לא אירוע פלילי. אני חושב שצריך לפעול נגד זה בדרכים של הסברה וחינוך, לא כל דבר זה מעצר", אמר בן גביר בראיון לגל"צ.

בן גביר הוסיף: "זה ראוי לכל גינוי. זה תופעה מכוערת שצריך להפסיק אותה. שאלתי את הרב דב ליאור, הוא אמר שזה לא מוסרי ולא נכון. אנחנו נגד הדבר הזה, אבל בואו נפסיק להכפיש את מדינת ישראל. כולנו אחים, כולנו בני עם אחד".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!