שר החקלאות ופיתוח הכפר, אבי דיכטר, ומנכ"ל המשרד, אורן לביא, קיימו אמש (ראשון) מספר הערכות מצב במסגרת היערכות המשרד לתרחישי פגיעה באספקת המזון לציבור. השר הנחה את הגורמים המקצועיים לעשות כל שיידרש על מנת להבטיח רציפות תפקודית של המשק הישראלי בזמן המלחמה. זאת במטרה לוודא את הרציפות התפקודית באספקת מזון מן הצומח ומן החי, להבטחת ביטחון המזון לציבור.
בפני השר הוצגה סקירה מקיפה של מוקדים בהם קיימת פגיעה בפעילות החקלאית, ברפתות ובמשקים השונים, בדגש על עוטף עזה, בעקבות הלחימה. מתוך הערכות המצב עלה שעובדים רבים לאורך כל שרשרת האספקה גויסו למילואים או לא התייצבו לעבודה, דבר הפוגם בשינוע מוצרי המזון השונים אל רשתות השיווק.
משרד החקלאות מדגיש שבלולים וברפתות, למעט אלו שנפגעו ישירות ונמצאים באזורי הלחימה, יש מלאי של ביצים, חלב ופטמים. המשרד נערך לסייע ככל הניתן לשרשרת האספקה, לטובת הנגשת המזון לאוכלוסייה.
גורמי המקצוע של המשרד התמודדו ביומיים האחרונים עם שלל סוגיות הנוגעות למצב החירום, ביניהן: קושי של החקלאים להגיע ולחלוב את הפרות, להאכיל את חיות המשק השונות ולקטוף ירקות, שברובם מרוכזים בשדות הנגב.
המשרד פועל בשיתוף פעולה עם גופים שונים, ובראשם פיקוד העורף ורח"ל, ומנחה את החקלאים לפתרון בעיות העולות מן השטח, בהתאם להנחיות פיקוד העורף ובמגבלות הביטחוניות.