
תושבים מיישובי הצפון שצמודים לגדר המערכת על גבול לבנון נקראו היום (שני) להיכנס למרחבים המוגנים. כעת הם קוראים לרשויות לפנות אותם מבתיהם. מתחילת השבוע מתגבר צה"ל את כוחותיו באזור הצפון. אלפי חיילים גויסו, ואיתם כלי רכב משוריינים וטנקים. צה"ל נערך לחדירה בגבול הצפון, אבל עד כה קיבלו התושבים מהמועצות האזוריות רק המלצה להתפנות.
"אתמול התפנו משפחות ואנשים שהיה להם לאן ללכת", אומר ציון ארביב, מזכיר מושב זרעית (כפר רוזנוולד). "כרגע יש לפחות 80 אנשים במושב, רובם קשישים שלחלקם אין לאן או איך להתפנות. המועצה אומרת שזה באחריות הצבא. אנחנו לא מקבלים תשובות מהצבא. רק אמרו לנו להיכנס למקום מוגן כשיש חדירה או כשמפגיזים. אני מנסה בעזרת קשרים עם חברים לפנות אותם למלון באזור המרכז".
עשרות יישובים שוכנים לאורך גבול הצפון במועצות האזוריות מרום גולן, גליל עליון, מבואות חרמון, מעלה יוסף ומטה אשר. לדברי ארביב, חולקו כלי נשק לכיתת הכוננות ביישוב, אבל הצבא סירב לבקשה לתת נשק לתושבים נוספים שיכולים לסייע בהגנה על היישוב. "אנחנו מפחדים שגם כאן יהיו עוד חדירות. יש לנו ניסיון מר עם חדירות מגבול לבנון. תנו לנו את האמצעים להתגונן".


