
משרד החינוך הודיע היום (רביעי) כי הלימודים מרחוק יחזרו ביום ראשון הקרוב, לאחר שבוע בו הוחלט על סגירת כלל מוסדות החינוך בישראל בעקבות הלחימה. בנוסף, רשויות שירצו לשוב ללימודים פיזיים יוכלו לעשות זאת בכפוף לאישור משרד החינוך ופיקוד העורף.
לפי שר החינוך יואב קיש, החזרה לשגרת למידה בחירום הכרחית לחיזוק החוסן הלאומי, וחיונית לציבור התלמידים, הזקוקים למסגרת, לדמות חינוכית משמעותית ותומכת ולמפגש עם חבריהם לכיתה גם אם המפגש הוא דיגיטאלי.
עוד נאמר כי כרגע המשרד מפנה תקציבים לתפעול המצב וכי שאר התקציבים הוקפאו. אחת ההשלכות של הקפאת התקציבים היא ביטול המסעות לפולין.
לשאלה על דחיית שנת הלימודים האקדמית ענה קיש כי "החלטה זו היא בסמכותם של ראשי האוניברסיטאות". מלבד זאת קיש הדגיש את הנחייתו לטפל בכל הסתה שהיא: "לא נקבל מילות הוקרה של אירועי הטרור האחרונים, ולא איומים של יהודים על ערבים שאינם קשורים לאירוע".
מאז החלה הלחימה בשבת משרד החינוך הקים שתי מנהלות. האחת מנהלת למשפחות המפונות בראשה עומדת ד"ר קרן רז נצר, והשנייה עוסקת בטיפול וסיוע לעובדי ההוראה ותלמידים ובראשה עומדת דלית שטאובר שהייתה מנכ"לית משרד החינוך. מלבד שתי מנהלות אלו נפתח קו סיוע לעובדי הוראה ולתלמידים ומשפחותיהם וחולקו ערכות הפוגה.
"הפינוי הפעם בניגוד לפעמים קודמות הוא שונה כיוון שהמשפחות אינן שלמות", הסביר קיש.


