דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י' בתמוז תשפ"ו 25.06.26
25.4°תל אביב
  • 19.7°ירושלים
  • 25.4°תל אביב
  • 23.5°חיפה
  • 25.6°אשדוד
  • 24.3°באר שבע
  • 33.2°אילת
  • 24.2°טבריה
  • 22.5°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

מאות הגיעו לכנס משפחות החטופים והנעדרים: "אנחנו לא ישנים כבר שבוע"

הממונה הממשלתי לנושא, תא"ל גל הירש, אמר למשפחות: "אנחנו פועלים בארבעה מאמצים. מודיעיני-מבצעי, תמונת המצב, דיפלומטי, ולדאוג לכם וליקיריכם. אנחנו הכתובת" | שמחה גולדין, אביו של הדר גולדין שגופתו מוחזקת בידי חמאס: "כולנו נמצאים ביחד, וצריך לדרוש שיחזירו את כולם ביחד. אם לא, החברה הישראלית תתפרק"

כנס משפחות חטופים ונעדרים ממבצע 'חרבות ברזל' בתל אביב (צילום: כדיה לוי)
כנס משפחות חטופים ונעדרים ממבצע 'חרבות ברזל' בתל אביב (צילום: כדיה לוי)
מאיה רונן
מאיה רונן
כתבת חקלאות
צרו קשר עם המערכת:

כנס משפחות החטופים והנעדרים שנערך הבוקר התקיים בחניון תת קרקעי סמוך למוזיאון תל אביב, מחשש לירי רקטות. אבל אחותו של חזי מפתח תקווה, שנעדר מאז שבת, חוששת ממשהו אחר. "למה אין פה שומר בכניסה?", היא שואלת, "מה אם יבוא מחבל ויחסל גם אותנו?".

חזי בן ה-31 עבד בדואר. הוא הגיע יחד עם חבר למסיבת הטבע שנערכה בסמוך לקיבוץ רעים, ושניהם הפעילו שם דוכן. "הם היו הולכים למסיבות בסוף שבוע בשביל הכיף", מספרות שתי האחיות והאב, שביקשו לשמור על עילום שמן, "החבר הצליח לחזור, אבל חזי לא. הפעם האחרונה שנראה היתה כשהתחבא מתחת לעגלה נגררת במסיבה. היה איתו שם עוד בחור שהוא פגש באותו הרגע. בפעם האחרונה ראינו אותו בשיחת וידאו כשהוא התחבא ושרקו מסביבו כדורים, ומאז אין לנו מושג מה קורה איתו. אף אחד לא אומר לנו כלום."

"אנחנו לא ישנים כבר שבוע", אומרות האחיות, "אנחנו רק יודעים שיש עוד 250 גופות שלא זוהו. אולי הוא ביניהן?", ולמרות הכול, הן לא איבדו תקווה. "אנחנו מקוות שיבוא הביתה בקרוב".

יחד עם משפחתו של חזי הגיעו לכנס עוד מאות בני משפחות של חטופים ונעדרים. הם עייפים, טרוטי עיניים, מייחלים למידע כלשהו על קרוביהם. רבים מהם סירבו להתראיין, ואמרו שנכוו מהתקשורת.

היועץ האסטרטגי רונן צור: "תוך 48 שעות גייסנו עשרות אנשים, שהפכו לצבא האזרחי הכי טוב והכי גדול שיכול להיות"

הכנס מתחיל. אחרי דברי פתיחה קצרים של נציג המטה עלה לבמה היועץ האסטרטגי רונן צור, שמוביל את המטה. "ביום שישי האחרון חלק מאיתנו יצא לסידורים ולבית קפה, וחלק ישבו סתם הבוקר עם העיתון", אמר צור למשפחות, "אף אחד מאיתנו לא דמיין שכעבור שישה ימים נהפוך להיות משפחה מאוחדת, תומכת, מגוננת. משפחה שהיא שותפת גורל לנצח. על מה שקרה כמה שעות לאחר מכן, בשבת בבוקר אני לא רוצה לדבר. אני רוצה לבקש מכם סליחה. אני רוצה להבטיח לכם שנעשה הכול כדי להחזיר את יקיריכם הביתה".

קרובת משפחה של נעדר במלחמת 'חרבות ברזל' בכנס משפחות נעדרים וחטופים (צילום: כדיה לוי)
קרובת משפחה של נעדר במלחמת 'חרבות ברזל' בכנס משפחות נעדרים וחטופים (צילום: כדיה לוי)

"ארבע שעות אחרי מסיבת העיתונאים שקיימנו, פגשתי את דודי זלמנוביץ", אמר צור, "הוא מלאך שהעמיד לרשותנו את כל האמצעים. בלעדיו לא היה כלום. גייסנו את צוות המשא ומתן הכי טוב שקיים בארץ. תוך 48 שעות גייסנו עשרות אנשים, שהפכו לצבא האזרחי הכי טוב והכי גדול שיכול להיות. יניב לוי, דובר ההסתדרות, מוביל את מערך הדוברות. ארנון בר-דוד וההסתדרות העמידו את מכון פסגות, שמעמיד לרשותנו פסיכולוגים".

הממונה הממשלתי, גל הירש: "אנחנו הכתובת עבורכם. הצוות שלי ואני באנו מאהבה ותקבלו הכל מהלב"

לכנס הגיע הממונה הממשלתי לנושא החטופים והנעדרים, תא"ל במילואים גל הירש. "משפחות יקרות. באתי לכאן, עצרתי לרגע את כל מה שאנחנו עושים במשרדי הממשלה. אני יודע שלא כל המשפחות כאן. אני אפגוש את כולכם ואדאג לכולכם", אמר הירש, "בשבת קם עלינו האויב וקו ההגנה נפרץ. המחיר כבד, ואנחנו במלחמה. זה רק התחיל זה בטח לא נגמר. ראש הממשלה מינה אותי לממונה לנושא החטופים והנעדרים. הצוות שלי מרכז את עבודת כל משרדי הממשלה וכל כוחות בביטחון."

"אנחנו פועלים בארבעה מאמצים", אמר הירש, "האחד הוא מודיעיני-מבצעי. פועלים 24 שעות ביממה. השני הוא תמונת המצב – יש לנו הרבה נעדרים, חללים וחטופים. אנחנו רוצים לגבש תמונה נכונה. הציר השלישי הוא דיפלומטי, מאמץ שמתרחש בכל העולם בבת אחת, והולך ומתעצם."

"הציר הרביעי הוא לדאוג לכם וליקיריכם. אנחנו הכתובת. זה לוקח זמן כי אנחנו במלחמה, וזה לא מצב רגיל. יש לנו מוקד שליטה ממשלתי, 6754*, מה שאתם רוצים, זו הכתובת שלכם. יש שם קצינים שמחכים שתדברו איתם על מה שאתם צריכים. יש לנו צוותים שיגיעו אליכם הביתה ויעזרו במה שאתם צריכים. בשעות אלה אנחנו מקימים מרכז שבו ירוכזו כל השירותים עבורכם"

"אנחנו במסע ארוך לנצח במלחמה, להחזיר לנו את היקרים הביתה. הצוות שלי ואני באנו מאהבה ותקבלו הכל מהלב, כדי שיהיה מעט מזור, מעט יותר קל, כי את הכאב שאתם עוברים מי יכול להבין? אלה ייסורים. נעשה כל מה שאפשר כדי להחזיר אותם הביתה אליכם. אני מתנצל שאני לא זמין לכל אחד כי אני העוסק במשימה. הלוואי שיכולתי לחבק את כולכם".

ראש השב"כ לשעבר, יעקב פרי: "מטפלים בניסיון לפלס מסדרון הומניטרי לשבויים"

ראש השב"כ לשעבר, יעקב פרי, חבר במטה, אמר למשפחות: "ליבי איתכם. אני חושב שמי שלא חש את מה שקרובי המשפחה חווים לא מבין. כל מי שיושב כאן סביב השולחן יודע בלב מלא מה אתם עוברים. אנחנו מטפלים בימים האחרונים בניסיון לפלס מסדרון הומניטרי לשבויים שצריכים תרופות, חיתולים וטיפול. אין הבטחה שהחמאס יאשר את זה, אבל אינו עובדים על זה.

לדברי פרי, "אני רוצה לומר שמנסיוני בטיפול בשבויים והנעדרים, זה יכול להיות ארוך וקשה אבל נביא אותם הביתה."

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר, עו"ד רז ניזרי, תיאר את הציר המשפטי של פעולת המטה: "מה שאנחנו יכולים לעשות הוא בשני מישורים. מישור אחד זה עזרה למטה וצוות המו"מ להציף ברמה המשפטית את פשעי המלחמה, הפשעים נגד האנושות ורצח העם, וליצור לחץ בינלאומי. ככל שיש צרכים אישיים לבני המשפחות, יש התגייסות של לשכת עורכי פורום המשרדים הגדולים".

חבר המטה שמשון מימרן אמר: "אני עומד פה בחיל ורעדה ובוכה איתכם. אנחנו בתוך מהלך ציבורי. אני משלכם. אני לא המדינה. אנחנו הנציגים שלכם. נלך בזהירות עם המדינה וגם מול המדינה אם צריך".

לדבריו, "מותר ואף צריך לדבר עם השטן כדי להביא את החטופים הביתה. מדינת ישראל אחריאית למה שקרה, ולכן היא אחראית להביא אותם הביתה. זה אפשרי וזה דחוף. ככל שהזמן יארך הצלקת של חוסר האמון וחוסר הביטחון תגדל. אנחנו צריכים להביא את החטופים כולם הביתה".

באמצע דבריו קוראים חלק מבני המשפחות: "מה עם הנעדרים? מדברים רק על החטופים". מימרן משיב שהמטה הוא מטה משותף.

המשפחות זעקו: "די, רוצים פעולות! מה הולכים לעשות?"

נציגת עמותת נט"ל (נפגעי טראומה לאומית) נותנת עצות למשפחות. במהלך דבריה נשמעות קריאות מהקהל: "די! רוצים פעולות! מה הולכים לעשות?"

בתגובה רונן צור פירט את פעולות המטה: "צוות המשא ומתן שלנו הוציא דרישה למסדרון הומניטרי כדי שהנעדרים והחטופים יקבלו טיפול רפואי. אנחנו לא סומכים על החיות שנמצאות בצד השני. אנחנו מפעילים לחץ על טורקיה, מצרים ומדינות נוספות שמימנו ויצרו את המצב הזה, והם אלה שיצטרכו לטפל בזה. הכנו פה מסמך שמאשים אותם. מי שלא יעזור עכשיו יסיים בכלוב זכוכית כמו אייכמן.

"גם אנחנו כועסים מאוד מאוד", הוסיף צור, "אנחנו חייבים לעבוד ביחד, כדי שאף אחד שם לא יחשוב שזה הולך להימשך יותר מהשבוע שבועיים". דבריו התקבלו במחיאות כפיים.

שמחה גולדין: "תשמרו את המשפחות ביחד ואל תתנו להם לפרק אותנו"

לבמה עולה שמחה גולדין, אביו של הדר גולדין ז"ל, שנפל במבצע צוק איתן ומאז גופתו מוחזקת בידי חמאס. "תשע שנים, חודשיים ושבועיים אנחנו עומדים על הרגליים, חיים ונאבקים. הקול שיוצא מפה צריך להיות קול אחד ברור: כולנו נמצאים ביחד, וצריך לדרוש שיחזירו את כולם ביחד. אין מולנו מלחמה אלא חמאס ודעאש. אם יפרקו אותנו, אם אנחנו נפרק את עצמנו, לא יביאו אותם וחמאס ינצח. אם לא יביאו את כולם, החברה הישראלית תתפרק."

"אנחנו פה כדי להגיד, אל תתנו שהמצב יגיע למצב שלנו", אמר גולדין למשפחות, "אנחנו ננצח ונחזור עם כל הילדים וכל היקרים. תשמרו את המשפחות ביחד ואל תתנו להם לפרק אותנו".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!