שר החינוך יואב קיש הודיע אתמול (שני) על פתיחת מגוון סביבות למידה דיגיטליות לכלל בתי הספר ללא עלות בחודש הקרוב, ותוארך במידת הצורך. סביבות הלמידה הדיגיטליות כוללות מענים למקצועות הליבה והחובה, בהן: שפה, מתמטיקה, אנגלית ומדעים.
המהלך נועד להבטיח שמתכונת הלמידה מרחוק תהיה עשירה, מגוונת, וידידותית לתלמידים ולמורים, ותאפשר להם לקיים למידה בכל זמן, בכל מקום תוך התאמת הלמידה לצרכים האישיים של כל תלמיד ותלמידה. בנוסף, המהלך יאפשר למורים ללוות באופן אישי ופרטני כל תלמיד ולקבל תמונת מצב שוטפת אחר התקדמותם של כלל התלמידים.
הסביבות הדיגיטליות שנפתחו הן תוכניות מאושרות במערכת גפ"ן, כלומר שבימי שגרה מנהלי בתי הספר נדרשים לשלם עליהן.
משרד החינוך הודיע גם על אישור לקיים פעילות חינוכית בלתי פורמלית ברשויות הצהובות, כלומר ברשויות בהן ניתן לקיים פעילות חינוכית בכפוף להנחיות פיקוד העורף ובהחלטן של הרשויות המקומיות. לא יתקיימו טיולים, פעילויות חוץ וצהרונים – כולל צהרונים של משרד החינוך: ניצנים, ומיל"ת. גם תוכנית ליום לימודים ארוך לא תתקיים.