דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ט בסיון תשפ"ו 14.06.26
24.6°תל אביב
  • 18.6°ירושלים
  • 24.6°תל אביב
  • 22.9°חיפה
  • 24.7°אשדוד
  • 23.1°באר שבע
  • 33.1°אילת
  • 23.1°טבריה
  • 18.3°צפת
  • 24.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

בעקבות הביקורת, שר האוצר מתחייב לתושבים המפונים: "אין מגבלת תקציב, אף אחד לא יפונה מהמלון"

השר סמוטריץ' ביקר במלון בירושלים בו מתארחים תושבי הצפון והדרום שהתפנו ואמר: "אנחנו נותנים גב מלא בתקציבים" | בכך הוא הפיג את חששותיהם של תושבים מאופקים ומיישובים נוספים בדרום, שקיבלו מימון לפינוי לטווח קצר בלבד | הממשלה אישרה תשלום דמי כלכלה לתושבים שיתארחו אצל בני משפחה

משחקייה לילדים מפוני שדרות במלון הרודס בים המלח (צילום: הדס יום טוב)
משחקייה לילדים מפוני שדרות במלון הרודס בים המלח (צילום: הדס יום טוב)
דוד טברסקי
דוד טברסקי
כתב חברה וכלכלה
צרו קשר עם המערכת:

לאחר 11 יום של אי וודאות, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מבטיח לתושבי הדרום והצפון שפונו מבתיהם למלונות שיוכלו לשהות שם כמה שצריך. בביקור במלון רמדה בו שוהים תושבי ם מהצפון והדרום אמר שר האוצר: "שיהיה הכי ברור שאפשר – אין מגבלת תקציב. אף אחד, חלילה, לא יפונה מהמלון". מתחילת הלחימה פונו מבתיהם כ-68 אלף תושבים מהצפון ומהדרום.

דבריו של סמוטריץ' נאמרו לאחר ביקורת שנמתחה על הממשלה על כך שמפונים מהערים שדרות, אופקים, ומספר מושבים בחבל העוטף של רצועת עזה, שאין עליהם חובת פינוי תחת צו אלוף, יידרשו לפנות את המלונות בימים הקרובים מפאת חוסר תקציב.

כפי שפורסם ב'דבר', אלפי משפחות מאופקים, מושבי חבל צחור ויישובים נוספים בעוטף עזה נמצאות מזה שבוע באי וודאות לגבי משך הזמן שיוכלו לשהות במלונות. תושבים אלו לא התפנו מבתיהם בצו אלוף כמו היישובים הסמוכים לגבול, ושהייתם לא מתוקצבת על ידי הממשלה, אלא נשענת על תקציבי הרשויות המקומיות וכספי תרומות. עקב כך, לתושבים נמסרו מספר תאריכים שאחריהם השהות במלון תצטרך להיות ממומנת מכיסם, והמלונות יוכלו להציע להם הנחה בלבד.

"יש החלטות מקצועיות של רשות החירום הלאומית ושל משרד הביטחון, שעומדים מול ראשי הרשויות ומקבלים את ההחלטות המקצועיות", אמר סמוטריץ' לתושבים, "אנחנו נותנים גב מלא בתקציבים לעניין הזה, ואתם תנו אמון בראשי הרשויות ובגורמי הביטחון".

הממשלה אישרה גם את הרחבת תוכנית הפינוי ליישובי הצפון. במסגרת ההחלטה התקבלה הצעתו של שר התיירות חיים כ"ץ להורדת התעריף המשולם לבתי המלון. הממשלה אישרה גם לשלם דמי כלכלה למפונים שיתארחו אצל בני משפחה, חברים וכדומה. בשלב זה, האוצר מקצה למבוגר 150 שקלים ליום ו-100 שקלים עבור ילד. משרד התיירות ינהל את מערך קליטת המפונים בחדרי אירוח, בשיתוף משרד הפנים ורשות החירום הלאומית.

בסך הכול פונו מבתיהם כ-68 אלף תושבים בצפון ובדרום. על פי נתוני משרדי הביטחון והפנים, עד כה פונו מבתיהם 11 אלף תושבי העוטף הגרים במרחק 0 עד 4 ק"מ מהגבול, וכרגע המדינה תתחיל לתקצב את שהותם של עוד כ 17 אלף שגרים בין 4 ל 7 ק"מ מהגבול. נוסף לכך, בגבול הצפון התפנו כ-40 אלף תושבים, 27 אלף מתוכם מיישובים שפונו בהוראת הצבא ובמימון המדינה, והיתר נדרשים לממן את השהות שלהם בעצמם.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!