דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ז בניסן תשפ"ד 05.05.24
22.4°תל אביב
  • 16.7°ירושלים
  • 22.4°תל אביב
  • 18.2°חיפה
  • 21.0°אשדוד
  • 20.9°באר שבע
  • 25.9°אילת
  • 21.8°טבריה
  • 13.5°צפת
  • 21.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בארץ

מרוויחים שעת שינה: שעון חורף 2023 יתחיל הלילה

ב-02:00 יש להזיז את מחוגי השעון שעה אחורה ל-01:00 | שעון הקיץ יתחיל ב-29 במרץ 2024 | כיצד לעדכן את השעה

עוברים לשעון חורף
עוברים לשעון חורף
דבר
צרו קשר עם המערכת:

שעון החורף 2023 ייכנס לתוקפו הלילה, בין שבת לראשון. בשעה 02:00 לפנות בוקר יש להזיז את המחוגים בשעונים שעה אחת לאחור ל-01:00. שעון החורף יסתיים ב-29 במרץ 2024, בלילה שבין יום חמישי לשישי – אז ייכנס לתוקפו שוב שעון הקיץ.

שעון החורף והקיץ נקבעו על פי גרסתו האחרונה של "חוק הזמן" מ-1992, שתוקן ב-2013. החוק קובע כי "בכל שנה, בתקופה שמיום שישי שלפני יום ראשון האחרון של חודש מרץ בשעה 02:00, עד יום ראשון האחרון בחודש אוקטובר בשעה 02:00 יוקדם הזמן בישראל בשעה אחת נוספת, כך שיקדים את זמן יקום מתואם בשלוש שעות".

הזזת השעון בהתאם לעונות השנה נועדה להביא לחפיפה רבה ככל האפשר בין שעות הפעילות האנושית לבין שעות האור במהלך היממה, והיא מקובלת ברחבי העולם. תוך איזון, בישראל מתחשב החוק בצרכיהם של מתפללי שחרית ואלה המודאגים מחילול שבת במוצאי שבת ועוד כהנה ענייני הלכה ומסורת, ולכן תקופת שעון הקיץ בארץ קצרה במעט מאשר ברוב מדינות העולם בהם הוא נהוג.

את תיקון החוק שהביא להארכת שעון הקיץ יזמו עוד ב-2010 עשרים חברי כנסת בראשותו של ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ). בדברי ההסבר לחוק נמסר כי הפעלת שעון הקיץ חוסכת בחשמל ובכך שומרת על הסביבה. היא חוסכת למשק עשרות מיליוני שקלים, בין היתר עקב הגברת התפוקה. כמו כן שעון הקיץ מצמצם את מספר תאונות הדרכים וכן מאפשר לציבור הרחב – עובדים, משפחות ילדים – ליהנות משעת אור נוספות בחודשי הקיץ הארוכים.

רעיון הקדמת היום והתאמתו לשעות האור מיוחס לבנג'מין פרנקלין, שפרסם מכתב סאטירי בעניין בעיתון פריזאי בשנת 1784, בהיותו שגריר ארה"ב בצרפת. הראשון שהציע את הקדמת הזמן באמצעות הזזה מוסכמת של מחוזי השעון, היה המדען הניו זילנדי ג'ורג' ורנון הדסון, בשנת 1895. הוא המליץ לעשות כן כדי לחסוך באנרגיה באמצעות התאמה טובה יותר בין שעות הפעילות האנושית לשעות התאורה הטבעית.

לעדכן את השעה

ברוב הטלפונים הסלולריים ישנו עדכון אוטומטי של השעון, בהתאם לאזור הזמן שלנו. אך מי שלא בטוח ב-100% שהעדכון לשעון קיץ ייכנס אצלו בנייד, יכול לעדכן את השעה ידנית בהגדרות של מכשיר הטלפון.

אנדרואיד: היכנסו לתפריט ההגדרות (Settings) וחפשו ברשימה את אפשרות "תאריך ושעה" (Date and Time). לאחר שנכנסתם אליה, בטלו את אפשרות "תאריך ושעה אוטומטיים" (Automatic Date and Time). בחרו את אזור הזמן הנכון ואז את השעה הרצויה.

מאחר ויש לא מעט סוגים שונים של מערכת ההפעלה אנדרואיד ואינספור גרסאות, התפריטים עלולים להיות שונים מעט אחד מהשני. אם אתם לא מוצאים את תפריט עדכון התאריך והשעה, הוא כנראה מסתתר בתוך תפריט אחר. חפשו את "אפשרויות נוספות" בתפריט וכנראה תמצאו את מה שאתם מחפשים שם.

אייפון: כדי לעדכן שעה ידנית במערכת ההפעלה iOS היכנסו לתפריט ההגדרות (Settings) ובחרו באפשרות "כללי" (General). כעת מבין האפשרויות המוצגות לחצו על "תאריך ושעה" (Date & Time) וכבו את המתג של "כיוון אוטומטי" (Set Automatically). כעת בחרו באזור הזמן הנכון וכוונו ידנית את השעה הרצויה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!