עקב המצב הביטחוני, משרד החינוך פרסם בשבוע האחרון תיקון לתזכיר חוק החינוך המיוחד. לפי התזכיר, יוארכו מסקנות וועדת הזכאות והאפיון בשנת לימודים נוספת. הארכה זו כוללת את הוועדות שנערכו בתשפ"א עד תשפ"ג וכן את אלו המסיימים את לימודיהם השנה בתשפ"ד.
ועדת זכאות ואפיון היא ועדה הקובעת את הזכאות של תלמידים במערכת החינוך לשירותים מיוחדים. הזכאות כוללת הגדרת תפקוד וקבלת שירותים כמו טיפולים פרא-רפואיים ומשלבת צמודה. הוועדה, יחד עם ההורים, קובעת את סוג המסגרת החינוכית: מסגרת חינוך מיוחד, כיתה לחינוך מיוחד בבית ספר רגיל או שילוב בבית ספר רגיל.
משמעות ההארכה היא שמסקנות הוועדות משנים קודמות יישארו בתוקף ולא יהיה צורך בחידושן כדי לממש אותן בשנה הקרובה. עם זאת, הורים שיהיו מעניינים לקיים וועדות זכאות ואפיון כדי לשנות מאפיינים בהחלטה הקודמת שלה – יהיו רשאים לכך. הם גם יוכלו לחתום על ויתור על נוכחותו של פסיכולוג חיוכי לאחר שיוסבר להם את ההשלכות של אי השתתפותו בוועדה.
הסיבות להארכת מסקנות הוועדה נובעות מכך שתלמידים רבים שזכאים לוועדה, פונו מביתם ולא נמצאים במחוז אליו הם שייכים. סיבה נוספת היא הקלה בעומס הבירוקרטי של חברי הוועדה על מנת שיבצעו את תפקידם במערכת החינוך.
'קואליציית הורים לצרכים מיוחדים' העירו הערות במסגרת פרסום תזכיר החוק להערות הציבור. בין יתר ההערות הייתה ההמלצה להוספת שעת טיפול רגשי לכלל התלמידים הזכאים לחינוך המיוחד.