דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ז בניסן תשפ"ד 05.05.24
19.4°תל אביב
  • 14.0°ירושלים
  • 19.4°תל אביב
  • 17.6°חיפה
  • 19.0°אשדוד
  • 16.9°באר שבע
  • 23.3°אילת
  • 19.2°טבריה
  • 11.3°צפת
  • 18.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

חיים בריא בחורף עם מרק אפונה יבשה

חורף

השמש נעלמת בחורף
הגשם מטפטף על העורף
חורף – וקר

חורף – צריך ללבוש
מעיל כל החורף
וגשם מטפטף על העורף
חורף – וקר

(יואל לרנר, אבנר קנר. ביצוע: גידי גוב)

וכשקר, זה הזמן המתאים למרק אפונה יבשה חם, חורפי, מזין, משביע ומחמם.

האפונה היבשה שייכת לקטניות, שהן מעולות לתזונה חורפית כי הן משביעות, מחממות, עשירות בחלבון איכותי מן הצומח, דלות בשומן ומכילות עושר של ויטמינים (ויטמיני B בעיקר) ומינרלים: ברזל, סידן ואשלגן – מינרל החיוני להפחתת לחץ הדם.

האפונה היבשה עשירה גם בסיבים תזונתיים, מתפרקת ונספגת בגוף באופן איטי ובכך תורמת לתחושת השובע לאורך זמן.

אז קדימה לעבודה – מרק אפונה יבשה חורפי

מה צריך:
חצי קילוגרם אפונה יבשה.
שמן זית כתית מעולה כבישה קרה.
2  בצלים יבשים גדולים וקצוצים
2  גזרים חתוכים לקוביות
1  בטטה חתוכה לקוביות
5-6  גבעולי סלרי קצוצים
5-6  שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
תבלינים: מלח, פילפל שחור וכורכום לפי הטעם. כפית כמון, כפית תבלין כוסברה יבשה
2.5  ליטרים מים רותחים (במשך הבישול ניתן להוסיף עוד מים לפי הצורך)
———-
הערה: הכמון והכוסברה היבשה חשובים כסופחי גזים ולכן אני נוהגת להשתמש בהם רבות בתבשילי קטניות
———–

אופן ההכנה:
חשוב מאוד להשרות את האפונה היבשה בקערה עם מים (המכסים את כל האפונה היבשה) במשך 8 עד 10 שעות. ההשריה חוסכת זמן בישול. אני משרה ערב קודם ובבוקר שוטפת אותה היטב ומסננת את המים.
מאדים את הבצל, עם גבעולי הסלרי והשום, בשמן הזית בסיר גדול המיועד למרק.
מוסיפים את התבלינים לפתיחת הארומה של התבשיל, מוסיפים את הגזרים, הבטטה והאפונה ובוחשים היטב.
מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים עד לריכוך האפונה. אם יש צורך – מוסיפים עוד מים רותחים.
מוסיפים את צרור הפטרוזיליה והכוסברה (כרבע שעה לפני תום הבישול).

כאשר המרק מוכן, טוחנים אותו היטב במעבד מזון.
ממליצה להגיש עם עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ.

img_2202-2

חורף בריא
בתיאבון
דפנה

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!