האינפלציה השנתית בארצות הברית ירדה באוקטובר מהר מהצפוי לשיעור של 3.2% לעומת 3.7% בספטמבר, כך לפי הלשכה לסטטיסטיקת עבודה בארה"ב. אינפלציית הליבה, כלומר האינפלציה בניכוי מחירי המזון והאנרגיה, ירדה בנקודת האחוז מ-4.1% ל-4%, בניגוד לציפייה שתישאר ברמתה.
שיעור האינפלציה החודשית באוקטובר היה 0%, כלומר, מדד המחירים לצרכן באוקטובר נותר בגובה זהה לזה שהיה בספטמבר. על אף שבאוקטובר עלה מדד המגורים, הדבר התאזן על ידי ירידה במדד הדלק.
אינפלציית הליבה החודשית עלתה באוקטובר ב-0.2% בעקבות עליות מחירי השכירות, השכירות המדומה (הנגזרת משווי הדיור של בעלי דירות הגרים בדירה בבעלותם), ביטוחי רכב, טיפולים רפואיים, ופעילויות פנאי. אינפלציית הליבה נתפסת ככזו שמעידה יותר על מגמות ארוכות טווח, בשל העובדה שמנוכים ממנה רכיבים תנודתיים.
התרומה השלילית המשמעותית ביותר לאינפלציה הגיעה ממחירי האנרגיה, שירדו ב-4.5% ברמה שנתית וב-2.5% באוקטובר, ירידה המסבירה את הפער בין האינפלציה לאינפלציית הליבה. מחירי המזון עלו באוקטובר ב-0.3%, וכך גם מדד המגורים. חלק ניכר מעליית מדד המגורים לא מגלמת שינוי ממשי בהוצאות הצרכנים אלא את השינוי במרכיב השכירות המדומה, שעלה ב-0.4% בעקבות עליות מחירים בשוק הדיור.
שיעור הריבית הגבוה עלול לגרום למיתון, התמתנות האינפלציה עשויה לאפשר שינוי מגמה
התמתנות האינפלציה מהווה סימן מעודד עבור כלכלת ארצות הברית. זאת בתקופה בה מתפרסמים נתונים מטרידים על שוק העבודה האמריקאי. לאחר שדו"ח העבודה של אוקטובר הציג קצב גדילה איטי בכמות המשרות ועלייה של שיעור האבטלה ל-3.9%, הועלו חששות לגבי אפשרות של מיתון בארצות הברית. המיתון עלול להיגרם עקב שיעור הריבית הגבוה שמונהג על ידי הבנק המרכזי של ארצות הברית, הפדרל ריזרב.
הכלכלנית קלאודיה סאהם, שהתפרסמה בעקבות זיהוי דפוס סטטיסטי המעיד שצפוי מיתון ('חוק סהאם'), הזהירה שעל אף שהנתונים עוד לא תואמים את הדפוס, קיימים סימנים מדאיגים. לאור הירידה המהירה מהצפוי של האינפלציה, בדגש על מדד הליבה, מקווים רבים בארצות הברית שהפדרל ריזרב יוכל לנקוט במדיניות ריבית פחות הדוקה.