היום ה-40 למלחמה: צה"ל פיזר הערב (רביעי) כרוזים בכמה מהיישובים המזרחיים בנפת חאן יונס בדרום רצועת עזה, ובהם קרא לתושבים להתפנות ממקום מגוריהם. הכרוזים הופנו לתושבי קרארה, חוזאעה, בני סוהילה ועבסאן. "פעילות חמאס וארגוני הטרור מחייבת את צה"ל לפעול נגדם במקום מגוריכם", נכתב בכרוזים. "צה"ל אינו מעוניין לפגוע בכם או במשפחות שלכם. למען שלומכם, עליכם להתפנות ממקום מגוריכם בהקדם ולפנות למקומות המקלט הידועים".
דיווח בעזה: כוחות צה״ל נכנסו גם הלילה למתחם בית החולים שיפא
לפי דיווחים פלסטיניים כוחות צה"ל נכנסו שוב לבית החולים שיפא בעזה דרך הכניסה הדרומית למתחם. ראש מחלקת הכוויות בבית החולים אמר כי במקום נשמעים קולות ירי ודחפורים של צה"ל מפנים את הדרך, ככל הנראה כדי שהכוחות במקום יוכלו להיכנס עם כלים צבאיים.
משרד החוץ: ״על מועצת הביטחון לפעול לשחרור החטופים״; ארדן: ״החלטה מבישה של מועצה מנותקת״
משרד החוץ מסר בהמשך להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם, הקוראת להפוגה הומניטרית מיידית של כמה ימים בעזה, כי "ישראל קוראת למועצה ולקהילה הבינלאומית לעמוד בתוקף על שחרור כל החטופים הישראלים במהירות כפי שההחלטה קובעת". המשרד הדגיש כי "ישראל מצפה ממועצת הביטחון לגנות את החמאס בצורה חד משמעית ולהתייחס לצורך לייצר מציאות ביטחונית אחרת בעזה. אין מקום להפוגות הומניטריות ממושכות כל עוד 239 חטופים נמצאים בידי מחבלי החמאס".
גם שגריר ישראל לאו"ם גלעד ארדן הגיב להחלטת מועצת הבטחון: "החלטת המועצה מנותקת מהמציאות ולא תהיה לה שום משמעות בפועל, ישראל ממילא פועלת לפי החוק הבינ"ל ואילו מחבלי החמאס כלל לא יקראו את ההחלטה ולא יפעלו לפיה. מצער שהמועצה ממשיכה להתעלם, לא לגנות או אפילו להזכיר את הטבח שביצע חמאס ב-7.10 ואשר הוביל למלחמה בעזה. זה מביש".
ארה״ב ובריטניה נמנעו: מועצת הביטחון של האו״ם קראה להפוגה בלחימה בעזה ושחרור החטופים
הפרלמנט הבריטי דחה הצעה לתמוך בהפסקת אש ברצועת עזה
הפרלמנט הבריטי דחה ברוב של 293 מול 125 הצעה לתמוך בהפסקת אש בעזה.
משרד הבריאות הפלסטיני: 11,500 נהרגו ברצועת עזה מתחילת המלחמה
משרד הבריאות של חמאס ברצועת עזה הודיע כי מספר ההרוגים הפלסטינים מפרוץ המלחמה עומד על 11,500. לטענת המשרד הכפוף לארגון הטרור, בין ההרוגים גם 4,710 ילדים ו-3,160 נשים.
מפקד פיקוד דרום: ״ממשיכים לפעול בליבת הטרור, חיסלנו ולקחנו בשבי מחבלים רבים״
מפקד פיקוד הדרום, האלוף ירון פינקלמן, השתתף בכניסה למחנה הפליטים שאטי ברצועת עזה עליו השתלטו לוחמי צה״ל, והוסיף כי ״אנחנו ממשיכים לפעול בלב בירת הטרור, נכנסנו לתוך העיר עזה. הרסנו תשתיות רבות וחיסלנו ולקחנו מחבלים רבים בשבי״.
מפקד פיקוד הדרום: ״הלילה נכנסנו לפעולה ממוקדת לתוך בית החולים שיפאא׳. נמשיך ונפעל קדימה״ >> pic.twitter.com/sL4hNoBzGu
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 15, 2023
צבע אדום בעוטף עזה
אזעקת צבע אדום נשמעה לפני זמן קצר בכפר עזה ובסעד.
תקיפות נרחבות של חיל האוויר בצפון הרצועה
חיל האוויר החל לפני זמן קצר לתקוף היקף גדול של יעדי טרור בצפון רצועה עזה, רובם בשכונות ג'בליה ושג'עאיה.
לראשונה מתחילת הלחימה: צה״ל ביקש מתושבי דרום רצועת עזה להתפנות
לראשונה מתחילת התמרון הקרקעי צה"ל קרא לתושבי מזרח חאן יונס שבדרום רצועת עזה להתפנות מבתיהם. בכרוז שפיזר צה"ל באזור נכתב: "פעילות חמאס וארגוני הטרור מחייבת את צה"ל לפעול נגדם במקום מגוריכם. צה"ל אינו מעוניין לפגוע בכם או במשפחות שלכם. למען שלומכם עליכם להתפנות בהקדם למקלטים המוכרים. כל מי שיימצא סמוך לטרוריסטים או למתקנים שלהם שם את חייו בסכנה. כל בית שישתמשו בו לצורכי טרור יופצץ״.
דובר צה״ל: ״ממשיכים לפעול בשיפא, מצאנו מדים של מחבלים שנמלטו כאזרחים״
דובר צה״ל תא״ל דניאל הגרי אמר לפני זמן קצר כי כוחות צה״ל ממשיכים לפעול באופן ממוקד בביה״ח שיפא ולחשוף מפקדות, אמצעי לחימה ותשתיות טרור בשימוש חמאס. עוד הוסיף הגרי: ״מצאנו מדים שהושלכו בבית החולים על מנת להימלט כאזרחים. מסרנו מזון תינוקות לבית החולים וניהלנו מגעים לפינוי חוסים ורופאים. כל בתי החולים שימשו את מחבלי חמאס, נעשה בהם שימוש צבאי לטובת טרור, בניגוד מוחלט לדין הבינלאומי. נמשיך לחשוף את זה לעולם ולהראות איך חמאס דאעש נלחם מבתי חולים״.
גלנט: "הולכים לפרק את חמאס, ולבצע כל פעולה שתוכל להביא לחילוץ חטופים"
דיווח: חיל הים האמריקאי הפיל מל"ט ששוגר לישראל מתימן באזור הים האדום
ספינת מלחמה של חיל הים האמריקני יירטה מוקדם יותר כטב"ם בים האדום ששוגר מתימן. כך אמרו שני גורמים אמריקאים לסוכנות הידיעות רויטרס.
נתניהו לחיילי כיפת ברזל: ״אתם מצילים אזרחים, בזמן שחמאס מקריב אותם״
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר בסוללת כיפת ברזל, ובמתקן מ"ני – מרכז ניהול יירוטים, במרחב הדרומי. נתניהו אמר ללוחמים: ״אתם עושים מלאכת קודש, להציל את אזרחי ישראל. זה ההבדל בינינו לבין החמאס – אתם מצילים את האזרחים, והם מקריבים את האזרחים, מכניסים אותם לתוך אזור המלחמה, לא נותנים להם לצאת, מאיימים עליהם ואפילו יורים עליהם כדי שיישארו בקו הלחימה״.
צבע אדום בעוטף עזה
התרעות צבע אדום הופעלו בסופה ובניר יצחק.
ההתרעה על כלי הטיס בצפון - עקב זיהוי שווא
חשש לחדירת כלי טיס עוין בצפון
התרעה על חדירת כלי טיס עוין הופעלה בקיבוץ דן, שניר, ע'ג'ר, שאר ישוב, הגושרים ודפנה.
זוהו שיגורים מלבנון; צה"ל תוקף מטרות חיזבאללה
בשעה האחרונה זוהו שיגורים משטח לבנון לשטח ישראל. אין נפגעים.
כוחות צה"ל תוקפים כעת בארטילריה את מקורות הירי.
נוסף על כך, טנקים של צה"ל תקפו עמדת תצפית של ארגון הטרור חיזבאללה בשטח לבנון.
צה"ל השתלט על מוצב פלסטין בצפון הרצועה
במהלך היממות האחרונות הושלמה ההשתלטות של לוחמי צוות הקרב של חטיבת המילואים 14, בשיתוף פעולה עם לוחמי שריון והנדסה, על מוצב פלסטין בצפון רצועת עזה. במקביל, הכווין הכוח כלי טיס וכוחות ארטילריה לתקיפות מהאוויר עד להשלמת ההשלטות על המוצב.
במהלך היממות האחרונות הושלמה ההשתלטות של לוחמי צוות הקרב של חטיבת המילואים 14, בשיתוף פעולה עם לוחמי שריון והנדסה, על מוצב פלסטין בצפון רצועת עזה. במקביל, הכווין הכוח כלי טיס וכוחות ארטילריה לתקיפות מהאוויר עד להשלמת ההשלטות על המוצב >> pic.twitter.com/lHCUj0OYOy
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 15, 2023
ב-1 בנובמבר, במהלך קרבות החטיבה ברצועת עזה, נפל סרן במיל׳ יובל זילבר, מ״מ חי״ר ששב מטיול והתעקש להצטרף ללחימה.
המוצב שימש את ארגון הטרור חמאס כבסיס אימונים בו התאמנו המחבלים להוצאת פיגועים נגד אזרחי ישראל וחיילי צה״ל. למרות שהוסווה כמתקן אימונים בלבד, מהמוצב יצאו מחבלים לפעילויות טרור. כמו כן, במוצב חשפו כוחות צה״ל מנהרות טרור, מטענים ומוקשים הנועדו לפגוע בלוחמי צה״ל.
במהלך פעילות החטיבה חוסלו עשרות מחבלים, הושמדו מעל עשרות עמדות נ"ט, עמדות שיגור מרגמות, עמדות תצפית ומוסדות שלטון משמעותיים.
נתניהו ללוחמים בבסיס זיקים: "אין מקום בעזה שלא נגיע אליו. אין מסתור, אין מחסה, אין מקלט למרצחי החמאס"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום בבא״ח העורף, בסיס האימונים של חטיבת החילוץ וההדרכה הממוקם בזיקים.
ראש הממשלה קיבל סקירה על הקרב ההירואי שהתרחש בכמה זירות במקביל, בבסיס זיקים בשבת של 7 באוקטובר. רה"מ נתניהו שמע ממח״ט החילוץ וההדרכה אל"ם אלעד אדרי, ממפקד בא״ח העורף סא״ל דן הרוש ומלוחמי ולוחמות החטיבה על סיפורי גבורות הלוחמים ועל שבעת הנופלים בקרב.
כמו כן, רה"מ נתניהו קיבל סקירה על פעילות החטיבה בשגרה בכלל ובמלחמת "חרבות ברזל" בפרט.
ראש הממשלה נתניהו ללוחמים: "אני פה בבסיס זיקים עם מדריכי הסגל ועם הטירונים שניהלו פה קרב גבורה מול מחבלים שבאו לרצוח אותם – והם עשו כאן עבודה פנטסטית. רון, שמרה על ראש, אף על פי שהיא קיבלה כדור בראש – אבל הכל בסדר, ברוך ה'. מפקדים שניהלו כאן קרב, לצערי נפלו כאן כמה מחבריהם, אבל הם עשו את המלאכה והצילו הצלה גדולה – בהתגייסות, בקריאת קרב, בהסתערות על מחבלים. היה פה מעשה גדול.
"זה משקף את הרוח שלנו, של הלוחמים שלנו – לא רק בקרב הבלימה אלא בקרב ההסתערות הקרקעית עכשיו בתוך עזה.
"אתם זוכרים שאמרו לנו שלא נפרוץ לעזה? פרצנו. אמרו לנו שלא נגיע לפאתי העיר עזה – הגענו. אמרו לנו שלא נכנס לשיפא – נכנסנו. וברוח הזאת אנחנו אומרים דבר פשוט – אין מקום בעזה שלא נגיע אליו. אין מסתור, אין מחסה, אין מקלט למרצחי החמאס. אנחנו נגיע ונחסל את החמאס ונחזיר את החטופים שלנו – אלה שתי משימות קדושות.
"אתמול בערב אני דיברתי שוב עם הנשיא ביידן. אנחנו לא מרפים, אנחנו נחסל את החמאס ונשיג ניצחון מוחלט ונחזיר את החטופים שלנו. בעזרתכם ובעזרת ה'.
תודה רבה לכם".
המטח על שדרות: 3 רקטות יורטו בשמי העיר, אין נפגעים ולא נגרם נזק
אזעקה במתת בצפון
צבע אדום בשדרות ובעוטף עזה
צבע אדום בשדרות ובעוטף עזה
רויטרס: חמאס הציע הפסקת אש בת 3 ימים תמורת שחרור 50 חטופים
לפי הדיווח בסוכנות הידיעות, מקורב למשא ומתן אמר ששותפים לו מתווכים קטארים וגורמים אמריקאיים. חמאס דורש מלבד הפסקת האש גם שחרור של נשים וילדים מהכלא הישראלי, והגברה של הסיוע ההומניטרי לעזה.
הירי לקריית שמונה: מספר נפילות באיזור, לא דווח על נפגעים
המטח לאשקלון: דיווח על נפילה אחת, ככל הנראה
דוברות עיריית אשקלון: "לפני זמן קצר נשמעה אזעקה בעיר אשקלון. ככל הנראה, דיווח על נפילה אחת. בעירייה מבקשים מהתושבים שלא להתקהל בזירות נפילה ולהקפיד על שהייה במרחב המוגן במשך 10 דקות מרגע הישמע האזעקה – לא פחות".
אזעקות באשקלון ויישובי העוטף
אזעקות בקריית שמונה
דובר צה"ל בערבית על הסיוע ההומניטרי לבי"ח שיפא: "האויב שלנו הוא חמאס, לא תושבי עזה"
דובר צה"ל בערבית, סא"ל אביחי אדרעי, פרסם תיעוד של הסיוע ההומניטרי שהכניסו כוחות צה"ל לבית החולים שיפא ברצועת עזה: "האויב שלנו הוא חמאס, לא תושבי עזה".
גנץ: "סינוואר חשב שיפרק את החברה הישראלית, הוא והחמאס יפסידו במלחמה"
יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ בהצהרה בקריה בתל אביב: ״אני מסייר כל יום – בצבא, ברשויות המקומיות, בעסקים, אצל המפונים, ואצל משפחות החטופים והנרצחים – אני שומע על האתגרים, אבל בעיקר על היכולות, על תעצומות הנפש, ועל השיעור הגדול שהחברה הישראלית מעבירה לאויביה".
"בנתיבות פגשתי את ויקי, בעל מעבדת סלולר שמשחזר ומתקן טלפונים לחיילים, לנפגעים וגם למשפחות של נרצחים. בקרית שמונה פגשתי את אירנה, תופרת שנשארה בעיר ומתקנת מדים לחיילים", הוסיף גנץ. "ביאנוח ג'ת, ג׳נית, הפכה את המסעדה למטבח לחיילים. במטולה, תחת איומי נ"ט ופצמ"רים, ראש המועצה דוד אזולאי עם 'נשארי מטולה', שומרים על הבית, על החקלאות ומנהלים משם את מפוני היישוב".
"סינוואר חשב שיפרק את החברה הישראלית – וכשהוא רואה את מה שקורה, הוא מבין שהוא לא רק מפסיד בקרבות – הוא והחמאס יפסידו במלחמה. מי שחשב שיפורר אותנו – מפרק את החמאס. כל פעם שאנחנו מוכיחים את עוצמתנו – סינוואר והחמאס נשברים".
"ברגעים אלו, צועדים אלפים שמייצגים את כולנו בכמיהה לשחרור החטופים", הוסיף גנץ. "אני מבקש קודם כל לחזק אותם, ההנהגה מאחוריכם, החברה הישראלית כולה איתכם. מלבד חיזוק אני מבקש להדגיש: גם אם נידרש להפוגה בלחימה כדי להחזיר את חטופינו, לא תהיה עצירה בלחימה עד שנשיג את מטרותינו. אנחנו ממשיכים בכל המאמצים כדי להשיב את כל הבנות והבנים לגבולם. זו לא סיסמה – זו עובדה".
עוד אמר: "אנחנו נמצאים במלחמה, אבל בחלוף 40 ימים, אנחנו צריכים להיכנס לשגרת מלחמה. אני מבקש לקרוא מכאן לכל האזרחים – לצד ההישמעות להנחיות, והמשך התרומה בצבא ובארגוני החברה האזרחית, להמשיך לקיים שגרה כלכלית ככל שניתן. אני מחזק את ראשי הרשויות שהם הכוח הקדמי של הממשלה ומגלים מנהיגות".
דובר צה"ל: הכוחות מבצעים סריקות אחר מטעני נפץ ותשתיות טרור בית החולים שיפא, לצד סיוע הומניטרי
דובר צה"ל: "הכוחות ממשיכים לפעול באופן ממוקד בחלק ממרחב בית החולים שיפאא' בו הם סורקים אחר תשתיות ואמצעי טרור של ארגון הטרור חמאס. כמו כן, הכוחות מסרו ציוד הומניטרי והניחו אותו בכניסה לבית החולים".
צה"ל, שב"כ ומג"ב עצרו 28 מבוקשים ביהודה ושומרון
דובר צה"ל: "הכוחות עצרו הלילה 28 מבוקשים ברחבי פיקוד המרכז; נהרס בשוקבא בית לא חוקי של פעיל חמאס והוחרמו חומרי תעמולה במבצע נגד פעילים של ארגון הטרור חמאס בכפר שוקבא שבחטיבת אפרים, כוחות הנדסה של צה"ל יחד עם אנשי המנהל האזרחי הרסו בית לא חוקי של המחבל מחמוד חסין נחלה, המשויך לארגון הטרור חמאס".
"בחטיבות עציון ויהודה התקיים מבצע לסיכול טרור נגד פעילי כותלה של ארגון הטרור חמאס מתא הסטודנטים. במהלכו, נעצרו והוצאו לתחקור כ-20 פעילים וכן הוחרמו דגלי חמאס וחומרי הסתה רבים", מוסיפים בדובר צה"ל. "במסגרת פעילויות הלוחמים בכפר אל בירה שבחטיבת בנימין נעצר חוסין מחמד אבו קוויק, בכיר בהנהגת חמאס זאת לצד מספר מחבלים בכירים נוספים בארגון הטרור אשר נעצרו גם בשכם שבשומרון. בנוסף, בפעילות מעצרים של חטיבת מנשה בג׳נין ובשוויכה פעלו מספר יחידות למעצר שישה מבוקשים פעילי טרור".
עד כה נעצרו מתחילת המלחמה כ-1,750 מבוקשים ברחבי אוגדת יהודה ושומרון וחטיבת הבקעה והעמקים, כ-1,000 מהם משויכים לארגון הטרור חמאס.
גלנט נועד עם שליח הבית הלבן למזרח התיכון: "הפעולה בעזה לא תיפסק עד להשלמת המשימה - חיסול החמאס והשבת החטופים"
שר הביטחון יואב גלנט נועד עם שליח הבית הלבן למזרח התיכון ברט מקגורק: "הפעולה בעזה לא תיפסק עד להשלמת המשימה – חיסול החמאס והשבת החטופים".
דיווח ב"בלומברג": הפנטגון הגביר את הסיוע הצבאי לישראל
הפנטגון הגביר את הסיוע הצבאי לישראל. כך דיווחה רשת "בלומברג", בדיווח שמסתמך על מסמך של משרד ההגנה האמריקני.
על פי הדיווח, חלק מהסיוע כבר נשלח לישראל ונכון לסוף אוקטובר נשלחו מארה"ב יותר מ-3,500 אמצעים לראיית לילה, 36 אלף כדורי תותח 30 מ"מ וכן פצצות חודרות בונקרים.
דובר צה"ל: מסרנו ציוד רפואי, אינקובטורים ומזון תינוקות לבית החולים שיפא
דובר צה"ל: "כוחות צה"ל מסרו ציוד רפואי, אינקובטורים ומזון תינוקות מטעם מדינת ישראל לבית החולים שיפא. צוותים רפואיים של צה"ל יחד עם חיילים דוברי ערבית נוכחים בשטח בכדי לוודא שהציוד הרפואי יגיע לאלה הזקוקים לו".
סריקות אחר מטעני נפץ ותשתיות טרור נוספות במקביל לסיוע הומנטירי; הכוחות ממשיכים בפעילות ממוקדת ביה״ח שיפאא':
כוחות צה״ל ממשיכים לפעול באופן ממוקד בחלק ממרחב ביה״ח שיפאא' בו הם סורקים אחר תשתיות ואמצעי טרור של חמאס. כמו כן, הכוחות מסרו ציוד הומניטרי והניחו אותו בכניסה לבית החולים pic.twitter.com/W7remVDPBL
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 15, 2023
צה״ל ממשיך בפעילות ממוקדת בבית החולים שיפא, התפתחה לחימה ממנה חוסלו מחבלים
הותר לפרסום: שני חיילי צה"ל נהרגו בקרבות ברצועת עזה
דובר צה"ל פרסם את שמותיהם של שני חללי צה"ל שנפלו אתמול בקרב בצפון רצועת עזה. הודעות נמסרו למשפחותיהם.
- סרן (מיל') עמרי יוסף דוד בן ה-27 מכרמיאל, סגן מפקד פלוגה בגדוד 9217, חטיבה 12 (חטיבת הנגב).
- סרן ידידיה אשר לב בן ה-26 מטל מנשה, סגן מפקד פלוגה בגדוד שקד שבחטיבת גבעתי.
הבית הלבן: ביידן שוחח עם נתניהו בטלפון על המאמצים לשחרור החטופים
הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו בטלפון ודן עמו באריכות במאמצים לשחרור החטופים בעזה, כך נמסר בהודעה מהבית הלבן.
דובר צה"ל באנגלית: "נכנסים למקום ספציפי לחפש חטופים"
דובר צה"ל באנגלית פיטר לרנר, אמר לרשת CNN שצה"ל נכנס לבית החולים שיפא כדי לבצע משימה מדויקת, "אולי להגיע למקום שבו נביס את חמאס ונשחרר חטופים. אנחנו לא פושטים על בית החולים".
נתניהו בתגובה לראש ממשלת קנדה: "לא ישראל היא שהורגת בכוונה אזרחים, אלא חמאס"
ראש הממשלה בנימין נתניהו, הגיב לדברי ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, שתקף את ישראל וקרא "לעצור את הרג הנשים והילדים ברצועת עזה". נתניהו אמר: "לא ישראל היא זו שהורגת בכוונה אזרחים אלא חמאס, שערף ראשים וטבח באזרחים בזוועות הקשות ביותר שבוצעו כנגד יהודים מאז השואה. בעוד שישראל עושה הכל כדי להרחיק אזרחים מאזור המלחמה, חמאס עושה הכל כדי להשאיר אותם שם".
דיווח פלסטיני: כל העיתונאים שנכחו בסביבת מתחם שיפא נעצרו
הפשיטה על שיפא: כוחות רפואה דוברי ערבית משתתפים במבצע
במבצע שמנהלים כוחות צה"ל בבית החולים שיפא שבעזה משתתפים בין היתר אנשי רפואה ודוברי ערבית. כך לפי דובר צה"ל שציין כי הכוחות עברו הכשרה ספציפית כדי להתכונן לסביבה הרגישה. הצבא הוסיף כי הוא "קורא לאנשי חמאס במקום להיכנע".
קבינט ניהול המלחמה הסתיים לפני מספר דקות
דובר צה"ל: כוחות צה"ל החלו לפעול בבית החולים שיפא
בשעה זו פועלים כוחות צה״ל נגד חמאס, בחלק מסוים של בית החולים שיפא. לדברי צה"ל הפעולה מבוססת על מידע מודיעיני וצורך מבצעי. בצה"ל מדגישים: "הפעולה לא נועדה לפגוע בחולים, בצוותים הרפואיים ובאזרחים השוהים בבית החולים".
לפעולה קדם מאמץ לפינוי בית החולים מחולים וחוסים ואף נפתח ציר מעבר מיוחד ממנו. "הנהלת בית החולים עודכנה מבעוד מועד על הכניסה למתחם ובהמשך הפעולה צפויים להיות מועברים לבית החולים אינקובטורים, ציוד רפואי ומזון תינוקות".
מתאם פעולות הממשלה בשטחים: משאיות הסיוע ההומניטרי לעזה יתודלקו במעבר רפיח
לפי הודעת דוברות המתפ"ש: משאיות של האו"ם, שמשנעות ציוד הומניטארי ממעבר רפיח לדרום רצועת עזה, יתודלקו היום (רביעי) במעבר רפיח. זאת בהמשך לבקשת הממשל האמריקאי ובתיאום למול גורמי הביטחון האמונים על הנושא.
אל ג'זירה: משרד הבריאות של חמאס טוען כי צה"ל הודיע על כוונתו לפשוט על ביה"ח שיפא
ראש ממשלת קנדה בביקורת חריפה על ישראל: "הרג תינוקת בעזה חייב להיפסק"
ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו הביע הלילה ביקורת חריפה על ישראל ואמר כי: "הרג נשים, ילדים ותינוקות והמצור על עזה חייבים להיפסק". עוד הוסיף, "אני מפציר בממשלת ישראל להפגין ריסון מקסימלי, העולם צופה".
גורמים מצרים פועלים להעביר עשרות תינוקות מבית החולים שיפא לשטחה
לפי דיווח של ה-CNN, שר הבריאות המצרי,חאלד ג'אפר, פועל להעביר 36 תינוקות שזה עתה נולדו מבית החולים שיפא בעזה למצרים, בשיתוף הסהר האדום
דיווח בארה״ב: סיכוי לפריצת דרך במגעים לשחרור חטופים ביממות הקרובות
גורם פוליטי ישראלי בכיר אמר לרשת ABC כי "נעשתה התקדמות במגעים לעסקה לשחרור החטופים שבעזה, וייתכן כי פריצת דרך תושג ב-72-48 שעות הקרובות". לדברי המקור, קבינט המלחמה התכנס הערב כדי לדון בעסקה.
החות׳ים בתימן קיבלו אחריות על הירי מוקדם יותר לעבר אילת
דובר המורדים החות׳ים בתימן אישר כי מחבליו הם ששיגרו את הטיל לעבר אילת מוקדם יותר הערב. בעקבות הירי, הופעלה מערכת ההגנה ״חץ״ שיירטה את הטיל מעל הים האדום, ואזעקה נשמעה באילת.
הבית הלבן: ״חמאס עושה שימוש בבתי חולים בעזה לפעילות צבאית והסתרת חטופים״
דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן ג'ון קירבי אישר הערב (שלישי) כי בידיו מודיעין משלו שמעלה כי חמאס משתמש בבית החולים שיפא בעיר עזה למען פעילותו הצבאית, ייתכן שלאחסון נשק – וגם להחזקת חטופים. לדברי קירבי, "המעשים של חמאס לא מפחיתים מאחריות ישראל להגן על אזרחים". לדבריו, "חמאס הסתיר כלי נשק בבתי חולים שונים, בין היתר גם בשיפא. האופן שבו חמאס השתמש בשיפא שבעזה לטובת פיקוד ושליטה – הוא פשע מלחמה".
דובר צה״ל תא״ל דניאל הגרי אמר לפני זמן קצר כי כוחות צה״ל ממשיכים לפעול באופן ממוקד בביה״ח שיפא ולחשוף מפקדות, אמצעי לחימה ותשתיות טרור בשימוש חמאס. עוד הוסיף הגרי: ״מצאנו מדים שהושלכו בבית החולים על מנת להימלט כאזרחים. מסרנו מזון תינוקות לבית החולים וניהלנו מגעים לפינוי חוסים ורופאים. כל בתי החולים שימשו את מחבלי חמאס, נעשה בהם שימוש צבאי לטובת טרור, בניגוד מוחלט לדין הבינלאומי. נמשיך לחשוף את זה לעולם ולהראות איך חמאס דאעש נלחם מבתי חולים״.
אתמול פורסם שכוחות צה"ל החלו לפעול בחלק מסוים של שיפא, בעקבות מידע מודיעיני ובעדכון הנהלת בית החולים. במבצע השתתפו כוחות רפואה דוברי ערבית שהתאמנו במיוחד למבצע הרגיש. צה"ל קרא לאנשי חמאס להיכנע.
אזעקות צבע אדום נשמעו קצת לאחר השעה 21:00 בעוטף עזה, לאחר שבבוקר נורה מטח עם פגיעות ישירות באשקלון מרצועת עזה. בתוך כך, ב״רויטרס״ דווח כי ספינת קרב של חיל הים האמריקאי יירטה כלי טיס ששוגר מתימן לכיוון אילת במרחב הים האדום.
דובר צה"ל פרסם את שמותיהם של שני חללי צה"ל שנפלו אתמול בקרב בצפון רצועת עזה: סרן (מיל') עמרי יוסף דוד בן ה-27 מכרמיאל, סגן מפקד פלוגה בגדוד 9217, חטיבה 12 (חטיבת הנגב); סרן ידידיה אשר לב בן ה-26 מטל מנשה, סגן מפקד פלוגה בגדוד שקד שבחטיבת גבעתי. הודעות נמסרו למשפחותיהם.
מתחילת המלחמה ב-7 באוקטובר, כ-1,400 ישראלים נרצחו או נפלו ו-239 נחטפו לרצועת עזה. 45 לוחמי צה"ל נפלו בקרבות מתחילת הפעולה הקרקעית של צה"ל ברצועת עזה.






