היום ה-79 למלחמה: דובר צה"ל חשף היום (ראשון) שכוחות צה"ל השיגו אחיזה מבצעית במרחב מחנה הפליטים ג'אבליא. הכוחות איתרו במחנה מנהרה שבה אותרו וחולצו גופותיהם של חמישת החטופות והחטופים: רס״ב זיו דדו ז״ל, סמל רון שרמן ז״ל, רב״ט ניק בייזר ז״ל, עדן זכריה ז״ל ואליה טולדנו ז״ל.
הגופות הובאו לישראל לזיהוי ולקבורה. הממצאים הוצגו למשפחות על ידי נציגי צה״ל.
בית במושב אביבים שבגליל העליון נפגע מוקדם יותר היום פגיעה ישירה מרקטת חיזבאללה. לא היו נפגעים בגוף. חילופי האש בצפון נמשכים, וצה"ל ירה לעבר מטרות חיזבאללה.
צה"ל התיר לפרסום כי רס״ן (מיל׳) אריה ריין (39), ממשמרות, קצין שיריון בגדוד 79, חטיבת המחץ (14), נפל בקרב בצפון רצועת עזה.
דיווח: צה"ל תקף בכפר מרכבא בדרום לבנון
חמאס: לפחות 66 הרוגים בתקיפה אווירית של צה"ל במרכז רצועת עזה
צה"ל תקף חוליית מחבלים במרחב עייתה שבלבנון
כוח צה"ל תקף מוקדם יותר היום חוליית מחבלים במרחב עייתה בלבנון. זמן קצר לאחר מכן זוהו שני שיגורים ששוגרו משטח לבנון לעבר מרחב אביבים. כוחות צה"ל תקפו את מקורות הירי. כמו כן, מוקדם יותר הערב, הותקפה תשתית טרור במרחב יארון בדרום לבנון באמצעות טנק.
צבא ירדן הצניח היום בפעם השביעית, סיוע הומניטרי ומזון לתושבי עזה בשכונת זייתון בעיר עזה
דובר צה"ל: "ממשיכים להעמיק את הלחימה בחאן יונס"
דובר צה"ל תת אלוף דניאל הגרי: "היום בישרנו על נפילתם של 10 לוחמי צה"ל בקרבות בדרום ובצפון עזה. כל אחד מהם נהרג בקרב על ביטחון מדינת ישראל כדי שאנחנו נוכל לחיות פה. למלחמה הזאת יש מחיר כבד מאוד והיא גובה חיים.
"הכוחות ממשיכים להעמיק את הלחימה. במרחב חאן יונס אנחנו מרחיבים את הפעולה, חושפים מנהרות והורגים מחבלים. הלחימה בחאן יונס מורכבת אבל אנחנו הגענו ללא מעט אתרי תת-קרקע, מנהור של חמאס. נתקלנו במחבלים, הרגנו מחבלים ונמשיך להעמיק את זה גם היום וגם בימים הקרובים.
"היום פרסמנו את פעילות חטיבת המילואים של 551 במרחב ג'באלייה. בפעילות, הלוחמים חשפו ופירקו רשת מנהרות טרור של חמאס בעזה. זוהי רשת שהייתה מפקד הצפון של חמאס בעזה. במפקדה הממוקמת עשרות מטרים מתחת לאדמה מצאנו אמצעי לחימה, תשתיות לייצור אמל"ח, ממש מעבדות שבהם בנו אמל"ח, וחדרי שהייה לשעת חירום שבהם מפקד המפקדה, אחמד רנדור, הוביל את הלחימה ב-7 באוקטובר כנגד מדינת ישראל.
"בצפון היום השלמנו גל תקיפות נרחב שבמסגרתו תקפנו שורת מטרות צבאית של חיזבאללה, ובהן תשתיות טרור, מבנים צבאיים ועמדות שיגור. אתמול הרגנו מספר מחבלים של ארגון הטרור חיזבאללה. לאורך היום זיהינו מספר שיגורים משטח לבנון וכוחותינו השיבו באש באופן מיידי".
גנץ: "יש הצעות מצריות ויש שיח מול קטאר. כל דבר כזה אנחנו ממצים עד הסוף, אבל עוד אין התקדמות"
השרים בני גנץ, גדי איזנקוט וחילי טרופר ביקרו היום במטה המשפחות ושמעו מפי השבים עדויות קשות משבי החמאס.
בני גנץ אמר בפגישה: ״יש הצעות מצריות ויש שיח מול קטאר. יש עיסוק, וכל דבר כזה אנחנו ממצים עד הסוף אבל עוד אין התקדמות״.
השלושה שבו והדגישו את החשיבות בהשגת מטרות המלחמה ובהן השבת החטופים הביתה, וציינו כי כל העת ממשיכים המאמצים לכך – מדינית, מבצעית ומודיעינית.
ענקית הספנות 'מארסק' הודיעה שתשוב לשוט בנתיב הים האדום
גנץ מגיב לברקת: "מצופה משרי הממשלה לנהוג באחריות"
יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ: ״חיילי צה״ל פועלים באומץ ובנחישות; מהיבשה, מהאוויר ומהים, על מנת להגן על אזרחי ישראל וריבונותה. הם מקבלים את כל האמצעים הנדרשים, ולפעילות המבצעית בשטח יש חיפוי אווירי נרחב ומדויק, בעוצמות חסרות תקדים.
עוד אמר השר גנץ: "במיוחד בעת הזו, מצופה משרי הממשלה ומכלל מנהיגי הציבור לנהוג באחריות בהתבטאויותיהם, ולא לצאת בהצהרות בלתי מבוססות, שפוגעות בחוסן של החברה הישראלית כולה, ובמשפחות הלוחמים בפרט״.
דובר ראש הממשלה לתקשורת הערבית אופיר גנדלמן: "צה"ל הרג מאז תחילת המלחמה 7,860 מחבלים של חמאס ויתר ארגוני הטרור"
צבע אדום בעוטף: יד מרדכי, נתיב העשרה
ראש הממשלה נתניהו: "אנחנו מעמיקים את המלחמה, זה ייקח זמן, אנחנו מאוחדים ונחושים להילחם עד הסוף"
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב: "אנחנו מעמיקים את המלחמה ברצועת עזה. אנחנו נמשיך להילחם עד לניצחון המוחלט על החמאס. זאת הדרך היחידה להשיב את חטופינו, לחסל את החמאס ולהבטיח שעזה לא תהיה יותר איום על ישראל.
עוד אמר נתניהו: "זה ייקח זמן, אבל אנחנו מאוחדים – הלוחמים, העם והממשלה. אנחנו מאוחדים ונחושים להילחם עד הסוף. למלחמה יש מחיר, מחיר כבד מאוד בחיי לוחמינו הגיבורים, ואנחנו עושים הכל כדי לשמור על חיי לוחמינו. אבל דבר אחד לא נעשה – לא נעצור עד שנשיג את הניצחון".
קצין שריון רס״ן (מיל׳) אריה ריין בן 39, ממשמרות, נפל בקרב בצפון רצועת עזה
החות'ים: ארצות הברית ירתה לעבר מטוס סיור צבאי תימני בים האדום
הנשיא יצחק הרצוג יישא הערב ב-21:00 נאום לאומה
הקבינט המדיני ביטחוני יכונס ביום שלישי הקרוב
המשטרה איתרה ראש נפץ באשקלון: "נמנע אסון"
ראש נפץ אותר לפני זמן קצר באשקלון וטופל על ידי חבלני המשטרה; ערנות אזרחים לפרסומים ודיווח מהיר למשטרה ככל הנראה מנעו אסון. משטרת ישראל פרסמה לפני כשבוע אזהרה באשר לראשי נפץ שככל הנראה נפלו במוקדים שונים בעקבות יירוט רקטות, גרמו לפציעתו הקשה של אדם והנם מסוכנים למגע או טלטול.
לפני זמן קצר התקבל במוקד המשטרה דיווח אודות פריט רקטי שאותר בשכונת עולי הגרדום באשקלון, ועם הגעת חבלני המשטרה למקום התברר כי מדובר בראש נפץ של רקטה, והם פעלו לנטרלו.
משטרת ישראל: "חל איסור מוחלט לגעת, ללחוץ בחלקו הקדמי, להתקרב, להרים או לטלטל כל פריט רקטי או עצם בלתי מזוהה, מהחשש שהוא עלול להכיל חומר נפץ ויש בו סכנה ממשית לחיי אדם – יש להתרחק מהמקום, להרחיק אחרים ולדווח מיד למשטרה. כמו כן, הורים מתבקשים לקיים שיח בנושא עם ילדיהם ולהזהיר אותם מפני הסכנות שפורטו".
אזעקות בגליל העליון: ברעם, אביבים, יראון
בתגובה לירי לישראל: חיל האוויר תקף תשתית צבאית של חיזבאללה בלבנון
מטוס קרב של חיל האוויר תקף מוקדם יותר היום תשתית צבאית של חיזבאללה בשטח לבנון. בנוסף, צה"ל ביצע ירי להסרת איום במספר מרחבים בשטח לבנון.
כמו כן, זוהו מוקדם יותר היום מספר שיגורים משטח לבנון לעבר המרחבים אביבים, מרגליות וערב אל עראמשה, צה"ל תקף באמצעות ירי ארטילרי וירי טנקים את מקורות הירי.
משלחת של הג'האד האסלאמי בראשות מזכ"ל התנועה, זיאד א-נח'אלה, הגיעה לקהיר
מד"א על האזעקות בלכיש: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים
אזעקה בגליל העליון: מרגליות
פגיעה ישירה בבית במושב אביבים בגליל העליון, אין נפגעים בגוף
רקטה שנורתה לעבר מושב אביבים מדרום לבנון בסביבות השעה 13:00 בצהריים, פגעה ישירות בבית שהיה ריק מאדם. לא היו נפגעים בגוף.
אזעקה בגליל העליון: ערב אל-ערמשה
דיווחים בתקשורת הערבית: מצרים מקדמת עסקה שתכלול הפוגה של שבועיים תמורת שחרור 40 חטופים
מצרים פועלת לקידום עסקה חדשה שתכלול הפוגה של שבועיים, בתמורה לשחרור 40 חטופים, לפי דיווחים בכלי תקשורת ערביים. עוד נטען שהחיילים החטופים ישוחררו רק אם הלחימה תעצור לחלוטין.
נתניהו: "ישראל מדינה ריבונית, החלטותינו במלחמה לא מוכתבות על ידי לחצים חיצוניים"
״זהו בוקר קשה, אחרי יום קשה מאוד של לחימה בעזה", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. "אני מבקש בשם כל חברי הממשלה וכל עם ישראל לשלוח תנחומים למשפחות לוחמינו הגיבורים שנפלו במלחמה על הבית. ליבנו עם המשפחות, ליבנו על החיים הצעירים שנגדעו באיבם. כולנו שולחים החלמה מהירה לפצועינו. המלחמה גובה מאיתנו מחיר כבד מאוד, אבל אין לנו ברירה אלא להמשיך להילחם.
"כוחותינו חיסלו עד היום אלפים רבים של מחבלים. אנחנו ממשיכים בכל הכוח, עד הסוף, עד לניצחון, עד שנשלים את כל יעדינו: השמדת החמאס, החזרת חטופינו והבטחה שעזה לא תהווה יותר איום על מדינת ישראל.
"אמש שוחחתי שוב עם הנשיא ביידן. אני מעריך את עמידתה האיתנה של ארה״ב במועצת הביטחון, עמדה שתומכת במאמץ המלחמתי שלנו. אמרתי אתמול לנשיא ביידן שאנחנו נילחם עד לניצחון המוחלט – יקח כמה זמן שזה יקח. ארה״ב מבינה זאת.
"ראיתי פרסומים שגויים שטוענים כאילו ארה"ב מנעה ומונעת מאיתנו פעולות מבצעיות באזור – זה לא נכון. ישראל היא מדינה ריבונית. ההחלטות שלנו במלחמה מבוססות על שיקולים מבצעיים שלנו, ולא ארחיב בזה. הן לא מוכתבות על ידי לחצים חיצוניים. ההחלטה על אופן הפעלת כוחותינו היא החלטה עצמאית של צה״ל ולא של אף אחד אחר.
"המטרה היא לעמוד במשימה, בכל המשימות שלנו – בראש ובראשונה חיסול החמאס והחזרת חטופינו, ובמקביל לעשות הכל כדי לשמור על חיי לוחמינו.
"שיהיה ברור: זאת תהיה מלחמה ממושכת. אנחנו נילחם עד הסוף – עד להשבת החטופים, עד לחיסול החמאס ועד שנשיב את הביטחון גם בצפון וגם בדרום.
"כולנו מחזקים את לוחמינו הגיבורים בהשגת כל המטרות הללו. יחד נילחם, ובעזרת ה׳ – יחד ננצח".
אזעקות באביבים וביראון בגליל העליון
חלל תשיעי מאתמול: סמ״ר רואי אליאס, בן 21 מצופר, נפל בקרב בדרום הרצועה
סמ״ר רואי אליאס, בן 21 מצופר, לוחם בגדוד ההנדסה 603, עוצבת ׳סער מגולן׳ (7), נפל אתמול בקרב בדרום רצועת עזה.
צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בלבנון
מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו שורת מטרות צבאיות של ארגון הטרור חיזבאללה בשטח לבנון. בין המטרות שהותקפו, תשתיות טרור, מבנים צבאיים ועמדות שיגור.
זוהו שיגורים לעבר מרחב קרן נפתלי. צה"ל תקף באש את מקורות הירי.
צה"ל פעל במחנה הפליטים נור א-שמס בפיקודה של חטיבת מנשה; שבעה מבוקשים נעצרו ביו"ש
כוחות צה"ל מג״ב ושב״כ פעלו הלילה במבצע לסיכול טרור במחנה הפליטים נור א-שמס בפיקודה של חטיבת מנשה. במסגרת המבצע כלי הנדסה חשפו והשמידו מטענים מתחת ובצידי הכבישים שנועדו לפגיעה בכוחות צה"ל. נעצר מבוקש החשוד בסחר באמצעי לחימה.
במהלך הפעילות חשודים השליכו מטענים וירו לעבר הכוחות שהגיבו בירי.
לוחם צה"ל נפצע באורח קל ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, משפחתו עודכנה.
בכפר כרמה שבחטיבת יהודה הלוחמים עצרו שני מבוקשים והחרימו אמצעי לחימה. בכפר סעיר שבחטיבת עציון אותרו והוחרמו אמצעי לחימה נוספים.
המבוקשים שנעצרו ואמצעי הלחימה שהוחרמו הועברו להמשך טיפול כוחות הביטחון.
עד כה נעצרו מתחילת המלחמה כ-2,450 מבוקשים ברחבי אוגדת יהודה ושומרון וחטיבת הבקעה והעמקים, כ-1,210 מהם משויכים לארגון הטרור חמאס.
צבע אדום בעוטף עזה
התרעות הופעלו ביישובים בארי, נחל עוז ועלומים.
אזעקה בשלומי
צה"ל תקף 200 מטרות ברצועה; חגורות נפץ מותאמות לילדים נמצאו ליד בית ספר
במהלך היממה האחרונה חיל האוויר, כוחות האוגדות המתמרנות ולוחמי זרוע הים תקפו כ-200 מטרות בשטח רצועת עזה.
הלוחמים ממשיכים לנהל קרבות עזים עם מחבלים, להשמיד תשתיות טרור ולאתר אמצעי לחימה רבים.
בפעילות בצפון רצועת עזה, לוחמי צוות הקרב החטיבתי יפתח (11), זיהו מחבלים יוצאים ממבנה צבאי של ארגון הטרור חמאס שמוקמו בו אמצעי תצפית. הכוחות הכווינו כלי טיס ומסוק קרב של חיל האוויר שתקף את המבנה ואת המחבלים שחוסלו.
צוות הקרב החטיבתי 261 (בה"ד 1) איתרו בבניין ששהו בו אזרחים בצפון רצועת עזה מתחם אמצעי לחימה השייך לארגון הטרור חמאס. המתחם ממוקם סמוך לבתי ספר, מסגד ומרפאה ובו נמצאו חגורות נפץ המותאמות לילדים, עשרות פצמ"רים, מאות רימונים ומסמכי מודיעין של הארגון.
במהלך פעילות של צוות קרב חטיבתי 460 במרחב ג'באליא, הכווינו הכוחות כלי טיס של חיל האוויר ובשילוב ירי ארטילרי שביצעו לוחמי החטיבה, חוסלו שבעה מחבלים והושמדו ארבעה אמצעי תצפית של ארגון הטרור חמאס שפורסו במרחב.
כחלק מפשיטה על מפקדה צבאית שביצעו כוחות מצוות קרב חטיבתי 900 בעיר ח'אן יונס, איתרו הלוחמים אמצעי לחימה רבים, בהם עשרות רימונים וחומרי נפץ.
שמונה חיילי צה"ל נפלו בקרבות ברצועת עזה
שמונה חיילים נפלו אתמול (שבת) בקרבות ברצועת עזה:
- סמ״ר דוד בוגדנובסקי, בן 19 מחיפה, לוחם בגדוד ההנדסה 603, עוצבת ׳סער מגולן׳ (7), נפל בקרב בדרום הרצועה.
- סמ״ר אוראל בשן, בן 20 מחיפה, לוחם בגדוד ההנדסה 603, עוצבת ׳סער מגולן׳ (7), נפל בקרב בדרום הרצועה.
- סמ״ר גל הרשקו, בן 20 מיפתח, מפקד כיתה בגדוד ההנדסה 603, עוצבת ׳סער מגולן׳ (7), נפל בקרב בדרום הרצועה.
- סמ״ר איתמר שמן, בן 21 מלפיד, פראמדיק בעוצבת ׳געש׳ (36) , לחם עם גדוד 77, עוצבת ׳סער מגולן׳ (7), נפל בקרב בדרום הרצועה.
- רס״ר (מיל׳) נדב יששכר פרחי, בן 30 מהרצליה, חובש קרבי בגדוד 7810, חטיבת ׳יפתח׳ (11), נפל בקרב במרכז הרצועה.
- רס״ר (מיל׳) אליהו מאיר אוחנה, בן 28 מחיפה, לוחם בגדוד 7810, חטיבת ׳יפתח׳ (11), נפל בקרב במרכז הרצועה.
- רס״ל (מיל׳) אליסף שושן, בן 23 מירושלים, לוחם בגדוד 6646, עוצבת ׳שועלי מרום׳ (646), נפל בקרב במרכז הרצועה.
- רס״ל (מיל׳) אוהד אשור, בן 23 מכפר יונה, לוחם בגדוד 6646, עוצבת ׳שועלי מרום׳ (646), נפל בקרב במרכז הרצועה.
בקרב שנפלו בו הלוחמים מעוצבת ׳סער מגולן׳ (7), נפצעו קשה שני לוחמים נוספים. בקרב שנפלו בו הלוחמים מגדוד 6646, נפצעו קשה שלושה לוחמים נוספים. בקרב שנפלו בו הלוחמים מגדוד 7810, נפצע קשה לוחם במילואים. כל הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים.
איראן: לא אחראיים על מתקפות החות'ים בים האדום
איראן דחתה את האשמות ארה"ב לפיהן היא מעורבת בתכנון המתקפות של החות'ים על ספינות בים האדום. סגן שר החוץ האיראני, עלי בגרי קאני, אמר: לחות'ים יש את הכלים שלהם והם פועלים לפי ההחלטות והיכולות שלהם".
ביידן: "שוחחתי עם נתניהו, לא ביקשתי הפסקת אש"
נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אמר היום (שבת) לכתבים בוושינגטון כי שוחח ארוכות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. הוא ציין כי "השיחה בינינו היא פרטית", אך הוסיף בתגובה לשאלת אחד הכתבים כי "לא ביקשתי הפסקת אש".
חיזבאללה הודיע על ההרוג ה-124 משורותיו מפרוץ המלחמה




