עיצומים כספיים בגובה של 125 מיליון שקלים על הפרות בתחום הבטיחות בעבודה הוטלו מתחילת 2018, אך בפועל נגבו רק 22% מהכספים. כך נחשף מבדיקת מכון המחקר והמידע של הכנסת, והוצג בדיון בוועדת העבודה והרווחה. לדברי גדעון זעירא ממרכז המחקר והמידע, הסכומים שלא נגבו נמצאים עדיין בהליכים או שלא שולמו כנדרש. על פי נתונים שהציג משרד העבודה מתחילת השנה הוטלו 690 עיצומים בגין הפרות בטיחות.
במהלך הדיון טענו ח"כ עופר כסיף ונציגת קו לעובד עו"ד דיאנה בארון, כי השנה נרשמה עלייה של כ-30% במספר ההרוגים בענף הבנייה, וזאת על אף שהפעילות בענף הופחתה משמעותית מאז פרוץ המלחמה.
משרד העבודה ביקש מהוועדה לאשר את הפיכת התקנות מהוראת שעה לתקנות קבועות. בנוסח מתוקן לתקנות שאיפשרו להפחית סכומים שהוטלו על עבירות בטיחות, נקבעה תקרה גבוהה יותר לעיצומים על עבירות בטיחות מאשר על הפרות אחרות של דיני העבודה. הסכום יגזר מגובה מחזור העסקאות של החברה המפרה, כך שניתן יהיה להטיל עיצומים בסכומים גבוהים יותר מחברות גדולות שיפרו הוראות בתחום הבטיחות בעבודה.
כמו כן, צמצמה את האפשרות להפחית עיצומים שהוטלו בגין הפרות מסויימות בתחום הבטיחות בעבודה, בניגוד להפרות אחרות בדיני העבודה, וזאת לדברי הוועדה כדי לבדל ולהדגיש את חשיבות הנושא. בהתייחס לנושא אמר יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר: "המטרה ברורה – חייבים להגביר את הפיקוח ולהרתיע מפני ביצוע עבירות שמסכנות את העובדים".
ד"ר הדס תגרי מהקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה אמרה כי העיצומים נועדו לתת כלי אכיפה מיידי ואפקטיבי למפקחים, אך בפועל מנגנון ההפחתה הקבוע בחוק מסורבל מאוד ומאריך את ההליך עד כדי שנים. עוד אמרה כי ההצעה הנוכחית מחריגה מאפשרות ההפחתה רק ארבע מתוך עשרות עבירות שונות בתחום הבטיחות בעבודה, בהן עבירה אחת בלבד בנושא של עבודה בגובה מתוך 10 העבירות קיימות, שהן אלה שגורמות למרבית התאונות הקטלניות.