
מי ישלוט בעזה ביום שאחרי המלחמה? לפי התוכנית שגיבשו המל"ל ומערכת הביטחון, המנגנון האדמיניסטרטיבי שהיה קיים בעזה עד פרוץ המלחמה, ישלוט בה גם אחריה. בישראל סבורים שעשרות אלפי הפקידים שעובדים בו אינם מזדהים עם חמאס, ועונים להגדרה של "בלתי עוינים".
שר הביטחון יואב גלנט פירט בשיחה עם כתבים הערב (חמישי) את עיקרי התוכנית. "הסרת אחריות מרצועת עזה היא מטרה ישראלית מוצהרת", אמר גלנט. "חמאס לא ישלוט בעזה, ישראל לא תשלוט אזרחית בעזה. ברצועת עזה חיים פלסטינים ולכן מי שיהיה אחראי הם גורמים פלסטיניים, ובתנאי שלא יהיו עוינים את מדינת ישראל ולא יוכלו לפעול נגדה. ישראל תשמור על חופש הפעולה הצבאי ברצועת עזה. לא יהיו הגבלות על הפעלת הכוח הצבאי".
לפי התוכנית, ישראל תשאיר לעצמה שליטה ביטחונית שתכלול בין היתר בידוק של סחורה הנכנסת לרצועה. נוסף על כך, בציר פילדלפי בין מצרים לעזה, שדרכו הוברחה בשנים האחרונות כמות גדולה של נשק ואמצעי לחימה אל תוך הרצועה, יוקמו בשיתוף עם ארצות הברית ומצרים "אמצעים טכנולוגיים ופיזיים", שאמורים להבטיח "בידוד אפקטיבי".
כוח משימה רב-לאומי בהובלת ארצות הברית, בשיתוף מדינות מערב אירופה ומדינות ערביות מתונות, בהן מדינות הסכמי אברהם, אמור לשאת באחריות לשיקום הרצועה בהיבט הכלכלי והפיזי.
"הוועדות המקומיות יתבססו על גורמים עזתיים, שישראל תאשר, ויהיו גורמים אחראים במרחב האזרחי שלא עוינים את ישראל", הסביר גלנט. באשר לשאלה מי יאכוף את הסדר ברצועת עזה, אמר: "זו נקודה שאנחנו דנים בה, ועדיין לא הוחלט מי יבצע את זה".


