דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
25.7°תל אביב
  • 21.3°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.0°חיפה
  • 25.6°אשדוד
  • 22.8°באר שבע
  • 29.5°אילת
  • 26.5°טבריה
  • 21.1°צפת
  • 25.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

תיעוד: חדרי שהייה של בכירי חמאס מתחת לבית קברות בחאן יונס

בפשיטה על מנהרה שממוקמת מתחת בית הקברות, מצאו הלוחמים משרד שים, חדרי מבצעים וחדרי שינה של בכירים בחמאס. המנהרה היא חלק ממבוך תת קרקעי מסועף, אורכה כקילומטר ועומקה 20 מטרים

  • המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
    המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
  • המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
    המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
  • המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
    המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
  • המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
    המנהרה בחאן יונס (צילום: דובר צה"ל)
אורן דגן

כוחות אוגדה 98 פשטו על מנהרה תת קרקעית שממוקמת תחת בית הקברות בבני סוהילה בלב חאן יונס.

בזמן שחקרו את המנהרה נתקלו הלוחמים במטענים, דלתות הזזה ודלתות הדף וחיסלו מחבלים ששהו בתוכה. הכוחות איתרו בתוך תוואי המנהרה משרד של מפקד הגדוד המזרחי מחטיבת חאן יונס ממנה ניהל את ההתקפה בשבעה באוקטובר, חדרי מבצעים וניהול לחימה גדודי וחדרי שינה של בכירים בארגון הטרור חמאס. המנהרה שימשה את חמאס בניהול לחימתם נגד הכוחות בעל ובתת קרקע.

מנהרה זו היא חלק ממבוך תת קרקעי מסועף, שנחפר על ידי ארגון הטרור חמאס, אורכה כקילומטר ובתוכה מספר מתחמים ועומקה כ-20 מטרים. בסיום החקירה הושמדה המנהרה על ידי כוחות של יחידת יהל״ם.

"אנחנו נמצאים במרכז העיירה בני סוהילה, פה ברצועת עזה, ממש מתחת לבית הקברות של בני סוהילה, ואנחנו בעצם בפתח של מנהרה צינית של חמאס, שאנחנו הולכים להיכנס אליה", הסביר קצין אג"ם 98, סא"ל ברק, "אפשר להתרשם ולראות, עוברת מתחת לכל מתחם בית הקברות, המתחם הזה הוא מתחם פה של חמאס".

"מכאן מנהרה רחבה עם חדרים, עם חשמל עם מים זורמים, עם כל התשתיות המאפשרות. המתחם הזה שכאן מאחוריי זה מתחם מטבח, המטבח שאנחנו נמצאים בו כולל את כל התשתיות המאפשרות", הוא המשיך, "אנחנו רואים מטבח רחב שבעצם אותם מחבלים ארורים תכננו להיות כאן בשהייה ארוכה במהלך הלחימה, שתאפשר להם להיות פה מתחת לבית הקברות, עשרות מטרים מתחת לאדמה, ולאפשר לעצמם מרקם חיים במרחב הזה שבו אנחנו נמצאים".

"אנחנו יודעים להגיד שבמבצע שומר החומות כאן ישבו הבכירים, וניהלו בעצם את הלחימה", הוא הרחיב, "אנחנו הגענו למתחם הזה שנמצא מתחת לבית הקברות, אותו שימוש ציני במנהרה תחת בית קברות, בדיוק כמו אותו שימוש ציני של מנהרות ומתחמים ממולכדים – במסגדים, בבתי ספר, בגני ילדים".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!