בעקבות זינוק בפניות לקבלת טיפול נפשי, יו"ר המרכז לשלטון מקומי חיים ביבס קרא השבוע ל"השקעה גדולה" של כ-300 מיליון שקלים בהסכם שכר חדש לפסיכולוגים שבשירות הציבורית כדי "לאייש תקנים, לשמר את כוח האדם הקיים, ולגייס פסיכולוגים במיידי והלאה בשנים הקרובות". הפסיכולוגים, שמיוצגים על ידי הסתדרות המח"ר, התחילו החודש משא ומתן על הסכם שכר חדש. במכתבו לשר החינוך יואב קיש, ביבס ביקש את עזרתו לוודא שהסכם השכר החדש יהווה "פיתרון של ממש למצוקה בשירות הפסיכולוגי ברשויות המקומיות".
כיום, פסיכולוגים בשירות הציבורי מרוויחים 50-60 שקלים בשעה, בעוד שפסיכולוגים בעלי קליניקה פרטית מרוויחים מאות שקלים בשעה. פער זה גורם למחסור בפסיכולוגים בשירות הציבורית, ומשרד הבריאות השיק השנה תוכנית לחיזוק בריאות הנפש, שנשענת בין היתר על שיפור תנאי עבודה של הפסיכולוגים והפסיכיאטרים.
הפסיכולוגים הוחרגו מהסכם המסגרת במגזר הציבורי, עליה חתמה ההסתדרות לפני שנה, ויועדו 50 מיליון שקלים להסכם שכרם המיועד. עם זאת, שר הבריאות ומנכ"ל משרד הבריאות אמרו החודש שצריך להעלות את שכר הפסיכולוגים באופן משמעותי יותר, והעריכו כי יוקדשו בין 150 ל-200 מיליון שקלים במצטבר להסכמי השכר של הפסיכולוגים, ולהסכם שכר חדש עם הרופאים הפסיכיאטרים, המיוצגים על ידי ההסתדרות הרפואית. נכון לרגע זה, לא מתקיים מו"מ בנושא הסכם שכר חדש לפסיכיאטרים.
לפי מכתבו של ביבס, הצורך המוגבר לטיפול פסיכולוגי מאז אירועי ה-7/10 מעמיס על עבודתם של הפסיכולוגים החינוכיים, שעוסקים בטיפול ובהנחיית הצוותים החינוכיים, בהדרכת הורים, ובטיפולים פרטניים על מנת להתמודד עם תופעות של אלימות והתמכרויות שצצו מאז פרוץ המלחמה.
הפסיכולוגים החינוכיים מועסקים על ידי הרשויות המקומיות ומהווים כ-70% מכלל הפסיכולוגים בשירות הציבורית. מרבית הפסיכולוגים הנותרים בשירות הציבורית הם פסיכולוגים קליניים, שמועסקים בקופות החולים או בבתי החולים.