עובדי חברת המיצים "פריניב" התאגדו בהסתדרות. המהלך נרקם ויצא אל הפועל לאור רצונם של העובדים לשפר את תנאי העסקתם ולדאוג לביטחונם התעסוקתי. בסיום מבצע ההתאגדות, פנה מנכ"ל האגף להתאגדות עובדים בהסתדרות, עמיחי סטינגר, למנכ"ל חברת פריניב עידו יניב, בבקשה לקבוע מועד לפגישה שתכליתה התנעת משא ומתן במטרה להגיע להסכם קיבוצי ראשון בחברה.
מפעל פריניב, שהוקם לפני שלושה עשורים, ממוקם באזור התעשייה מבואות הגלבוע ומעסיק עשרות עובדים. החברה מתמחה בפיתוח וייצור מיצים, תרכיזים ונקטרים טבעיים המשווקים לשווקים הקמעונאיים והמוסדיים.
ליווי וגיבוש מהלך ההתאגדות נוהל על ידי האגף להתאגדות עובדים בראשותו של סטינגר, ובשיתוף מרחב העמקים בראשות יו"ר המרחב כנרת נחמן-שלו.
יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו: "ברכות לעובדי פריניב על הצטרפותם לבית של העובדים בישראל. אנו בטוחים כי מהלך ההתאגדות יחזק את העובדים והחברה גם יחד. תודה לעובדי מרחב העמקים ועובדי האגף להתאגדות עובדים שסייעו למהלך המוצלח. ההסתדרות ככלל, והאיגוד בפרט, יעמדו לצד העובדים בכל עת".
יו"ר מרחב העמקים בהסתדרות, כנרת נחמן-שלו: "אני מברכת את עובדי פריניב על הצטרפותם למשפחת ההסתדרות. אני סמוכה ובטוחה כי התאגדותם תביא שינוי חיובי ומשמעותי עבורם במישורים רבים, וכך גם לחברה ותוצאותיה. תודה רבה לעובדות ועובדי מרחב העמקים ואגף ההתאגדות על עבודתם הנפלאה יחד עם ועד הפעולה".
מנכ"ל האגף להתאגדות עובדים בהסתדרות, עמיחי סטינגר: "דווקא בעת הזו חשוב לספק לעובד הישראלי ביטחון תעסוקתי וכלכלי, ואני שמח וגאה שעובדיה החרוצים של פריניב נתנו את אמונם בהסתדרות. נעבוד קשה. בשיתוף פעולה וביחד, נגיע לתוצאות שירצו ויספקו הן את עובדי החברה והן את מנהליה".
יו"ר ועד הפעולה בפריניב, אלון טרומן: "כל אחד ואחת מאיתנו גאה ושמח על ההצטרפות למשפחת ההסתדרות. יחד נפעל למען הגעה להסכם קיבוצי, שבד בבד ייטיב עם עובדיה המסורים של החברה וימנף את הישגיה".