ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה את ההסכם בין משרד האוצר והמוסד לביטוח לאומי שלפיו מפונים מובטלים שמיצו את זכאותם לדמי אבטלה יקבלו מענק חודשי חלופי. לאחר תום הפינוי תימשך הזכאות למענקים בין 30 ל-90 ימים.
גובה המענק ייקבע לפי גובה דמי האבטלה היומיים ששולמו למפונה בחודש הזכאות האחרון שהיה זכאי להם, כפול מספר הימים שבהם לא היה מועסק באותו חודש, למעט ימי שבת וחג. הוועדה דרשה שההסכם יהיה תקף עד אוגוסט, במקום עד סוף מרץ עם אפשרות הארכה, כדי לתת ודאות למפונים. גם מפונים מעל גיל 67 שהיו מועסקים לפני הפינוי יהיו זכאים למענקים.
ההסכם מגדיר גם את תקופת הסתגלות למפונים. מהרגע שהממשלה תחליט על חזרה מלאה של התושבים לערים או ליישובים שפונו, המפונים ימשיכו להיות זכאים לקבל את המענקים למשך 30 ימים נוספים. אם יוחלט על חזרה הדרגתית ליישוב, תוארך הזכאות ל-90 ימים.
גילי הכהן, רפרנטית תעסוקה באגף התקציבים במשרד האוצר: "בחזרה הדרגתית יכול להיות שחלק מהתושבים ובעלי העסקים לא חזרו, חלק מהשירותים עדיין לא פעילים. במצב כזה היכולת למצוא עבודה מורכבת יותר, ולכן תקופת ההסתגלות ארוכה יותר".
מפרטי ההסכם עולה כי זכאים תושבי שדרות, שהותר להם לשוב בהדרגה לבתיהם מ-1 בינואר, וכן זכאים מהיישובים שהותר להם לחזור באופן מלא ב-29 בפברואר, בהם זיקים, מפלסים, רעים, ניר יצחק, פרי גן ועוד, יהיו זכאים למענקים עד סוף מרץ.
עו"ד שלומי מור מהביטוח הלאומי הבהיר בוועדה כי המפונים יקבלו את המענקים ללא דרישה להתייצב בלשכת התעסוקה וללא קשר לקצבאות אחרות המשולמות להם.
אופיר יחזקאלי סגן ראש עיריית קריית שמונה ביקש לדעת מתי צפויים לעבור המענקים לזכאים: "בשטח יש ציפייה גדולה לדבר הזה, אנשים לא קיבלו כסף מ-1 בינואר ומחכים לו מאוד". נציגי הממשלה בדיון העריכו כי הכספים יועברו לזכאים מסוף מרץ.
מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית): "מדובר במענה משמעותי וחשוב עבור המפונים ובני משפחותיהם. אני מקווה מאוד שההסכם ייחתם עוד היום והמענקים יועברו לזכאים בהקדם".