
הוועדה הבין-משרדית לתוכנית החומש לפיתוח חברתי כלכלי בחברה הבדואית (החלטה 1279) אישרה את תוכניות העבודה לשנת 2024. בהודעת הוועדה צוין שתקציבן הוא 5 מיליארד שקלים, ושהן עוסקות בחינוך, בפיתוח תשתיות ביישובים, בשילוב בשוק התעסוקה ובביטחון האישי. בהודעה נאמר גם כי לראשונה יינתן מענה לאזרחים ותיקים. עם זאת, לא הופיע פירוט לגבי התוכניות הספציפיות שאושרו.
לפי הוועדה, הישגי תוכנית החומש בשנה החולפת כללו פתיחת קווי תחבורה ציבורית; הקמת יחידה מחוזית העוסקת במניעת נשירה מבתי-הספר והעסקת 60 רכזים לנושא בבתי הספר; הקמת בתי ספר; ואישור פרויקט דיור מוגן.
את הוועדה מוביל מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות אבי כהן סקלי, וחברים בה נציגים מהאגף לפיתוח כלכלי חברתי בחברה הבדואית בנגב, אגף התקציבים במשרד האוצר, החשב הכללי, משרד ראש הממשלה וועד הרשויות הערביות. הוועדה בחנה את תוכניות הפעולה של 26 משרדי הממשלה המשתתפים בתוכנית החומש.
שר התפוצות והמאבק באנטישמיות עמיחי שיקלי: "נדרש מאיתנו לעשות יותר למען צמצום הפערים ולהמשיך בשילוב החברה הבדואית בישראל, במיוחד לאור ההירתמות שלה ב-7 באוקטובר". שיקלי הוא השר האחראי כיום על הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הבדואית, האמורה על ביצוע תוכניות החומש.